نداشتن آشنايي كافي با قواعد شنا به ويژه در مناطق حفاظتشده و افزايش استفاده از قايقهاي روباز و تندرو از مهمترين علل غرقشدگي در ميان كودكان و نوجوانان است.
به گزارش گروه «حوادث» ايسنا، در مواجهه با فرد غرقشده، ابتدا وي را به كمك وسايلي از قبيل حلقه نجات، تكه الوار يا طناب بلند از آب خارج كنيد و در اين ميان بايد اين نكته را مدنظر داشت كه زماني فرد ميتواند مستقيما اقدام به نجات مصدوم كند كه دوره آموزش نجات غريق را گذرانده باشد و يا از نظر بدني به اندازه كافي قوي باشد، چرا كه امكان غرق شدن يك ناجي فاقد صلاحيت بسيار زياد است.
همچنين بلافاصله پس از خارج كردن مصدوم بيهوش از آب، ابتدا دهان وي را از گل و لاي و شن پاك كنيد و در اين مرحله نبايد وقت را براي خارج كردن آب از ريهها و معده فرد مصدوم هدر داد.
به وضعيت تنفسي و ضربان قلب دقت كنيد و چنانچه تنفس خودبهخودي فرد از كار افتاده باشد، فورا تنفس مصنوعي را شروع كنيد و اگر ضربان قلب از كار ايستاد، به سرعت ماساژ قلب را به طور صحيح و اصولي انجام دهيد.
در اين مرحله تاكيد ميشود كه وقت را براي خارج كردن آب ريهها تلف نكنيد، چراكه با ادامه تنفس مصنوعي قوي و مناسب، تمام آب از ريهها جذب بدن ميشود.
در ابتداي تنفس مصنوعي، اگر طي عمليات احياء، فرد مصدوم استفراغ كند، فورا او را به پهلو برگردانيد تا مواد خارج شده وارد ريهها نشود. گاهي ممكن است طي تنفس مصنوعي، مقداري هوا وارد معده شود كه خطر استفراغ وجود دارد، بنا بر اين در چنين مواردي، فرد مصدوم را به شكم خوابانيده و دستهاي خود را به صورت ضربدر به دور شكمش حلقه كنيد و مختصري بالا بكشيد تا هوا و آب از معدهاش خارج شود.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، انباشت آب در پشت سد و جريان آب زيرين از خطرات پنهان شنا در پشت سد است، زيرا جريان شديد آب در قسمت زيرين برقرار بوده و روي آب ساكن به نظر ميرسد و بلافاصله پس از ورود فرد، جريان زيرين او را كشيده و ميبرد و به اين ترتيب شخص قادر به كنترل خود نخواهد بود.
**افراد از شنا كردن در جريان تند و شديد رودخانهها جدا خودداري كنند.
**محلهاي خطرناك و مرگآفرين اطراف سدها و آبگيرها اغلب حفاظ بندي و ممنوعه اعلام شدهاند. ناديده گرفتن اينگونه موانع، خطرات جدي و جاني به همراه خواهد داشت. مسؤولان ذيربط نيز موظف به اعلام منطقه ممنوعه و گماردن گشتيهاي حفاظتي براي جلوگيري از ورود و تردد غيرمجاز افراد است.
**سواحل شني و ماسهاي شيبدار اطراف سدها و آبگيرها به لغزيدن طرف آب منجر ميشود و بازگشت فرد به طرف ساحل نيز مشكل و اغلب امكانناپذير است.
**سواحل خاكي و گلي اطراف سدها و آبگيرها حالتي باتلاقي دارند كه تا به حال افراد بسياري با فرورفتن و گرفتار شدن در آن جان باختهاند، زيرا با مكان مورد نظر و وضعيت داخل آن آشنايي نداشتهاند.
**به هيچوجه به تنهايي اقدام به آبتني و شنا در سدها و آبگيرها نكنيد، زيرا در صورت گرفتگي عضلاني و غرقشدگي، كسي براي كمك نخواهد بود.
**هنگام تفريح و استراحت خانوادهها در كنار اينگونه اماكن مواظبت از كودكان و نوجوانان ضروريست و از نزديك شدن آنها به آب جدا ممانعت كنيد.
انتهاي پيام
نظرات