• دوشنبه / ۱۱ تیر ۱۳۸۶ / ۱۵:۳۵
  • دسته‌بندی: سیاسی2
  • کد خبر: 8604-06611
  • منبع : مطبوعات

/سفرمشترك روساي جمهورايران و ونزوئلا به عسلويه/ ـ احمدي‌نژاد:ايران و ونزوئلا دنياي جديدي مي‌سازند ـ چاوز:براي ايجاد يك دنياي چند قطبي ايران قدرت منطقه‌يي است

/سفرمشترك روساي جمهورايران و ونزوئلا به عسلويه/
ـ احمدي‌نژاد:ايران و ونزوئلا دنياي جديدي مي‌سازند
ـ چاوز:براي ايجاد يك دنياي چند قطبي ايران قدرت منطقه‌يي است

دكتر محمود احمدي‌نژاد رييس‌جمهور صبح روز دوشنبه در استان بوشهر حضور يافت و سد مخزني رييسعلي دلواري و خط آبرساني محرم را در اين استان افتتاح و از بخش‌هاي مختلف آن بازديد كرد و در جريان مراحل ساخت اين سد قرار گرفت.

صرفه‌جويي در مصرف بنزين مي‌تواند در مورد برق نيز انجام شود

به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) رييس‌جمهور در مراسم افتتاح سد شهيد رييسعلي دلواري گفت: ما امروز بيش از 10 ميليارد متر مكعب آب ذخيره داريم كه پايين‌دست آن شبكه وجود ندارد كه به بهره‌برداري برسد.

دكتر محمود احمدي‌نژاد در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود در مراسم افتتاح اين سد با اشاره به بحث صرفه‌جويي بنزين و اهميت صرفه‌جويي مردم در بحث بنزين اظهار كرد: اين صرفه‌جويي مي‌تواند در مصرف برق نيز انجام شود و ما سه ميليون واحد تجاري صنفي و 17 ميليون خانوار داريم كه روي هم مي‌شود 20 ميليون و اگر اين 20 ميليون فقط در ساعت پيك مصرف هر خانواده فقط يك لامپ 100 را خاموش كنند ما شاهد صرفه‌جويي برق نزديك به دو هزار مگاوات برق خواهيم بود كه برابر با ظرفيت دو نيروگاه اتمي بوشهر است.

وي همچنين گفت: در طول اين مدت كه سهميه‌بندي بنزين انجام شده است ميزان مصرف مردم 20 درصد كمتر از سهميه اعلام شده بوده است كه اين براي ملت ذخيره خواهد شد و وزارت نيرو مي‌تواند در زمينه‌ برق هم اين كار را بكند.

رييس‌جمهور در ادامه به بحث اهميت مهار آب‌ها اشاره كرد و گفت: آب‌هاي مهار نشده در كشور ما زياد هستند و ما بايد تلاش كنيم ظرف تا10 سال آينده پرونده مهار آب‌ها و احداث سدها را ببنيديم و آن را كامل كنيم.

رييس‌جمهور هم چنين با بيان اين‌كه پيشرفت كشور نيازمند توسعه تجهيزات زير بنايي و زير ساخت‌هاست تصريح كرد: مهار آب‌ها، توسعه شبكه آبرساني و تنظيم مصرف آب در كشور ضروري است و يك وظيفه بسيار مهم است.

احمد‌ي‌نژاد با اشاره به اهتمام ويژه دولت نهم در مهار و ساماندهي مصرف آن گفت: تلاش‌هاي دست‌اندركاران در زمينه تامين آب شرب و كشاورزي بايد دو چندان ادامه يابد.

وي با بيان اين‌كه ساخت سد به تنهايي براي پاسخگويي نيازها كافي نيست تاكيد كرد: بايد شبكه‌هاي آبياري و آبرساني به سرعت ساخت سد ايجاد شود.

وي ساخت سد را گامي بلند و داراي مزاياي فراوان برشمرد و گفت: با اجراي برنامه مهار آب‌ها و ايجاد كانال‌ها و شبكه آبرساني بايد زمينه فعاليت‌هاي مردم در عرصه‌هاي كشاورزي و صنعتي را فراهم كرد.

رييس‌جمهور با اشاره به وجود فارغ التحصيلان جوان در رشته‌هاي مختلف از جمله كشاورزي خاطرنشان كرد: دولت بايد به سرعت زير ساخت‌ها را آماده و دستگاه‌هاي اجرايي بايد طرح‌هاي پايه‌اي را سريعتر اجرا كنند تا زمينه تلاش جوانان براي پيشرفت كشور ايجاد شود.

احمدي‌نژاد با بيان اين‌كه " اگر در كارها سرعت و دقت نباشد نمي‌توان با ديگر كشورها رقابت كرد" گفت: بايد از منابع انساني بي‌شمار و ظرفيت‌هاي فراوان كشور براي پيشرفت و توسعه ايران استفاده كرد.

وي با اشاره به ضرورت شتاب سرمايه‌گذاري در بخش آب طي ده سال آينده به ميزان 2 تا 3 برابر افزود: وزارت نيرو بايد به كارها سرعت داده و پرونده مهار آب‌هاي كشور را ظرف چند سال آينده ببندد و در اين مسير از حمايت‌هاي دولت، مجلس و مردم برخوردار است.

احمدي نژاد رشد 4/ 2 دهم برابري ميزان كارهاي زيربنايي وعمراني در سال 85 نسبت به سال 83 را خاطرنشان و تاكيد كرد: مي‌توانيم در سال 86 كار سازندگي را تا 3 برابر افزايش دهيم زيرا درآمد حاصل از فروش نفت بايد صرف ساخت سد، راه و پالايشگاه شود.

رييس‌جمهور در بخش ديگري از سخنان خود تصريح كرد: با صرفه‌جويي در مصرف آب، برق و انرژي مي‌توان بيشتر از منابع براي پيشرفت و توسعه كشور استفاده كرد.

وي با بيان اين‌كه " اگر فقط در نيمي از هزينه 55 ميليارد دلاري مصرف سوخت در كشور صرفه جويي شود مي‌توان ظرف 3 تا 4 سال تمام سدها و شبكه‌هاي آبياري كشور را تكميل كرد" گفت: بايد دست به دست هم بدهيم و مصرف را پايين بياوريم و ملت در اين مسير هوشمندانه منافع ملي را خوب تشخيص داده و پايبند آن هستند.

رييس‌جمهور با اشاره به آغاز طرح صرفه‌جويي در مصرف بنزين افزود: مردم عميق و دقيق و دلسوز كشور هستند و در ساعت‌هاي ابتدايي اجراي اين طرح از جمله كاهش 20 درصدي مصرف بنزين نشان داد هر جا ملت اراده كنند مي‌توان انقلاب كرد.

وي با بيان اين‌كه " پارسال حدود 7 ميليارد دلار بنزين و گازوئيل وارد كشور شد" خاطرنشان كرد: با همت مردم در صرفه‌جويي در مصرف مي‌توان بنزين را صادر و درآمد آن را صرف ايجاد و احداث طرح‌هاي زيربنايي كرد.

رييس‌جمهور همچنين با قدرداني از وزارت نيرو به خاطر تلاش در خدمت رساني به مردم گفت: سد رييسعلي دلواري جزو سدهاي بسيار خوب و با كيفيت كشور است كه نشانه درايت و هوشمندي مسوولان و دست اندركاران مي‌باشد.

احمدي‌نژاد ابراز اميدواري كرد: همه اقشار ملت ايران كشور را بسازند و مردم استان بوشهر در اين زمينه مثل هميشه الگو هستند.

رييس‌جمهور با گراميداشت ياد و خاطره رييسعلي دلواري افزود: سد مخزني رييسعلي دلواري و شبكه آبرساني محرم زمينه پيشرفت و توسعه كشاورزي در اين منطقه را فراهم خواهد كرد.

پيش از سخنان رييس‌جمهور مهندس فتاح وزير نيرو در سخناني گزارشي از نحوه اجراي طرح سد مخزني رييسعلي دلواري و شبكه آبرساني محرم ارايه و بر عزم اين وزارتخانه در احداث سدها و توسعه شبكه آبرساني كشور تاكيد كرد.

احمدي‌نژاد در عسلويه

به گزارش ايسنا رييس‌جمهور سپس وارد منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس جنوبي -عسلويه- شد تا بزرگترين مجتمع پتروشمي طرح آروماتيك جهان ـ مجتمع پتروشمي «برزويه» شامل 11 واحد توليد كننده پارازايلين، آرتوزايلين ، بنزين ، رافينيت ، آروماتيك سنگين ، گاز مايع ، هيدروكربن هاي سبك و سنگين و برش پنتان است ـ با حضور روساي جمهوري اسلامي ايران و ونزوئلا در عسلويه افتتاح شود.

هوگوچاوز هم در عسلويه

هوگوچاوز رييس‌جمهور ونزوئلا نيز دقايقي بعد وارد فرودگاه عسلويه شد و از سوي دكتر محمود احمدي‌نژاد رييس‌جمهور كشورمان مورد استقبال قرار گرفت.

کلنگ احداث طرح مشترک متانول درعسلويه به زمين زده شد

پس از آن کلنگ احداث طرح مشترک متانول ايران و ونزوئلا در منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس با حضور دكتر محمود احمدي‌نژاد و هوگو چاوز به زمين زده شد.

اين مجتمع با ظرفيت توليد سالانه يک ميليون تن متانول با مشارکت شرکت ملي صنايع پتروشيمي و شرکت پتروشيمي ونزوئلا احداث خواهد شد.با تاسيس شرکت مشترک پتروشيمي ايران و ونزوئلا يک واحد متانول در منطقه عسلويه و يک واحد نيز در کشور ونزوئلا در منطقه صنعتي زيگما احداث خواهد شد. بر اين اساس ، با احداث واحدهاي متانول در دو کشور دستيابي آسان به بازارهاي آمريکاي لاتين و برزيل براي ايران و دسترسي مناسب به بازارهاي هند و پاکستان براي طرف ونزوئلايي امکان پذير مي‌شود.

احمدي‌نژاد: ايران و ونزوئلا دنياي جديدي را خواهند ساخت

هوگو چاوز: براي ايجاد يك دنياي چند قطبي ايران يك قدرت منطقه‌اي است

دكتر محمود احمدي‌نژاد و هوگو چاوز در مراسم كلنگ زني احداث طرح متانول مشترك در گفت‌وگو با خبرنگاران به طرح اهميت اين همكاي مشترك پرداختند.

به گزارش ايسنا احمدي‌نژاد در اين مراسم گفت: ‌ايران و ونزوئلا دو كشور دوست و صميمي هستند و تلاش دارند روابط خود را گسترش دهند و با همكاري با يكديگر كشورهاي‌شان را بسازند. ايران و ونزوئلا با همكاري هم تلاش مي‌كنند تا دنياي جديدي را براي خود و ديگر ملت‌هاي ديگر بسازند.

وي همچنين گفت: زنده باد دو ملت ايران و ونزوئلا و نابود باد دشمنان دو كشور.

هوگو چاوز نيز در اين مراسم گفت: همكاري ايران و ونزوئلا به منزله‌ اتحاد خليج فارس و درياي كارائيب است. ما مي‌خواهيم متحد شويم. براي ايجاد يك دنياي چند قطبي ايران يك قدرت منطقه‌اي است و ونزوئلا نيز داراي قدرت است واين دو كشور با توجه به توانمندي مي‌تواند تاثيرات زيادي داشته باشند.

چاوز گفت: همكاري دو كشور ايران و ونزوئلا براي صلح و دوستي است نه براي مرگ و نابودي.

افتتاح بزرگ‌ترين واحد آروماتيك جهان در عسلويه

هم‌چنين با حضور دكتر محمود احمدي‌نژاد و هوگو چاوز در منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس جنوبي (عسلويه)، مجتمع پتروشيمي برزويه - مجري طرح آروماتيك چهارم - به طور رسمي افتتاح شد.

به گزارش ايسنا پتروشيمي بروزيه كه بزرگ‌ترين واحد آروماتيك جهان محسوب مي‌شود، سالانه ‌4 / ‌5 ميليون تن توليد خواهد داشت كه در اين ميان يك ميليون و ‌280 هزار تن در سال شامل محصولات اصلي پارازايلين، بنزن و اتوزايلين است و سه ميليون و ‌178 هزار تن محصول فرعي از قبيل محصولات سنگين اروماتيك سنگين، رافينيت، محصولات سبك، گاز مايع و پنتان خواهد بود.خوراك اين مجتمع ميعانات گازي و بنزين پيروليز است كه به‌ترتيب، از پارس جنوبي و پتروشيمي جم تهيه خواهند شد. دانش فني واحد آروماتيك چهارم در اختيار شركت‌هاي ISP فرانسه و توره ژاپن است و كنسرسيوم مهندسي و خريد تجهيزات (EP) را شركت ايراني ساوه، تويو و ال جي از ژاپن و كره برعهده دارند. در ميان ساير واحدهاي آروماتيكي كشور، پتروشيمي بزرويه، سالانه يك ميليون و ‌280 هزار تن محصولات اصلي در رتبه اول و آروماتيك سوم (پتروشيمي بوعلي سينا)، آروماتيك دوم (بندر امام (ره)) و آروماتيك اول (پتروشيمي اصفهان) در اين زمينه با توليد ‌610، ‌370 و ‌200 هزار تن در سال در رده‌هاي بعدي قرار دارند.

پايان سفر و امضاي سه سند همكاري

عصر روز دوشنبه در پايان سفر هوگو چاوز، رييس‌جمهور ونزوئلا به ايران، سه سند همكاري به امضاي مقامات ايران و ونزوئلا رسيد.

به گزارش ايسنا، در ابتدا سندي در ارتباط با همكاري‌هاي دوجانبه در زمينه‌ انرژي و هيدروكربن و هم‌چنين موافقت‌نامه‌ مشاركت در زمينه‌ طرح‌هاي پتروشيمي در ايران و ونزوئلا و بيانيه مشترك بين ايران و ونزوئلا به امضاي مقامات دو كشور رسيد.

بر اساس اين گزارش بيانيه‌ي مشترك ايران و ونزوئلا نيز به امضاي رييس‌جمهور ايران و رييس‌جمهور ونزوئلا رسيد.

سد مخزني رييسعلي دلواري بتوني و دو قوسي كه درشمال غربي استان بوشهر واقع شده است با هدف كنترل سيلا‌ب‌هاي منطقه وتوسعه كشاورزي در منطقه‌ جنوبي كشور احداث شده است.

در مراسم افتتاح اين سد علاوه بر رييس‌جمهور، وزير نيرو و تعدادي ديگر از مقامات محلي استان بوشهر حضور داشتند.

علاوه بر هيات همراه رييس‌جمهور ونزوئلا، سيدکاظم وزيري هامانه وزير نفت، غلامحسين نجابت معاون وزير نفت در امور پتروشيمي و برخي از مسوولان کشوري در اين مراسم حضور داشتند.

با احداث واحدهاي متانول در دو كشور دستيابي آسان به بازارهاي آمريكاي لاتين و برزيل براي ايران و دسترسي آسان به بازارهاي هند و پاكستان براي طرف ونزوئلايي امكان‌پذير مي‌باشد.

در مراسم كلنگ‌زني طرح متانول چهارم ايران و ونزوئلا وزيري هامانه وزير نفت، طهماسبي وزير صنايع و متكي وزير امور خارجه حضور داشتند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha