رييس اتحاديه متخصصان ورزشهاي رزمي: شاهد بروز پديده متخصصنماها در رزمي ايران هستيم نام فدراسيون رزمي با عملكرد ساير فدراسيونها منافات دارد
![رييس اتحاديه متخصصان ورزشهاي رزمي:
شاهد بروز پديده متخصصنماها در رزمي ايران هستيم
نام فدراسيون رزمي با عملكرد ساير فدراسيونها منافات دارد رييس اتحاديه متخصصان ورزشهاي رزمي:
شاهد بروز پديده متخصصنماها در رزمي ايران هستيم
نام فدراسيون رزمي با عملكرد ساير فدراسيونها منافات دارد](https://media.isna.ir/oldcontent/3/pics/1381/12/Sport/27.jpg)
رييس اتحاديهي متخصصان ورزشهاي رزمي گفت: بايد ساختار حقوقي و قانوني فدراسيونهاي رزمي ايران را بررسي كرد و اين كه مطابق با اساسنامه موجود، يك فدراسيون آماتور تا چه حدودي ميتواند سرويسدهي به جامعهي ورزشي تحت پوشش خود، داشته باشد.
سيدعلي حقشناس در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: فدراسيونهايي مانند جودو و تكواندو به عنوان دو فدراسيون المپيكي، متمركز به مسابقات و برنامههاي خودبوده و سبكي را تحت پوشش ندارند. اما فدراسيونهاي كاراته و ورزشهاي رزمي سبكهاي مختلف و بعضا غيرمرتبط را تحت پوشش قرار داده و آن سبكها در قالب اين فدراسيونها فعاليت ميكنند.
وي افزود: در بحث "فدراسيون ورزشهاي رزمي" با مشكل بيشتري روبرو هستيم. زيرا نام اين فدراسيون با عملكرد ساير فدراسيونهاي رزمي ايران در منافات است. فدراسيون ورزشهاي رزمي، سبكهاي غيرالمپيكي و ايراني را تحت پوشش دارد و اين شائبه را از نظر نگاه بينالمللي و داخلي به وجود ميآورد كه با توجه به اسم خود در همه رشتههاي رزمي فعاليت كند. اين موضوع باعث ايجاد اختلاف نظر شده است.
رييس اتحاديه متخصصان ورزشهاي رزمي درباره تشكيل تيم ملي استايل كيك بوكسينگ و اختلاف نظر به وجود آمده بين دو فدراسيون ورزشهاي رزمي و كاراته، گفت: تمامي استايلهاي مبارزاتي "كيك بوكسينگ"، "فول كنتاكت"، "سمي كنتاكت" و "لايت كنتاكت" از كاراته گرفته شدهاند و از نظر ماهيتي، كيك بوكسينگ متعلق به كاراته است. ضمن اين كه بنيانگذاران اين روشهاي مبارزاتي نيز همگي كاراتهكا بودهاند.
حقشناس ادامه داد: با توجه به اينكه فدراسيون ورزشهاي رزمي، رشتهي مويتاي به عنوان ورزشي پرجمعيت و داراي جايگاه مطلوب جهاني را تحت پوشش دارد، بنابراين وارد شدن به بحث كيك بوكسينگ و درگير شدن با كاراته در مسايل نازل مديريتي، به سود هيچكدام از اين فدراسيونها نخواهد بود.
وي با اشاره به اين كه بايد اساسنامهي فني و مشخصي براي فدراسيونهاي رزمي تدوين شده و آيين نامههاي آنها نيز كاملا كارشناسي شود، يادآور شد: تيمي از كارشناسان خبرهي دولتي بايد آيين نامههاي موجود را بازنگري كنند تا از اين پس، هر فدراسيون خود را مالك سبكها و سيستمهاي مختلف رزمي نداند.
حقشناس در ادامه گفتوگوي خود با ايسنا، اعلام كرد: در چند سال اخير شاهد بروز پديده "حضور متخصص نماها" در ورزشهاي رزمي ايران بودهايم كه به همين دليل، در طول 7-8 سال اخير بسياري سبكهاي غيرقانوني را رواج داده و برخي مطبوعات رزمي نيز اين ميدان را در اختيار اين افراد، قرار دادهاند. حتي در برخي اركان رده بالاي فدراسيونها نيز برخي با درست كردن سوابق صوري، خود را به عنوان متخصص معرفي ميكنند.
حقشناس تاكيد كرد: از نظر اتحاديه، متخصص فردي است كه حداقل داراي 20 سال سابقه رزمي بوده و اساتيد رده بالاي آن رشته رزمي نيز وي را تاييد كنند و داراي مدارك فني معتبر و مورد تاييد باشد.
وي درباره اظهارنظر يكي از معاونين سازمان تربيت بدني مبني بر اين كه يكي از روساي فدراسيونها، براساس عرف، مشكلي براي ثبت نام در انتخابات رياست فدراسيون نداشته است، گفت: فدراسيونهاي ورزشي داراي اساسنامه و قانون هستند و اين قوانين هرگز يك شبه تصويب نشده و پس از انجام كارشناسيهاي لازم و طي پروسه زماني در مراكز نظارتي و مجلس تصويب شدهاند. حتي پس از سال 81 نيز برخي نقايص اين قوانين برطرف شده و نظام جمهوري اسلامي براي اين قوانين مدون، هزينه كرده است. بنابراين نميشود تا هر فردي قوانين صريح را براساس ديدگاههاي شخصي خود تعبير كند، ضمن اينكه "عرف" نيز از تعريف خاص خود برخوردار است.
حق شناس ادامه داد: از نظر حقوقي، عرف به اموري متداول در يك صنف يا در كليت جامعه، تعبير ميشود كه ساليان سال وجود داشته است و حتي در رشد جامعه كمك كرده و منافاتي با اصول متعارف جامعه نداشته است،نه اينكه به تعداد انگشتان يك دست هم نمونهاي از اين دست نداشته باشيم. واقعا چند بار در ورزش ايران، سرپرست نايب رييسي يك فدراسيون، بدون داشتن مدرك ليسانس معتبر، حائز شرايط ثبت نام رياست يك فدراسيون شده است؟ بنابراين استناد به عرف در اين خصوص، منطقي نيست.
رييس اتحاديه متخصصان ورزشهاي رزمي در ادامه اين گفتوگو با اشاره به انتخابات تعيين رييس فدراسيون كاراته، اظهار كرد: عليرضا سمندر، از نظر فني كارنامه قابل قبولي در مديريت خود داشت و پيش از وي نيز، ناظريان خدمات قابل توجهي به كاراته انجام داده بود و رييس جديد نيز بايد اين روند را تداوم بخشد. در حال حاضر، مدير كاراته بايد فردي باشد كه از سابقه قوي در مديريت ورزشي ردههاي مختلف برخوردار بوده و قطعا بتواند منشاء خدمات زيادي براي كاراته ايران باشد.
وي پس از انتخاب شدن بايد كميته فني و سازمان تيمهاي ملي را بازنگري و تشكيل دهد و برنامهريزي مدون و عملياتي - اجرايي براي كسب سكوهاي جهاني داشته باشد.
حق شناس همچنين با اشاره به آغاز چهارمين سال فعاليت اتحاديه متخصصان ورزشهاي رزمي به ايسنا گفت: در اين مدت در رشتههاي مختلف از جمله كاراته، ووشو، جودو، رشتههاي رينگي، مويتاي و تكواندو، فعاليت داشته و مسابقات مختلف استاني و كشوري به همراه دورههاي مربيگري و داوري مطابق با اساسنامه قانوني خود برگزار كردهايم. در ابعاد بينالمللي نيز تيم منتخب تكواندو به مسابقات بلاروس اعزام شد و در آيندهي نزديك، تيم منتخب كاراته را به يك تورنمنت برونمرزي اعزام خواهيم كرد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات