در پي تعطيل شدن 90 درصد واحدهاي توليدي كود شيميايي 15 هزار نفر بيكار شدهاند.
صياد فرهادي ـ رييس انجمن توليدكنندگان كود شيميايي ـ در گفتوگو با خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب گفت: پس از تغييرات مديريتي در وزارت جهاد كشاورزي، هيچ رغبتي براي خريد توليدات داخلي نيست؛ از جمله كود فسفاته، ازته و پتاسه از خارج وارد ميشود.
او ادامه داد: در صورتي كه هر سال براي خريد كودهاي داخل مناقصه برگزار ميشد، سال گذشته اين مناقصه برگزار نشد كه در حال حاضر برگزار نشدن مناقصه خريد كود از توليدكنندگان عمدهترين مشكل آنان است.
وي با اشاره به اين كه شهريورماه سال گذشته شوراي اقتصاد مصوبه خريد 375 هزار تن كود ماكرو از توليدكنندگان داخلي را به شركت خدماتي اعلام كرده بود، تصريح كرد: شركت خدماتي اين مصوبه را اجرايي نكرد و با پيگيريهاي مختلف از طريق مجلس و ديگر نهادها در 24 اسفندماه سال گذشته مناقصه خريد كود از توليدكنندگان داخلي چاپ شد كه 26 فروردينماه امسال اين مناقصه برگزار شود؛ در صورتي كه چهار روز قبل از برگزاري مناقصه براي تعيين صلاحيت عدهاي از واحدها، اين مناقصه به تعويق افتاد كه تاكنون عليرغم پيگيريهاي فراوان، هيچ خبري از برگزاري آن نيست.
رييس انجمن توليدكنندگان كود شيميايي با اشاره به اين كه هر واحد توليدي مبلغ 50 هزار تومان به صورت نقد پرداخت كرده است، تصريح كرد: يكي از شرايط شركت در مناقصه، گذاشتن ضمانتنامهاي به مبلغ 30 ميليون تومان براي هر واحد توليدي است كه به علت برگزار نشدن اين مناقصه، نامههايي به رياست جمهوري، وزارت جهاد كشاورزي و كميسيون كشاورزي مجلس شوراي اسلامي ارسال شده و درخواست شده كه تكليف ضمانتنامههاي دريافت شده نيز مشخص شود كه تاكنون هيچ پاسخي نگرفتهايم.
وي ادامه داد: در شرايط اين مناقصه آورده شده بود كه مواد اوليه توسط توليدكنندگان از خارج تهيه شود؛ در صورتي كه سالهاي قبل مواد اوليه توسط دولت تامين ميشد و تنها اجرت توليد به توليدكنندگان پرداخت ميشد و قيمت تمام شده براي هر كيلو 315 تومان بود. مسلما امسال به علت افزايش قيمت جهاني و همچنين خريد خرد و جزئي توليدكنندگان قيمت تمام شده بالاي 450 تومان خواهد شد.
فرهادي با اشاره به تعطيلي 300 واحد توليدي افزود: از 32 واحد توليدي در استان سمنان تنها سه واحد به صورت پارهوقت فعاليت ميكنند.
وي با اشاره به توليد 500 هزار تن توليد سال 84 نيز اظهار كرد: پس از چند سال، استفاده از كود ماكرو بين كشاورزان رايج شده بود كه به علت عدم خريد اين كود از توليدكنندگان داخلي و در دسترس نبودن آن در بين كشاورزان، مصرف كود سياه و سفيد نيز رايج خواهد شد.
انتهاي پيام
نظرات