رييس قوه قضاييه اظهارداشت: با وجود تمام مخالفتها در احياء شوراهاي حل اختلاف اين شوراها ايجاد شده و گسترش يافت.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، آيت الله هاشمي شاهرودي، رييس قوه قضاييه عصر ديروز در ديدار اعضاء كميسيون حقوقي و قضايي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به فعاليت گسترده شوراهاي حل اختلاف در سراسر كشور گفت: در سالهاي اخير ايجاد شوراهاي حل اختلاف از سوي قوه قضاييه موجب تحول در زمان رسيدگي به پروندهها و جلب رضايت مردم شده است.
رييس قوه قضاييه با تأكيد بر اينكه ايجاد شوراهاي حل اختلاف يكي از گامهاي اساسي قوه قضاييه براي توسعه قضايي است، به مخالفتهاي گوناگون در جريان ايجاد اين شوراها از سوي محافل مختلف اشاره كرد و گفت: با وجود تمام مخالفتها در احياء شوراهاي حل اختلاف اين شوراها ايجاد شده و گسترش يافت و سال گذشته حدود 5 ميليون پرونده در آن رسيدگي شد و قوه قضاييه آماده است ميزان كاهش هزينههاي ناشي از رسيدگي پروندهها در شوراي حل اختلاف را به همراه ميزان تأثير در كاهش اطالهدادرسي به مجلس ارايه كند.
هاشمي شاهرودي گفت: 65 درصد پروندهها در شهرستانها در حال حاضر در شوراهاي حل اختلاف رسيدگي ميشود كه 80 درصد آنها نيز با صلح و سازش تمام ميشود.
رييس قوه قضاييه تأكيد كرد: ايجاد شوراهاي حل اختلاف يكي از موفقيتهاي دستگاه قضايي ايران است كه بايد براي توسعه و تجهيز هرچه بيشتر به بودجه و امكانات آن توجه بيشتري شود تا اعضاء شوراهاي حل اختلاف بتوانند با پشت گرمي و اميد به كار خود ادامه دهند.
وي افزود: در بحث صلاحيت شوراهاي حل اختلاف نيز بايد بيش از پيش به سمت توسعه صلاحيت اين شوراها حركت كنيم و هر پروندهاي را كه قابل صلح و سازش است به اين شوراها ارجاع دهيم و در نهايت اگر طرفين حكم شورا را قبول نداشتند قاضي حاضر در شورا رأي بدهد تا پروندهها به دادگستري ارجاع داده نشود.
هاشمي شاهرودي اظهار داشت: با گسترش شوراهاي حل اختلاف فرهنگ صلح و سازش در كشور احياء ميشود.
رييس قوه قضاييه همچنين صبح امروز از طريق سيستم ويدئو كنفرانس به پرونده قضايي 32 نفر از مردم استان كرمانشاه رسيدگي و دستورات لازم را صادر كرد.
آيت الله هاشمي شاهرودي پس از بررسي پروندهها در مورد 10 پرونده پيشنهاد عفو و 22 پرونده ديگر دستور بررسي مجدد صادر كرد.
از مجموع پروندههاي بررسيشده 28 فقره با موضوع كيفري و 4 فقره ديگر حقوقي بود.
انتهاي پيام
نظرات