لاريجاني/كامل: تزريق گاز به 3000 دستگاه سانتريفيوژ انجام شده است آژانس قبلا در جريان تزريق گاز به سانتريفيوژها قرار گرفته است
دكتر علي لاريجاني در سايت غني سازي نطنز در پاسخ به سوال خبرنگاري كه از وي پرسيد آيا تزريق گاز هگزافلورايد اورانيوم به 3000 دستگاه سانتريفيوژ انجام شده است با تاييد اين مطلب اظهار داشت: بله تزريق گاز به 3000 دستگاه سانتريفيوژ انجام شده است.
به گزارش خبرنگار انرژي هستهيي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر علي لاريجاني، دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان پس از مراسم گراميداشت روز ملي فناوري هستهاي كه در سايت غني سازي نطنز برگزار ميشد در جمع خبرنگاران داخلي و خارجي در حالي تزريق گاز به 3000 دستگاه سانتريفيوژ را تاييد كرد در پاسخ به سوالات متعدد خبرنگاران مبني بر اينكه چه تعداد دستگاه سانتريفيوژ در اين مرحله نصب شده است از اظهار نظر در اين خصوص طفره رفته و آن را موكول به مسوولان سازمان انرژي اتمي كرد.
وي در پاسخ به سوال خبرنگاري كه از وي درباره مذاكراتش با خاوير سولانا ميپرسيد گفت: در مذاكراتي كه انجام شده است طرف اروپايي اعلام كرد كه براي رسيدن به تفاهم آمادگي دارند و قرار شده است براي انجام مذاكره تلفني قراري را بگذاريم.
دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان در خصوص پيشنهاد طرف اروپايي براي مذاكره و گفتگو با ايران گفت: آنها گفتهاند كه ميخواهند در زمينه مذاكرات هستهاي به تفاهم برسند.
وي در پاسخ به اينكه آيا طرف اروپايي حقوق ايران را در داشتن انرژي صلح آميز هستهاي در مذاكرات احتمالي آتي به رسميت خواهد شناخت گفت: آنها به ما گفتند كه حقوق شما را در داشتن انرژي هستهاي به رسميت ميشناسيم.
لاريجاني تاكيد كرد: ايران برنامه صلح آميزش را در توسعه تكنولوژي صلح آميز هستهاي ادامه خواهد داد.
به گزارش ايسنا، دبير شوراي عالي امنيت ملي گفت: آنها بايد مراقب باشند كه پيمان ان.پي.تي را مخدوش نسازند؛ ما علاقهمند نيستيم كه چنين روندي دنبال شود و يا با درشت گوييها و زورگوييهاي آنها مواجه شويم. در آن صورت ممكن است براي كم كردن همكاريهايمان با آژانس بينالمللي انرژي اتمي تحت فشار مجلس شوراي اسلامي مان قرار بگيريم.
وي در پاسخ به اين سوال كه دوربينهاي آژانس بر چه مبنايي نصب ميشوند گفت: ما اجازه ندادهايم دوربينها فراتر از پادمان جامع نصب شود. ما در چارچوب آن چيزي كه مجلس تصويب كرده است عمل ميكنيم.
مسوول پرونده هستهيي كشورمان در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا كه چرا مسوولان سازمان انرژي اتمي و جنابعالي و رييس جمهور از اعلام تعداد سانتريفيوژهاي نصب شده در نطنز خودداري ميكنند در حالي كه امروز اعلام شد ايران در مسير توليد صنعتي سوخت هستهاي قرار گرفته است گفت: شما از آقاي آقازاده تعداد سانتريفيوژهاي نصب شده را بپرسيد.
لاريجاني تاكيد كرد: ما براي استفاده از تمام ظرفيتهاي حقوق هستهييمان براي استفاده از تمام ظرفيتهاي حقوق هستهييمان مصوبه مجلس شوراي اسلامي را داشتيم.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا مذاكرات احتمالي ايران و اروپا ميتواند به تعليق موقت از سوي ايران بينجامد گفت: چنين نتيجهاي را غير قابل امكان دانست. طرف اروپايي علاقمند بودند به نوعي مذاكرات سازندهاي را ادامه دهند.
وي گفت: مذاكرات وقتي موثر است كه تصنعي نباشد و در چارچوب درستي برگزار شود و قصد، به تفاهم رسيدن باشد و در گفتگويي كه با سولانا داشتم اظهارات وي در اين چارچوب قرار داشت.
دبير شوراي عالي امنيت ملي در پاسخ به اين سوال كه آيا احتمال برهم زدن مذاكرات احتمالي آينده از سوي اروپا با توجه به سابقه مذاكرات قبليشان اظهار داشت: بنده رجال الغيب نيستم. من فكر ميكنم در مذاكرات قبلي هم آقاي سولانا تلاشهايي را انجام دادند اما در صحنه بينالمللي آدمهاي مزاحم كم نيستند.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا احتمال گفتگوي ايران و آمريكا در حاشيه اجلاس آتي همسايگان عراق وجود دارد گفت: ما دستور كاري براي انجام اين مذاكرات نداريم و اين مذاكرات دستور كار خود را دارد و بايد اين كنفرانس در چارچوب مسايل عراق و منطقه برگزار شود.
لاريجاني گفت: اعلام خبر وارد شدن ايران به توليد صنعتي سوخت هستهيي قبلا به آژانس بين المللي انرژي اتمي اعلام شده است و اين خبر جديدي براي آژانس نيست.
لاريجاني در پايان يك بار ديگر سوال خبرنگاري كه از وي پرسيد آيا تزريق گاز به 3000 سانتريفيوژ در تاسيسات غني سازي نطنز را انجام دادهايد را تاييد كرد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات