دكتر محمد سعيدي، معاون امور بينالملل سازمان انرژي اتمي، با اشاره به دستيابي ايران به چرخهي سوخت صنعتي،گفت:« فناوريهاي نوين، كه فناوري هستهيي است مادر آنهاست، به طريق عادي براي هر كشوري يك نوع توليد قدرت ايجاد ميكند كه ميتواند معادلات سياسي و بينالمللي را دچار جابجايي كند. بنابراين كشورهايي كه تمايل كمتري براي تعامل با ايران دارند شايد از توليد قدرت در ايران خيلي خشنود نشوند.»
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، وي در پاسخ به اين سوال كه نحوهي پيشرفت ايران در دستيابي به چرخهي سوخت صنعتي چقدر سير تكامل علمي ما را تثبيت ميكند؟ خاطرنشان كرد:« ما وقتي ميگوييم وارد مرحلهي توليد صنعتي شدهايم يعني جبههي عظيمي از موسسات و شركتها، متخصصين، مهندسين و دانشجويان درگير چنين پروژههايي ميشوند و تعامل با اين پروژه باعث رشد دانشگاهها ميشود و شركتها و موسسات صنعتي ما ناچارند با استانداردهاي فوقالعادهي هستهيي تجهيزاتشان را توليد كنند.»
سعيدي ادامه داد:« در اين صورت شاهد خواهيم بود كه گام به گام با رشد سريع فناوري و غنيسازي ميتوانيم روي نمونهها و شيوههاي جديد بيانديشيم و مطالعه كنيم.»
معاون امور بينالملل سازمان انرژي اتمي در خصوص تثبيت پتانسيل ايران در جهان بر اساس دستيابي به چرخهي سوخت هستهيي و پخش زندهي خبر خوش هستهيي از شبكههاي مختلف جهان، گفت:« در اينگونه خبرها كه رسانهها وقت ميگذارند، وقت گذاشتن آنها نشاندهندهي اهميت بسزايي است و اين پيشرفت توسط ملت و جوانان عزيز ما ايجاد شده است.»
سعيدي در پاسخ به اين سوال كه مرحلهي بعدي رشد فناوريهاي ايران چيست؟ گفت:« يكي از استراتژيهاي آيندهي ما توليد و ساخت نيروگاههاي بومي است كه از يكسال و شش ماه پيش آغاز شده و مثل اينكه از سال 76 توليد سوخت هستهيي آغاز و امروز به مرحله صنعتي رسيديم، در آيندهي نه چندان دور روزي اعلام ميكنيم ايران توانمندي ساخت نيروگاههاي هستهيي با ظرفيت پايين را در كشور توسط متخصصين خود دارد.»
به گزارش ايسنا، وي ادامه داد:« با توجه به رشد و شكوفايي هستهيي در كشور ما قطعا مسير رسيدن به يك نيروگاه اتمي با ظرفيت پايين دور از انتظار نيست.»
معاون امور بينالملل سازمان انرژي اتمي، در پاسخ به اين پرسش كه پيشبيني ميكنيد بتوانيم چند نيروگاه بومي بسازيم؟ گفت: «طبق پژوهشي كه توسط پژوهشگاه نيرو انجام شده بايد در 20سال آينده بين 15 تا 20 هزار مگاوات برق هستهيي در كشور توليد كنيم كه در حال انجام دادن كارهاي لازم براي اين منظور هستيم. وقتي يك نيروگاه توليد شود ميتوانيم به صورت مداوم نيروگاههاي ديگر را نيز توليد كنيم.»
سعيدي با بيان اينكه ساخت دو نيروگاه هزار مگاواتي طي يك يا دو ماه ديگر به مناقصهي بينالمللي ميرود، خاطرنشان كرد: «نيروگاه بوشهر نيز امسال به بهرهبرداري خواهد رسيد.»
وي كه با شبكهي خبر سيما گفتوگو ميكرد در پاسخ به اين سوال كه غير از توليد نيروگاههاي برقي آيا پروژهي ديگري نيز نيازمند مناقصه است؟ تصريح كرد:« بله فراخواني اعلام كردهايم براي مكانيابي 20هزار نيروگاه اتمي كه ظرف كمتر از دو ماه ديگر مناقصهي آن اعلام ميشود.»
معاون امور بينالملل سازمان انرژي اتمي، در خصوص خروجي نيروگاههاي اتمي و زمان آن، يادآور شد:« نيروگاه بوشهر در سال جاري به مرحلهي راهاندازي و بهرهبرداري ميرسد. در حال حاضر اين نيروگاه 92 درصد پيشرفت داشته و هشت درصد باقي مانده امسال تكميل ميشود. اگر تاخيرات را هم لحاظ كنيم قطعا در سال جاري كشور ما جزو 31 كشور داراي نيروگاه اتمي ميشود.»
سعيدي تاكيد كرد:« با راهاندازي نيروگاه بوشهر در باشگاه جهاني كشورهايي كه داراي نيروگاه اتمي هستند قرار ميگيريم.»
وي در پاسخ به اين سوال كه ايران چقدر از برق نيروگاه بوشهر بهرهمند خواهد شد؟ گفت:« ظرفيت توليد برق در حال حاضر سالانه حدود 37 هزار مگاوات است و نيروگاه بوشهر ميتواند هزار مگاوات وارد مدار كند. اگر برنامهي توليد 20هزار مگاوات را داشته باشيم بايد علاوه بر بوشهر 19 نيروگاه ديگر نيز بسازيم.»
معاون امور بينالملل سازمان انرژي اتمي، در خصوص پيام علمي روز اعلام خبر دستيابي ايران به توانايي توليد سوخت صنعتي به جهانيان، تصريح كرد:« اين كار نشان داد ملت ايران كه يك ملت بزرگ و متمدن است تصميم خود را گرفته كه تمدن گذشتهاش را زنده كند و در زمينهي فناوريهاي نوين از دنيا عقب نماند. البته ما زمان نياز داريم تا در همهي زمينهها به تكنولوژي دنيا برسيم، ولي اين حركت شروع شده و با توانمندي دانشگاهيان، دانشجويان، اساتيد و شركتهاي بسيار توانمند قطعا دستيابي به يك چشمانداز متمدن و يك فناوري پيشرفته دور از دسترس نيست.»
سعيدي افزود:« اين مهمترين پيامي بود كه به همهي دنيا ارايه كرديم كه ملت ايران اولا بسيار قانونمند است، دوم ميخواهد با دنيا تعامل داشته باشد، سوم ميخواهد روي پاي خود بايستد و چهارم حاضر نيست استقلالش را با هيچ چيزي معاوضه كند.»
وي در پاسخ به اين سوال كه اين مرتبهي علمي چقدر قدرت چانهزني ايران را بالا ميبرد؟ يادآور شد:« قطعا ما در مرحلهي قبل از غنيسازي كه قرار داشتيم يك وضعيت داشتيم، در پايلوت يك وضعيت و در مرحلهي صنعتي اين يك توليد قدرتي است كه براي ما اتفاق افتاده و در يك وضعيت برتر قرار گرفتهايم.»
معاون امور بينالملل سازمان انرژي اتمي، در خصوص ميزان همكاري ايران با آژانس بينالمللي انرژي اتمي از اين به بعد، گفت:« ما هيچگونه تغييري در رفتار حقوقيمان با آژانس ايجاد نخواهيم كرد. متعهد به تعهدات خود هستيم و حاضريم با كشورهايي كه حقوق ما را بپذيرند تعامل منطقي داشته باشيم.»
سعيدي ادامه داد:« از نظر حقوق بينالمللي تعهدات npt را دنبال ميكنيم و اميدواريم شرايط بينالمللي به گونهاي باشد كه اين مسير را ادامه بدهيم.»
معاون امور بينالملل سازمان انرژي اتمي، با بيان اينكه بايد در خصوص دستيابي به چرخهي سوخت هستهيي به ملت متمدن و شريف ايران تبريك، گفت:« قطعا اگر حمايت مردمي نبود به مرحلهي اول اين پروژه هم نميرسيديم. در 10 سال گذشته محرك حركتها حمايتها و لطف مردم بود كه اين لطف و حمايت تا زماني كه ادامه داشته باشد شاهد رشد و پيشرفت ايران خواهيم بود.»
انتهاي پيام
نظرات