• دوشنبه / ۱۲ شهریور ۱۳۸۶ / ۱۳:۲۲
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 8606-05933

با روش ابداعي رييس ايراني بخش جراحي بيمارستان دانشگاه «بن» آلمان نخستين عمل جراحي كنترل سيستم تناسلي و ادرار بيماران قطع نخاعي در ايران انجام شد

با روش ابداعي رييس ايراني بخش جراحي بيمارستان دانشگاه «بن» آلمان
نخستين عمل جراحي كنترل سيستم تناسلي و ادرار بيماران قطع نخاعي در ايران انجام شد

با روش ابداعي پروفسور محمد نبي نعمتي، رييس ايراني بخش جراحي بيمارستان دانشگاه «بن» آلمان نخستين عمل جراحي كنترل سيستم تناسلي و ادرار بيماران قطع نخاعي در ايران انجام شد.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران، طراح دستگاه اينتراستيپ و جراح اين عمل صبح امروز در نشست خبري ايسنا به تشريح روش ابداعي خود و نحوه انجام اين عمل كه هفته گذشته در بيمارستان مهر تهران انجام شد، پرداخت.

وي گفت: با بهره گيري از اين روش ابداعي علاوه بر رفع مشكل كنترل ادرار و مدفوع بيماران قطع نخاع، امكان برقراري روابط جنسي نيز براي آنها فراهم مي‌شود كه اين امر تاثير شاياني در ارتقاي كيفيت زندگي اين بيماران دارد.

دكتر نعمتي ‌خاطرنشان كرد: نخستين عمل جراحي كنترل سيستم تناسلي و ادرار بيماران قطع نخاعي در ايران بر روي جواني 35 ساله و مبتلا به قطع نخاع در سطح L1 كه تا حدودي قادر به حركت و گام برداشتن بود، صورت گرفت.

وي با بيان اين‌ كه عمل جراحي به صورت نيمه باز – نيمه بسته بر روي اين بيمار صورت گرفته است، افزود: اين مرد جوان در حال حاضر قادر به كنترل ادرار و مدفوع خود است و با ارتباط دائمي با جراح، اشكالات احتمالي را در مورد نحوه استفاده از دستگاه اينتراستيپ برطرف مي‌كند.

مبدع دستگاه كنترل ادرار بيماران قطع نخاع در مورد اين روش جديد گفت: بيماران قطع نخاع كه علاوه بر اختلال حركتي در اندام فوقاني، از يك سو از عدم كنترل ادرار و مدفوع و از سوي ديگر، از نداشتن احساس در ناحيه نشيمنگاه و بالاي ران رنج مي‌برند، با استفاده از اين روش جراحي مي‌توانند ضمن كنترل ادرار و مدفوع خود، ‌اعمال جنسي را نيز به صورت طبيعي انجام داده و كيفيت زندگي خود را به طور چشمگيري ارتقاء بخشند.

دكتر نعمتي توضيح داد: در افراد سالم با وجود انقباض و انبساط در ناحيه «اسفنكتر» مثانه و مقعد، امكان كنترل ادرار و مدفوع ميسر است اما در بيماران دچار ضايع نخاعي «اسفنكتر» مثانه و مقعد سست بوده و كنترلي بر ادرار و مدفوع بيمار صورت نمي‌گيرد.

وي افزود: در بيماران قطع نخاعي ريشه‌هاي عصبي كه در قسمت خارجي نخاع وجود دارند، صدمه نديده‌اند اما به دليل وجود ضايعه نخاعي دستور انقباض و انبساط اسفنكترهاي موجود را نگرفته و در نتيجه عمل دفع ادرار و مدفوع بيمار به طور غيرارادي انجام مي‌شود.

به گزارش ايسنا، دكتر نعمتي در توضيح دستگاه ابداعي خود گفت: اين دستگاه كه شامل چند جزء است در اطراف ريشه عصب به صورت 4 سوند كم قطر پيچيده شده و در نهايت با ادغام سوندها با يكديگر، يك سوند انعطاف پذير با يك عمل جراحي بسته با بيهوشي كوتاه مدت و يا به صورت سرپايي از ناحيه مياني نشيمنگاه وارد كانال نخاع شده و دور نخاع در ناحيه‌اي كه كنترل عملكرد دستگاه تناسلي را برعهده دارد، گره مي‌خورد.

وي افزود: بخش ديگر دستگاه نيز شامل يك ترانزيستور و گيرنده نيز در قسمت شكم، بالاي لگن و يا قسمت نشيمنگاه نصب شده و از طريق يك دستگاه فرستنده كوچك كه به وسيله بيمار كنترل مي‌شود،‌ فعال شده و با ارسال امواج الكترومغناطيسي، سوند را كه در بين ريشه‌هاي S1 تا S4 نخاع بيمار قرار گرفته تحريك و به اين ترتيب به بيمار امكان مي‌دهد كه با تحريك بخش‌هاي كنترلي در نخاع، بخش‌هاي مربوط به دفع يا برقراري رابطه جنسي را فعال كنند.

دكتر نعمتي با بيان اين كه برخي بيماران قطع نخاع، پر شدن مثانه را حس مي‌كنند و برخي ديگر اين حالت را احساس نمي‌كنند، گفت:‌ در هر دو صورت، بيمار قطع نخاع با بهره‌گيري از اين دستگاه مي‌تواند با ايجاد حس دفع و يا تنظيم زمان دفع اين عمل را تحت كنترل خود درآورد.

به گزارش ايسنا،‌ اين جراح مبتكر با بيان اين كه اين روش تاكنون بر روي 120 بيمار آلماني و مجروحان فلسطيني انجام شده است، يادآور شد: اين دستگاه بدون هرگونه مشكل يا عوارض خاصي به طور دائمي در بين بيمار كاشته شده و باتري آن تا 10 سال دوام دارد كه باتري نيز به سادگي و با ايجاد شكاف كوچكي در بالاي شكم قابل تعويض است.

استاد جراحي مغز و اعصاب دانشگاه «بن» افزود: دستگاه كنترل دفع، ‌با ارسال امواجي با فركانس تعيين شده از سوي بيمار، اسفنكترهاي مثانه و مقعد را منقبض نگه داشته و بيمار در صورت تمايل به دفع، با خاموش كردن دستگاه مي‌تواند به راحتي عمل دفع را انجام دهد.

وي همچنين يادآور شد: بيماران قطع نخاع مي‌توانند با استفاده از فركانس‌ بالاي دستگاه كه البته حدود اين فركانس توسط جراح مشخص مي‌شود،‌ انجام اعمال جنسي را نيز ممكن سازند.

استاد نعمتي خاطرنشان كرد: پس از سه تا شش ماه استفاده از اين دستگاه، اعصاب بيمار به تحريكات اعمال شده عادت كرده و با بازگشت احساس به ناحيه اطراف دستگاه تناسلي، بيمار مي‌تواند به صورت مثبت عمل انبساط مثانه را حس كند.

وي در مورد هزينه‌هاي اين عمل گفت: اين هزينه شامل 3 بخش، ‌بهاي دستگاه،‌ هزينه بيمارستان و دستمزد جراح است. ‌هزينه اين دستگاه در اروپا و ايران يكسان و در حدود 9 هزار يورو (حدود 11 ميليون تومان)، برآورد مي‌شود و اميدواريم در صورت استفاده انبوه از دستگاه اينتراستيپ در سال‌هاي آينده به نصف كاهش يابد.

پروفسور نعمتي با اعلام آمادگي براي انجام اين عمل براي جانبازان قطع نخاع بدون دريافت حق‌الزحمه جراحي گفت: نصب دستگاه اينتراستيپ در بدن بيماران عمل پيچيده‌اي نيست و جراحان كشور مي‌توانند با شركت در انجام اين عمل، آن را فرا گرفته و اقدام به انجام آن بر روي جانبازان و معلولان قطع نخاع كشور كنند.

وي با بيان اين كه در حال حاضر گران بودن قيمت دستگاه اينتراستيپ مشكل اساسي براي انجام آن است به بحث‌هاي صورت گرفته جهت كم كردن بهاي آن اشاره كرد و گفت: بنياد شهيد و امور ايثارگران و موسساتي كه اين بيماران را تحت پوشش دارند و بيمه‌ها مي‌توانند در اين زمينه كمك شاياني مبذول كنند.

اين استاد جراحي مغز و اعصاب با اشاره به اين كه در كشورهاي اروپايي، هزينه اين عمل از سوي بيمه‌ها تامين مي‌شود، خواستار آن شد تا بيمارستان‌هاي مرتبط به بنياد جانبازان، تامين اجتماعي و خدمات درماني نسبت به مشاركت در انجام اين عمل تاثيرگذار اقدام كنند.

گفتني است، دكتر محمد نبي نعمتي، هر ساله چندين بار براي درمان بيماران به ايران مي‌آيد و در ارتباط نزديك با شش جراح ايراني، جراحي‌هاي ابداعي خود را در كشورمان انجام مي‌دهد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha