« امروز يكي از ضروريترين تشكلها، بسيج دانشجو و طلبه است. طلاب علوم ديني و دانشجويان دانشگاهها بايد با تمام توان خود در مراكزشان از انقلاب و اسلام دفاع كنند و فرزندان بسيجيام در اين دو مركز، پاسدار اصول تغييرناپذير" نه شرقي و نه غربي" باشند. امروز دانشگاه و حوزه از هر محلي بيشتر به اتحاد و يگانگي احتياج دارند....»
«... حوزه علميه و دانشگاه بايد چارچوبهاي اصيل اسلام ناب محمدي(ص) را در اختيار تمامي اعضاي بسيج قرار دهند. بايد بسيجيان جهان اسلام در فكر ايجاد حكومت بزرگ اسلامي باشند و اين شدني است؛ چرا كه بسيج تنها منحصر به ايران اسلامي نيست، بايد هستههاي مقاومت را در تمامي جهان به وجود آورد و در مقابل شرق و غرب ايستاد، شما در جنگ تحميلي نشان داديد كه با مديريت صحيح و خوب ميتوان اسلام را فاتح جهان نمود. شما بايد بدانيد كه كارتان به پايان نرسيده است، انقلاب اسلامي در جهان نيازمند فداكاريهاي شماست و مسوولين تنها با پشتوانه شماست كه ميتوانند به تمامي تشنگان حقيقت و صداقت اثبات كنند كه بدون آمريكا و شوروي ميشود به زندگي مسالمتآميز توام با صلح و آزادي رسيد. حضور شما در صحنهها موجب ميشود كه ريشه ضد انقلاب در تمامي ابعاد از بيخ و بن قطع گردد.... »(صحيفه نور، ج21 )
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، پس از آنكه امام (ره) در 2 آذر سال 67 در پيامي تاريخي فرمودند «امروز يكي از ضروريترين تشكلها، بسيج دانشجو و طلبه است» اصول كلي طرح تشكيل و نحوه تاسيس بسيج دانشجويي در 6 آذر سال 69 درشوراي عالي انقلاب فرهنگي تصويب شد.
اين در حالي است كه محمدرضا مرداني رييس سازمان بسيج دانشجويي دانشگاههاي كل كشور پاسداري از اصول تغييرناپذير "نه شرقي و نه غربي" را يكي از رسالتهاي بسيج دانشجويي عنوان ميكند و تاكيد دارد كه ايجاد روح انقلابي، ترويج آرمان گرايي، پيگيري و تحقق مطالبات و آرمانهاي انقلاب اسلامي و نمايندگي مطالبات مردم و دانشجويان از رويكردهاي اساسي بسيج دانشجويي است.
همچنين وي وحدت حوزه و دانشگاه را با توجه به فرمودهي امام (ره) از جمله رسالتهاي اساسي بسيج دانشجويي عنوان ميكند.
از سويي ديگر بسيج دانشجويي آرمانهايي همچون تلاش جهت تحقق دانشگاه اسلامي و اهتمام جدي در معرفي و تحقيق همه جانبه آن را بر اساس فرمايشات امام (ره) و مقام معظم رهبري در كنار معرفي، تبيين و نهادينه كردن فرهنگ و تفكر بسيجي در عرصههاي گوناگون به همراه استقرار عدالت اسلامي، احياي تمدن اسلامي و تشكيل حكومت جهاني اسلام براي خود تعريف كرده است.
در اين زمينه مرداني ميگويد: عمق بخشيدن به تفكر بسيجي در دانشگاهها، ترويج فرهنگ پايداري و روح سلحشوري در مقابله با حركتهايي است كه براي بيتفاوت كردن جامعه جوان صورت ميگيرد.
به گزارش ايسنا، بسيج دانشجويي علاوه بر تبيين رسالتهايي براي خود، كمك به تحقق جنبش نرمافزاري، تحول علمي و نهضت توليد علم به همراه ارتقاء جايگاه علمي دانشجويان بسيجي در كنار ارتقاء سطح دانش و بينش و كيفيت بخشي به دانشجويان بسيجي در مسائل اخلاقي، رفتاري و معنوي را به عنوان رويكرد همايش تعريف ميكند.
اين تشكل دانشجويي بهبود حفظ فضاي ديني در دانشگاهها ارتقاء سطح آگاهي، بينش و بصيرت دانشجويان بسيجي و توان تحليل مسائل و انتقال مطالب در كنار ايجاد فضاي انقلابي در فضاي دانشگاه و جامعه و پيگيري تحقق مطالبات و آرمانهاي نظام به همراه ارتقاء سطح آگاهيهاي تشكيلاتي، مهارتي و بينش دانشجويان بسيجي، ايجاد روحيه شادابي و نشاط در دانشجويان بسيجي و ترويج و تبيين تفكر بسيجي در مقياس جهاني و اطلاعرساني سريع و به روز را از ديگر رويكردهاي خود ميداند.
رييس سازمان بسيج دانشجويي دانشگاههاي كل كشور در اين زمينه رويكردهاي بسيج دانشجويي را در عرصههاي علمي، فرهنگي و آموزشي و خدمت رساني در راستاي كمك به تحقق جنبش نرمافزاري و تلاش در جهت پيشرفتهاي علمي عنوان ميكند.
وي ميافزايد: ايجاد روحيه شادابي و نشاط و پاسخ دادن به هيجانطلبي جوانان در دانشگاه به همراه عمق بخشيدن به مسائل معنوي و ترويج اخلاق اسلامي دركنار عمق بخشيدن به معرفت دنيا و اعتقادي دانشجويان بسيجي با تكيه بر آموزههاي قرآن و مكتب حيات بخش ائمه اطهار از رويكردهاي مهم بسيج دانشجويي است.
به گزارش ايسنا، بسيج دانشجويي ،خودسازي و دينداري، پاسداري از اصول تغييرناپذير نه شرقي و نه غربي را در كنار حل مسائل اعتقادي بسيجيان، دفاع از اسلام و انقلاب با تمام توان در دانشگاه و حل مسائل اعتقادي بسيجيان به همراه اتحاد و يگانگي حوزه و دانشگاه و ترسيم چارچوبهاي اصيل اسلام ناب محمدي (ص) را از رسالتهايش تعريف ميكند.
اين تشكل دانشجويي جلوگيري از نفوذ ايادي استكبار در دانشگاه با تلاش براي ايجاد حكومت اسلامي به همراه جنبش نرمافزاري و توليد علم، خدمتگذاري و عدالتخواهي را از ديگر رسالتهايش عنوان ميكند.
مرداني در اين زمينه تاكيد دارد: سياست بسيج دانشجويي ايجاد مصونيت در دانشگاههاست كه اين حركت با اقداماتي در راستاي ارتقاي تحليل و عمق بخشيدن به معرفت و معنويت دانشجويان دنبال ميشود.
بسيج دانشجويي با توجه به فرمايش مقام معظم رهبري در ديدار با تشكلهاي دانشجويي كه به بحث نخبهپروري سياسي تاكيد داشتند در اين زمينه، فعاليتهايي را آغاز كرده است.
رييس سازمان بسيج دانشجويي دانشگاههاي كل كشور در توضيح اين فعاليتها ميگويد: بسيج دانشجويي در استانهاي مختلفي همچون استان كرمان و زنجان دورههاي مختلف تحليلي و آموزشي خود را شروع كرده و قرار است بسيج دانشجويي بر اساس پيشنهاد نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها به صورت مشترك با اين نهاد، اين موضوع را در سطح تهران دنبال كند.
به گفتهي مرداني درحال حاضر بسيج دانشجويي با 666 هزار و 240 نفر عضو با 2600 دفتر در بيش از 700 دانشگاه به فعاليت ميپردازد.
به گزارش ايسنا پس از صدور پيام تاريخي امام (ره) در 2 آذر 67 با تصويب اصول كلي و طرح تشكيل ونحوه تاسيس بسيج دانشجويي در شوراي عالي انقلاب فرهنگي، مركز بسيج دانشجويي استان تهران در 13 دي سال 69 تاسيس شد؛ اين در حالي است كه بعد از تشكيل اولين بسيج دانشجويي در سال 69 در دانشگاه تهران تا سال 75 دفاتر بسيج دانشجويي در بيشتردانشگاهها و مراكز آموزشي عالي تاسيس شد. البته در اين بين موافقتنامههايي همچون موافقتنامه بين نيروي مقاومت بسيج و وزارت فرهنگ و آموزش عالي به منظور تقويت و گسترش فعاليتهاي بسيج دانشجويي (در 13 مهر سال 1375) موافقتنامهاي بين نيروي مقاومت بسيج و دانشگاه آزاد به منظور تقويت و گسترش فعاليتهاي بسيج دانشجويي (در 25 فروردين سال 1376) و همچنين موافقتنامهاي بين نيروي مقاومت بسيج و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پرشكي به منظور تقويت و گسترش فعاليتهاي بسيج دانشجويي امضاء شد.
دانشجويان بسيجي نزديك به 12 ديدار اختصاصي با مقام معظم رهبري داشتهاند كه در همين راستا درديدار دانشجويان بسيجي دانشگاه تهران و علوم پزشكي تهران در 11 بهمن سال 1376 مقام معظم رهبري رسالتهايي را كه امام(ره) در پيام 2 آذر سال 1376 براي بسيج دانشجويي ترسيم نمودند را تبيين كردند و با رهنمودهايشان در اين راستا فضاي فعاليتهاي بسيج دانشجويي را تشريح كردند، از اين رو از اين ديدار به بعد رويكردهاي بسيج دانشجويي در عرصههاي علمي، فرهنگي، سياسي، صنفي و غيره با توجه به شرايط تدوين شد.
در 22 آذر سال 1377 طرح تشيكل تقويت و توسعهي بسيج دانشجويي توسط مجلس شوراي اسلامي و شوراي نگهبان به تصويب رسيد كه در همين راستا در 6 دي سال 1377 قانون تقويت و توسعه بسيج دانشجويي به وزارتخانهها و مراكز ذيربط توسط رياست جمهوري ابلاغ شد.
به گزارش ايسنا، درسال 77 سازمان بسيج دانشجويي طي مراحلي پس از تشكيل مركز تهران و ناحيه تهران تاسيس شد و بر همين منوال در سال گذشته بسيج دانشجويي دانشگاههاي تهران به دليل تعدد حوزههاي بسيج دانشجويي به دو بخش بسيج دانشجويي دانشگاههاي تهران بزرگ و بسيج دانشجويي دانشگاههاي استان تهران تقسيم شد.
در حال حاضر پس از گذشت بيست سال از صدور پيام امام (ره)، بسيج دانشجويي با 31 ناحيه بسيج در كل كشور و 700 هزار دانشجوي بسيجي كه حدود 26 درصد از دانشجويان كل كشوراست به فعاليت خود ادامه ميدهد.
انتهاي پيام
نظرات