وزير نفت تاکيد کرد: ما ترجيح مي دهيم شرکتهاي بينالمللي در پروژههاي ايران حضور داشته باشند، ولي معني اين کار اين نيست که تا زمان نامعلومي منتظر آنها خواهيم ماند.
به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به رياض، غلامحسين نوذري قيمت کنوني نفت در بازار را قيمت واقعي اين محصول ندانست و گفت: افزايش اخير قيمت نفت سودي را نصيب توليدکنندگان نميکند.
وي افزود: اين قيمت واقعي نفت نيست؛ ارزش دلار به شدت کاهش پيدا کرده است و اين نگراني درباره قيمت نفت راجع به بقيه کالاها نيز ميتواند وجود داشته باشد. با اين حال بايد توجه داشت که قيمت بالاي نفت رشد اقصادي جهان را تحت تاثير قرار نداده و رشد اقتصادي همچنان ادامه دارد و با گذشت زمان کشورها توسعه را با قيمت نفت باهم تجربه کردهاند.
افزايش قيمت پروژهها با رشد بهاي نفت
وي در ادامه تصريح کرد: ما به عنوان صادرکننده نفت سهم زيادي از اين قيمت هاي افزايش يافته نداريم، چراکه هزينه اجراي پروژه ها نيز دو تا سه برابر شده است. به طور مثال ميتوان به پروژه پارس ال.ان.جي به عنوان يکي از چالشها اشاره کرد، زيرا درحالي که برآورد پيشنهادي اوليه چهار تا 4.5 ميليارد دلار بود، اکنون شرکت پيمانکار قيمت 12 ميليارد دلاري پيشنهاد کرده است و هنگامي که دليل آن را ميپرسيم ميگويند قيمت نفت و در نتيجه ساير کالاها و خدمات بالا رفته است.
مساله ما با شرکتهاي خارجي سياسي نيست
وي درخصوص اين مساله که آيا فشارهاي آمريکا تاثيري در رويکرد شرکتهاي بينالمللي براي فعاليت در ايران داشته است؟ تصريح کرد: مساله ما با شرکتهاي خارجي سياسي نيست. ما با توتال بر سر قيمت بحث ميکنيم و معتقديم اگر اين شرکت استراتژي مارا بپذيرد هزينه اجراي پروژه بسيار کاهش خواهد يافت. ما پروه ايران ال.ان.جي را با همين ظرفيت و تنها با پنج ميليارد دلار اجرا کردهايم. شرکت هاي شل و رپسول نيز همچنان درحال اجراي مطالعات پروژه هستند و هنوز به مرحله تصميمگيري نهايي براي سرمايه گذاري نرسيدهاند.
وي كه در حاشيه نشست وزيران نفت اوپک در پايتخت عربستان سخن ميگفت، در ادامه اظهاراتش عنوان کرد: ما ترجيح مي دهيم شرکتهاي بينالمللي در پروژههاي ايران حضور داشته باشند، ولي معني اين کار اين نيست که تا زمان نامعلومي منتظر آنها خواهيم ماند. به طور مثال در پروژه آزادگان از سال گذشته که سهم اينپکس کاهش يافت، فعاليت خود را آغاز کرديم و همزمان با اين که طرح توسعه را انجام ميدهيم، توليد زودهنگام از اين ميدان را نيز آغاز کردهايم.
افزايش 200 هزار بشکهاي ظرفيت توليد نفت ايران
وزير نفت در ادامه اظهاراتش تاکيد کرد: ايران عليرغم تحريم هاي يکجانبه آمريکا و فشارهاي دولت اين کشور ظرفيت توليد خود را معادل 200 هزار بشکه در روز افزايش داده است و اين امر پس از آن صورت گرفته که نرخ طبيعي کاهش توليد خود را نيز پوشش دادهايم.
وي درخصوص فشارهاي موجود براي تامين اعتبار پروژههاي نفتي و تاخير احتمالي اين پروژهها به اين دليل نيز گفت: شرايط بسيار آسان تر از چيزي است که رسانه هاي غربي فکر مي کنند. هميشه اين فکر وجود داشته که توليد نفت ايران کاهش پيدا مي کند، ولي همانطور که گفتم توليد افزايش داشته است و درحال حاضر از توان توليد چهار ميليون و 300هزار بشکه در روز برخورداريم که سقف توليد ما 4.15 ميليون بشکه است و تا پايان برنامه چهارم توسعه توان توليد خود را حتي درصورت عدم حضور سرمايه گذاران خارجي به 4.5 ميليون بشکه خواهيم رساند.
انتهاي پيام
نظرات