متكي در گفتوگو با اشپيگل: مقاومت در مساله هستهيي را وظيفه خود ميدانيم ايران معتقد است مذاكره بهترين شيوه براي حل مسائل است
وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران گفت : شوراي امنيت نبايد جايگاه خود را از طريق استفاده از روشهاي غيرقانوني و تحت فشار برخي از اعضا به مخاطره بيندازد.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منوچهر متكي كه اظهاراتش در گفتوگو با خبرنگاران نشريه آلماني اشپيگل ، روز دوشنبه در تازهترين شماره اين نشريه منتشر شد، همچنين در پاسخ به پرسشي در زمينه تهديدهاي نظامي آمريكا عليه كشورمان گفت : آمريكا قادر نيست يك بحران ديگر را به پرداختكنندگان ماليات در اين كشور تحميل كند، از سوي ديگر ما از ابتدا خود را براي حل مسأله از طريق مذاكره و هم از طريق منازعه آماده كردهايم.
وزير امور خارجه كشورمان اضافه كرد : ما از جنگ متنفر هستيم و طبيعي است كه گزينه اول براي ما بهتر است، اما ما مقاومت را وظيفه خود ميدانيم.
وي گفت : جمهوري اسلامي ايران معتقد است مذاكره بهترين شيوه براي حل مسائل است و البته ابتدا هم بايد زمينه براي مذاكرات جديد فراهم شود كه به اعتقاد ما بازگرداندن پرونده هستهيي ايران از شوراي امنيت سازمان ملل به آژانس بينالمللي انرژي اتمي از جمله اين زمينههاست.
متكي همچنين درباره موضع ايران در قبال تحولات عراق نيز گفت : پيام ديدار ما در بغداد با مقامات واشنگتن اين بود كه براي خروج از بحران، راههاي سياسي و ديپلماتيك وجود دارد ، اما تقويت نيروهاي نظامي باعث بهبود اوضاع نميشود.
وي اضافه كرد : ديدار بغداد مفيد و تبادل نظر در اين نشست بسيار سازنده و پرثمر بود و هيچ كس در مورد ديگري بد صحبت نكرد. ما آمادهايم اشتباههاي گذشته را فراموش كنيم ، زيرا همه طرفها بايد براي پايان دادن به درد و رنج مردم عراق همكاري كنند.
متكي همچنين در پاسخ پرسشي درباره منافع ايران در عراق نيز اظهار داشت: ما هيچ علاقهاي به تجزيه عراق به يك منطقه شمال كردنشين ، يك منطقه مركز سنينشين و يك منطقه جنوب شيعهنشين نداريم ، زيرا چنين اقدامي وضع در اين كشور را وخيمتر خواهد كرد و از همين رو از تلاشهاي دولت عراق براي ايجاد وحدت در اين كشور حمايت ميكنيم.
خبرنگاران اشپيگل از متكي سؤال كردند آيا تهران به خاطر اقدام آمريكا در سرنگوني دشمناني همانند صدام و طالبان نبايد سپاسگزار واشنگتن باشد!
متكي در پاسخ گفت : آمريكاييها به ما و ديگران گوش ندادند و هماكنون بهاي آن را پرداخت ميكنند.
ما به آمريكا هشدار داديم كه با ميلياردها دلار خود صدام و طالبان را مجهز نكند.
وزير امور خارجه كشورمان افزود : آمريكا با ساقط كردن طالبان و صدام در حقيقت اشتباهات گذشته خود را تصحيح كرد و ما اميدواريم كه آمريكا اشتباه ديگري مرتكب نشود.
از متكي سؤال شد كه چرا ايران حق موجوديت اسراييل را به رسميت نميشناسد؟
وي در پاسخ گفت : ما رژيم صهيونيستي در فلسطين را غيرمشروع ميدانيم و همچنين اين ديدگاه كه معتقد است يك ملت بدون كشور به يك كشور بدون ملت رسيده هم اشتباه است؛ زيرا بازماندگان يهودي جنگ جهاني يك ملت بدون كشور نبودند، بلكه اروپايي بودند.
متكي افزود : به همين دليل اقدامات گروههاي فلسطيني نظير حماس و حزبالله از ديدگاه ما نه تنها تروريستي محسوب نميشوند ، بلكه مقاومت در برابر اشغالگران نيز هستند.
وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران افزود : اگر به حوادث و جريانهاي منطقه خاورميانه تنها از ديدگاه آمريكا نگاه كنيم اشتباه فاحشي مرتكب شدهايم؛ زيرا آمريكا به اندازه كافي در اين منطقه خطا و اشتباه مرتكب شده است و بازگذاشتن دست رژيم صهيونيستي براي تجاوز نيز يكي از همين اين اشتباهات است.
متكي در پاسخ به اين پرسش كه آيا حضور سربازان آلماني در افغانستان و سواحل لبنان ميتواند بر مناسبات آلمان با ايران تاثيري بگذارد نيز گفت : سربازان آلماني به درخواست دولت لبنان به سواحل اين كشور اعزام شدهاند و ما به اين تصميم دولت لبنان احترام ميگذاريم.
وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران افزود : من به همراه فرانك والتر اشتاين ماير، وزير امور خارجه آلمان اميدوارم كه مردم افغانستان نيز آلمانيها را به عنوان امدادگران براي بازسازي و نه نيروي نظامي ببينند.
متكي گفت : ما در عين حال در مورد روند كنوني در افغانستان بسيار نگران هستيم و به دوستان آلماني خود نيز هشدار دادهايم كه وضعيت ميتواند از كنترل خارج شود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات