• چهارشنبه / ۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۶ / ۱۳:۳۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 8602-09849

/شوراي عالي زيست‌فن‌آوري در تعطيلات/ معاون علوم زيستي دفترهمكاري‌هاي فن‌آوري: عدم تشكيل جلسات شوراي عالي زيست‌فن‌آوري مانع ازتحقق سند ملي زيست‌فن‌آوري شده است

/شوراي عالي زيست‌فن‌آوري در تعطيلات/
معاون علوم زيستي دفترهمكاري‌هاي فن‌آوري:
عدم تشكيل جلسات شوراي عالي زيست‌فن‌آوري مانع ازتحقق سند ملي زيست‌فن‌آوري شده است

معاون علوم زيستي دفتر همكاري‌هاي فن‌آوري رياست جمهوري با ابراز تاسف از وقفه طولاني ايجاد شده در تشكيل جلسات شوراي عالي زيست‌فن‌آوري اظهار داشت: عدم تشكيل جلسات شوراي عالي زيست فن‌آوري عامل اصلي عدم توجه لازم به اين حوزه و تامين اعتبارات مورد نياز آن و همچنين اجرايي نشدن سند ملي زيست فن‌آوري است.

دكتر سيد مجيد معنوي كه در پي وقفه 21 ماهه در تشكيل جلسات شوراي عالي زيست‌فن‌آوري با خبرنگار «فن‌آوري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) سخن مي‌گفت، ابراز اميدواري كرد كه جلسات اين شورا در سال جاري برگزار شود چون تصميماتي اساسي در جلسات كميسيون هماهنگي شورا كه به طور منظم برگزار شده‌اند گرفته شده كه به بررسي‌هاي دقيقتر نيازمند است.

وي صرف برگزاري جلسات را با توجه به تصميماتي كه طي آن‌ها اتخاذ مي‌شود در رفع موانع اجرايي شدن برنامه‌ها موثر خواند و تاكيد كرد: به هر حال هر سند يك سري برنامه‌هاي مدون دارد كه اجراي آنها مستلزم فضاسازي يا ايجاد زمينه‌هاي لازم است. ساختار كشور ما به گونه‌اي است كه به دليل بروكراسي موجود ممكن است فرايندهاي اجرايي دچار مشكل شود اما برگزاري جلسات شورا و اتخاذ تصميم در چنين جلسات و مصوباتي براي توسعه مشاركت بخش خصوصي در صنعت و تقويت زيرساختهاي مورد نياز براي توسعه صادرات مي‌تواند قلب تپنده توسعه اين بخش در كشور باشد.

دكتر معنوي تصريح كرد: تقويت پژوهش و هدايت آن به سمت رفع مشكلات اساسي با وجود برنامه‌ها، به يك سري راهكارهاي اساسي به صورت آيين نامه ها يا دستورالعمل‌ها نيازمند است كه از دل جلسات شوراي عالي بيرون خواهد آمد.

معاون علوم زيستي دفتر همكاري‌هاي فن‌آوري رياست جمهوري، ايجاد جهش در توسعه فن‌آوري زيستي را از اهداف اساسي سند ملي زيست‌فن‌آوري عنوان كرد و گفت: ايجاد توسعه همگون ميان بخش‌هاي مختلف براي تحقق اهداف زيست فن‌آوري و جهش در اين حوزه از جمله رويكردهاي سند ملي زيست فن‌آوري است كه حاوي برنامه 11 ساله به صورت كلان و به صورت كوتاه مدت و ميان مدت مي‌باشد و تا افق‌هاي انتهاي برنامه پنجم توسعه جمهوري اسلامي در آن لحاظ شده است اما متاسفانه به دليل وقفه‌هايي كه سال 84 همزمان با سال شروع آن ايجاد شد اجراي برنامه‌هاي آن به عقب افتاده اگرچه بخشي از سياست‌هاي آن در بخشهاي مختلف از جمله حوزه بهداشت، كشاورزي، آموزش و ... دنبال مي‌شود.

دكتر معنوي در عين حال حوزه فن‌آوري زيستي را در ايران واجد ويژگي‌ها و ظرفيت‌هاي مناسب براي ايجاد يك حركت جهشي عنوان كرد و گفت: با توجه به سرمايه‌گذاري‌هاي خوبي كه در 15 سال اخير در زمينه زيست‌فن‌آوري در كشور صورت گرفته و توسعه نسبي خوب در اين زمينه پيش بيني مي‌شود كه با تزريق منابع اختصاص يافته و هدفمند در اين عرصه بتوانيم پيشتازي خود را در منطقه حفظ و به افق‌هايي كه در سند زيست فن‌آوري تعيين شده است نزديك شويم اما هر گونه وقفه مي‌تواند اثر منفي نيز به همراه داشته باشد.

وي در گفت‌و‌گو با ايسنا تصريح كرد: متاسفانه يا خوشبختانه در حال حاضر كشورهاي همسايه به خصوص عربستان، امارات، تركيه و پاكستان به جد در حال سرمايه گذاري در اين حوزه هستند و لذا كشور ايران براي حفظ پيشتازي خود در اين عرصه كه از اهداف سند چشم انداز توسعه 20 ساله كشور است، قطعا بايد تمركز خود را در اين حوزه حفظ كند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha