لاريجاني/1/: راههاي راحتتر از شكايت از روسها هم وجود دارد هيچوقت روسها نگفتند در شوراي امنيت به اهرمي عليه ايران تبديل شدهاند
علي لاريجاني در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا درباره اظهاراتش در گفتگو با الشرق درباره واكنش ايران به حمله احتمالي آمريكا گفت: به هر حال اگر اقدامي نظامي صورت گيرد، پاسخش هم نظامي خواهد بود.
به گزارش خبرنگار انرژي هستهيي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) دكتر علي لاريجاني، دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان پس از ديدار با فتحي يكن، از علما و روحانيون برجسته اهل سنت لبنان و مسوول جبهه عمل اسلامي اظهار داشت: مذاكرات خوبي را درباره مسايل منطقه حساس بودن شرايط لبنان و فلسطين داشتيم. اميدوارم با توجه به مشكلات لبنان اين گفتگوها بتواند به حل اين مسايل كمك كند.
وي در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا مبني بر اينكه شما در گفتگو با روزنامه الشرق قطر در پاسخ به اين سوال كه اگر به ايران حمله احتمالي صورت بگيرد چه پاسخي خواهيد داد گفته بوديد پاسخي درخور و اگر حملهي نظامي صورت گيرد پاسخش نظامي خواهد بود گفت: به هر حال اگر اقدامي نظامي صورت گيرد، پاسخش هم نظامي خواهد بود.
وي در خصوص اظهارات وزارت خارجه روسيه مبني بر اينكه ايران بايد به درخواستهاي شوراي امنيت و شوراي حكام پاسخ دهد گفت: اينكه آنها ميگويند مقررات بينالمللي بايد رعايت شود ربطي به مساله بوشهر ندارد و به طور رسمي چنين مسالهاي به ما گفته نشده است. اما اينكه در مورد بوشهر تعللهايي صورت ميگيرد اين اشكالي است كه بايد توسط روسها حل شود.
لاريجاني گفت: آينده دولت روسيه كه ميخواهد رفتار تجاري عمده با كشورهاي دنيا داشته باشد ميتواند مسالهاي مضر باشد و مساله اجراي درخواستهاي شوراي امنيت و شوراي حكام امري جداگانه است كه در جاي خود بحث ميشود.
وي در پاسخ به اين سوال كه روسيه كه حامي ايران در شوراي امنيت بوده است دارد به اهرمي عليه ايران تبديل ميشود گفت: هيچ وقت روسها چنين چيزي را نگفتند.
لاريجاني كه انتظار دارد اگر چنين باشد آنها اين امر را رسما اعلام كنند افزود: آنها در مذاكراتشان با ما اعلام كردند كه حقوق ايران را در مساله هستهاي قبول دارند، اما ممكن است به لحاظ تاكتيكي چنين اظهارنظرهايي را داشته باشند، اما در اصل ميگويند كه حقوق ايران را در استفاده از فناوري صلح آميز هستهاي قبول دارند.
وي در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا مبني بر اينكه اگر كارت روسيه در شوراي امنيت در حمايت از ايران بسوزد در چارچوب ديپلماسي فعال كارت ديگر ايران چه خواهد بود بدون اشاره و پاسخ صريح به اين سوال اظهار داشت: هميشه در ديپلماسي ظرفيتها صفر و صد نيست. همه كشورها بر حسب شرايطشان ميتوانند با ايران منافع مشترك داشته باشند و در همين كشورهاي 1+5 كم نيستند كشورهايي كه با ايران منافع مشترك بسيار دارند. لاريجاني افزود: ديپلماسي موفق زماني اتفاق ميافتد كه بتواند همه اين منافع مشترك را درست تعريف كند و از آن به خوبي استفاده كند.
وي گفت: نبايد انتظار داشته باشيم كه اين كشورها صد در صد مواضعشان با مواضع ايران يكي باشد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي در پاسخ به اين سوال كه سازمان انرژي اتمي اعلام كرده است آمادگي دارد اسناد پرداختهاي مالياش به روسيه را منتشر كند آيا امكان دارد اين مساله صورت گيرد گفت: بنا بود مذاكراتي در همين موضوع با روسها داشته باشيم مهمتر از انتشار اين اسناد اين است كه اين اختلاف رفع شود.
لاريجاني با حمايت از موضع سازمان انرژي اتمي اظهار داشت: بايد طبق قواعد حقوقي در اين زمينه عمل شود.
وي در پاسخ به اين سوال كه امكان دارد ايران شكايتي را از عملكرد روسيه در احداث نيروگاه بوشهر داشته باشد؟ بدون بيان راهحل راحتتر فقط گفت: راه هاي راحتتر براي حل اين مساله هم وجود دارد.
لاريجاني در خصوص مذاكرات معاون سازمان انرژي اتمي با تيمي از مقامات روسيه درباره نيروگاه بوشهر گفت: اين مذاكرات هنوز به نتايج دقيقي نرسيده است و ادامه دارد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا مبني بر اينكه برخي معتقدند لحن آرام ايران را نسبت به راهاندازي نشدن نيروگاه بوشهر در موعد مقررش و تاخير هشت ساله در اين پروژه متفاوت از برخوردش با ساير تاسيسات هستهيي ايران است گفت: فكر نميكنم در مورد نيروگاه بوشهر مساله مبهمي وجود داشته باشد. هر چند كه با نظر شما درباره هشت سال تاخير در راه اندازي اين نيروگاه موافقم اما نيروگاه بوشهر از گذشته آغاز شده است و با يك كشور اروپايي و سپس به دليل برخي حوادث به روسها واگذار شد بنابراين اين مساله چيزي نبود كه از صفر آغاز شود. اگر تخلفاتي صورت بگيرد گفته شده است و ما گفتهايم كه رفتار روسيه را قبول نداريم.
وي در پاسخ به اين سوال كه گفته شده كارشناسان روسي نيروگاه را ترك كردهاند گفت: نه، من هنوز چنين خبري را نشنيدم.
ادامه دارد...
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات