رييسجمهور روز دوشنبه در نطنز اعلام كرد: با كمال افتخار اعلام ميكنم ايران در زمينه توليد سوخته هستهيي جزء كشورهاي توليدكننده صنعتي اين سوخت قرار گرفته است. اين دستاورد بزرگ را به محضر مقام معظم رهبري و ملت ايران تبريك ميگويم.
وي همچنين گفت كه كشورهاي غربي و قدرتمند موضوع هستهيي ايران را با اغراض سياسي بررسي ميكنند.
رييس جمهور گفت كه صلحآميز بودن فعاليتهاي هستهيي ايران آزمون تعيين سرنوشت براي شوراي امنيت است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محمود احمدينژاد، رييس جمهور كه در مراسم جشن روز ملي فنآوري هستهيي سخن ميگفت خاطرنشان كرد: در فروردين ماه سال گذشته و در كنار آستان مقدس رضوي دستاورد بزرگ استادان و دانشمندان جوان كشور در دستيابي به فنآوري چرخهي توليد سوخت هستهيي را به استحضار ملت رساندم و اعلام كردم كه ايران در رديف كشورهاي صاحب اين فنآوري قرار گرفته است.
وي با بيان اين كه در آن مقطع موجي از نشاط، خودباوري و خوداتكايي در سراسر كشور ايجاد شد اضافه كرد: ملت هوشمند ايران اين اتفاق را به عنوان دستاورد جوانان ارج نهاد و با قدرشناسي مصممتر از گذشته به پاسداري از آن به عنوان حق مسلم خويش همت گمارد.
رييسجمهور كشورمان با اشاره به اين كه ملت تقريبا در همهي مجامع كوچك و بزرگ با سر دادن شعار "انرژي هستهيي حق مسلم ماست" مسوولان و دانشمندان جوان را به استقامت و ادامه راه ترغيب ميكردند، گفت: در روز 22 بهمن 84 ملت با حضور تاريخي بر اين حق و درخواست اين حق پاي فشرد و در 22 بهمن سال 85 با حضور حماسي خود در سر تا سر ايران حق خود را تثبيت كرد.
احمدينژاد دستيابي به اين فنآوري را نماد توانمندي، استعداد و مقدمهاي براي گامهاي بلندتر و گستردهتر در علم و فنآوري عنوان كرد و گفت: در سال گذشته شاهد بوديم ملت گامهاي بلندي در زمينههاي گوناگون صنعتي، كشاورزي، فرهنگي و پزشكي برداشت و با توكل به خدا و تكيه بر استعدادهاي خود رو به جلو حركت ميكند.
به گزارش ايسنا، رييسجمهور كشورمان در ادامه خاطرنشان كرد: البته شاهد بوديم كه دشمنان ملت از پيشرفت و تعالي اين ملت برآشفتند و براي جلوگيري از پيشرفت علم به ميدان آمدند و با استفاده ابزاري از شوراي امنيت سازمان ملل تلاش كردند جلو فعاليتهاي هستهيي جمهوري اسلامي ايران را سد كنند.
رييسجمهور با بيان اينكه حدود 35 سال است كه ايران عضو آژانس بينالمللي انرژي هستهيي است، گفت: بر اساس مواد معاهده منع گسترش سلاحهاي هستهيي (NPT) و اساسنامهي آژانس اعضاي عضو آژانس از سوخت هستهيي بهرهمند ميشوند و كليهي اعضاي آژانس موظف هستند به بقيهي اعضاء در استفاده از اين حق مصرح در اساسنامه و معاهده كمك كنند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، احمدينژاد افزود: تكليف اعضاء اين است كه انحرافي به سمت توليد سلاح هستهيي پيدا نكنند. جمهوري اسلامي نيز با آن كه از حقوق قانوني مصرح در اساسنامه آژانس بهرهمند نشده اما به تكليف خود به طور كامل عمل كرده است و اسناد خود را در اختيار آژانس قرار داده و تحت نظرات بازرسان آژانس عمل كرده و بيشترين نظارت را از سوي آژانس داشته است و بر اساس كليهي گزارشات آژانس هيچگونه انحرافي در فعاليتهاي ايران ايجاد نشده است.
وي اظهار داشت: اما متاسفانه با اين همه شفافيت و رعايت قانونمندي، صلحآميز بودن فعاليتهاي ايران مورد مناقشه و مخالفت برخي قدرتهايي است كه به طور كامل از انرژي هستهيي سود ميبرند و از ضوابط، تخلف ميكنند.
احمدينژاد ابراز داشت: امروز موضوع صلحآميز بودن فعاليتهاي هستهيي ايران آزمون تعيين سرنوشت براي شوراي امنيت ملل متحد و به خصوص اعضاي آن است زيرا تصميمات آنها نشان ميدهد تا چه حد پايبند به حقوق بينالمللي ملتها و ملتزم به رعايت عدالت، درستي و راستي و حتي پايبند به مقررات كه خودشان وضع كردهاند، هستند.
وي ابراز داشت: سير قطعنامههاي اين شورا نشان ميدهد كه آنچه در شوراي امنيت به خصوص بعد از فروپاشي شوروي كارساز بوده زور و فشارهاي برخي دولتهاست. امروز كساني مدعي اين هستند كه انرژي هستهيي پيشتاز است. آنها ميدانند كه سوخت فسيلي رو به پايان است و اين در حالي كه سوخت فسيلي تحت فشارهاي سياسي و سيستمهاي ناسالم در بازارها ارزانتر از قيمت واقعي عرضه ميشود، اما در مقايسه سوخت هستهيي منافع بسياري دارد، ضمن اينكه مطمئن و پايدار است و كاهش استفاده از سوخت فسيلي نيز به نفع همهي ملتها خواهد بود.
وي گفت: اگر سوخت فسيلي مناسب بود دولتهاي غربي مدعي ايران به سمت استفادهي هرچه بيشتر از سوخت هستهيي حركت نميكردند. اين در حالي است كه در برخي از كشورهاي تا 80 درصد انرژي به صورت الكتريكي از سوخت هستهيي تامين ميشود و هماكنون در بسياري از كشورها نيروگاههاي اتمي تاسيس شده و در حال بهرهبرداري است و اروپا نيز طرح جديدي تحت عنوان سياست انرژي را دارد كه بر استفاده از انرژي اتمي به عنوان سوخت خود تأكيد دارند و در اين سياست خود عنوان كردهاند كه توليد برق با درصد كم و با دي اكسيد كربن پايين بايد توليد شود. انرژي هستهيي از ارزانترين و كمتوليدكنندهترين دياكسيد كربن است، هزينهي با ثباتي دارد. لذا برنامههاي جديد بايد بر اساس اين سياست ارتقاء يابد.
به گزارش ايسنا رييسجمهور در ادامهي سخنانش در جشن روز ملي فنآوري هستهيي گفت: ايران از دهههاي قبل، قراردادها و موافقتنامههاي متعددي با دولتهاي آمريكا، كانادا، فرانسه و آلمان منعقد كرده كه تعدادي از آنها به دليل مسائل فني و سياسي، به حالت تعليق درآمدهاند.
احمدينژاد با بيان اين كه فعاليتهاي هستهيي ايران از سالهاي گذشته ادامه داشته و همگي در راستاي همكاريهاي علمي، فني و صنعتي بوده است، اضافه كرد: امروز دستيابي به چرخه سوخت هستهيي موضوع جديدي نيست كه در دستور كار مخالفتها و مناقشات قرار گرفته است. اين موضوع ( مخالفتها) متاسفانه با اهداف سياسي و غرضورزي انجام ميگيرد.
وي يادآور شد: كشورهاي غربي و قدرتمند در اين مورد با اغراض سياسي موضوع را بررسي ميكنند؛ چرا كه نميخواهند ملت ايران پيشرفت كند.
احمدينژاد نفوذ كشورهاي غربي در برخي مجامع بينالمللي را عاملي براي سدكردن مسير پيشرفت ملت ايران خواند.
وي خاطرنشان ساخت: آنها فكر ميكنند ملت ايران از اين طريق به برخي استفادههاي نامطلوب از اين انرژي دست مييابد، اما ملت بزرگ ايران، قرنهاست پيشتاز عدل و فرهنگ بوده است و اجازهي چنين كاري را به قدرتهاي زورگو نخواهد داد و با صلابت به سوي قلههاي پيشرفت خواهد رفت.
رييسجمهور با تاكيد بر اين كه ملت ايران معنويت وعدالت را از اركان اصلي آرامش و ثبات در جهان ميداند، تصريح كرد: در اين مسير ملت ايران همواره پيشتاز بوده و در عين حال با اقتدار از حقوق خود دفاع خواهد كرد.
وي در ادامه گفت: امروز بيستم فروردين، روز ملي فنآوري هستهيي را در حالي پشت سر ميگذاريم كه در بيستم فروردين ماه سال گذشته با تلاش فرزندان اين سرزمين و دانشمندان جوان ملت ايران، كشور ما توانست به فنآوري توليد سوخت هستهيي دست پيدا كند.
احمدينژاد اضافه كرد: كشورمان در يكسال گذشته توانسته به مرحلهي توليد صنعتي برسد و امروز در سالگرد اين رويداد مبارك، من به عنوان خادم ملت ايران، با كمال افتخار اعلام ميكنم ايران در زمرهي كشورهاي توليدكنندهي صنعتي سوخت قرار ميگيرد. اين دستاورد بزرگ را به محضر مقام معظم رهبري و ملت بزرگ ايران تبريك ميگويم.
رييس جمهور با اشاره به اين كه ايران در زمينه توليد سوخته هستهيي جزو كشورهاي توليدكننده صنعتي قرار گرفته است، اين پيروزيها را مرهون راهي دانست كه شهيدان و جانبازان فداكار كشور به رهبري امام بزرگوار براي ملت ما باز كردهاند و اين راه همان استقلال، تعالي و كمال و عزت اسلام است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) احمدينژاد با درود به روح بلند امام و شهيدان و به قامت استوارشان و رزمندگان و ملت شريف ايران، گفت: آفرين بر ملت هوشمند ايران و انديشمندان و صنعتگران و جوانان غيور اين مرز و بوم. توليد سوخت هستهيي ايران در خدمت توسعه، رفاه و پيشرفت ملت بزرگ ايران و گسترش صلح در جهان خواهد بود.
وي ادامه داد: طبق برنامهي زمانبندي شده، ايران در راستاي رسيدن به بيست هزار مگاوات برق اتمي و استفاده از اين فناوري در علوم پزشكي و كشاورزي و صنعت حركت خواهد كرد و ما دست همهي دولتهايي كه مايل به گفتوگو با ايران در اين زمينه هستند را ميفشاريم و از دولتهايي كه نميخواهند عادلانه واقعيتهاي امروز را بپذيرند ميخواهيم كه دست از مقاومت و كارشكني و زورگويي و مخالفت با ملت ما بردارند و بدانند كه ملت ما با آگاهي، پشتيبان رهبر خود و در مقابل آنها ايستاده است و از حقوق خود دفاع خواهد كرد.
احمدينژاد افزود: مسير تعالي ايران بدون بازگشت است و ملت ما تا امروز بر اساس قوانين و مقرراتي كه آنها وضع كردهاند در مسير صلحآميز حركت كرده است و علاقه دارد كه همچنان در همين مسير حركت كند. كاري نكنند كه اين ملت در رفتار خود با آنها تجديدنظر كند. ملت ايران توان اين كار را دارد و در مقابل رفتار خلاف قانون و زورگويي و سوءاستفاده از برخي نهادهاي بينالمللي مانند شوراي امنيت كه آنها را خدشهدار كرده و صلح و امنيت را به خطر انداخته است، ميايستند. ملت ما خواهان به رسميت شناخته شدن حقوق خود ميباشد و من به اين قدرتها توصيه ميكنم كه دست از خودخواهي و لجاجت بردارند كه سودي براي آنها نخواهد داشت.
رييسجمهور گفت: ملت ايران از رويكرد قانونمند و عادلانه براي گفتوگو براي رفع مسائل استقبال ميكند.
احمدينژاد در پايان از آقازاده رييس سازمان انرژي اتمي و مسوولان و دستاندركاران دستيابي به اين پيروزي بزرگ تشكر و قدرداني كرد
انتهاي پيام
نظرات