• یکشنبه / ۱۳ اسفند ۱۳۸۵ / ۱۶:۴۶
  • دسته‌بندی: سیاسی2
  • کد خبر: 8512-07917
  • منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران

خاتمي در ديدار اعضاي آسپك: جهاني‌شدن مساله جهان امروز است داشتن موزه و بهره‌گيري از آن، تفنن نيست، يك ضرورت است

خاتمي در ديدار اعضاي آسپك:
جهاني‌شدن مساله جهان امروز است 
داشتن موزه و بهره‌گيري از آن، تفنن نيست، يك ضرورت است

رييس‌جمهور سابق كشورمان تصريح كرد:« موزه‌ مدرسه‌ايست كه مي‌تواند ما را خيلي بهتر و با نگاه جالب‌تر با حوادث گذشته آشنا كند.»

حجت‌الاسلام والمسلمين سيدمحمد خاتمي، رييس موسسه بين‌المللي گفت‌وگوي فرهنگ‌ها و تمدن‌ها در ديدار با تعدادي از ميهمانان خارجي شركت‌كننده در مجمع عمومي كميته منطقه‌اي موزه‌هاي آسيا و اقيانوسيه (آسپك)،با بيان اين مطلب، افزود:«امروز براي همه مسلم است كه داشتن موزه و بهره‌گيري از آن، تفنن نيست، يك ضرورت است كه از طريق آن مي‌توانيم به شيوه تفكر و نحوه زندگي گذشتگان آشنا شويم.»

وي ادامه داد:« امروز همه مي‌دانند كه تاريخ مجموعه حوادث گسسته از هم نيست. ما تنها از طريق موزه‌ها با شيوه تفكر و نحوه زندگي ديگران آشنا مي‌شويم. »

رييس موسسه بين‌المللي گفت‌وگوي فرهنگ‌ها و تمدن‌ها هم‌چنين اظهار داشت:« امروز مسلم است كه آن چه از موزه مي‌آموزيم اگر بيشتر نباشد، كمتر از كتب تاريخ و آثار مكتوب به جاي مانده از گذشته نيست. شايد اين تفاوت را هم داشته باشد كه آثار گذشتگان برداشتيست كه نويسنده از شرايط زندگي، مردم، انديشه‌ها و روزگار خود داشته است؛ اما آثاري كه در موزه‌ها مي‌بينيد عين زندگي مردم گذشته است. بنابراين موزه خود مدرسه‌ايست كه مي‌تواند ما را خيلي بهتر و با نگاه جالب‌تر به حوادث گذشته آشنا كند. »

خاتمي كه خود نيز عضو كميته ملي موزه‌هاي ايران است ، در مورد موضوع گفت‌وگوي بين ملت‌ها اظهار داشت :« امروز كه صحبت از گفت‌وگوي تمدن‌هاست، جايگاه موزه‌ها در آن قابل توجه است. درست است كه برخي تمدن‌ها امروز از ميان رفته‌اند و يا بي‌رمق در عرصه جهان امروز وجود دارند، اما اولا شناخت تمدني كه ما در متن آن قرار داريم بدون شناخت گذشته و تاثير گذشته كامل نيست. دوم اين كه اگر جسم تمدن‌ها ، شيوه زندگي و تعامل بين افراد از ميان برود، آثاري از حيات معنوي تمدن‌هاي جهان و از تمدن‌هاي گذشته به جاي نخواهد ماند.»

رييس‌جمهور سابق كشورمان در ادامه از جهاني شدن به عنوان مسئله جهان امروز نام برد و تاكيد كرد:« صرف نظر از اين كه تعريف دقيق جهاني شدن چيست، در اين كه جهان به هم پيوسته مي‌شود ترديدي نيست، اما درست در متن جهاني شدن ما شاهد احياي مجدد هويت‌هاي مختلف و گرايش‌هاي قومي و ملي در كشورهاي مختلف هستيم.»

خاتمي همچنين زدودن همه فرهنگ و آثار تمدني كشورها و آن چه به هويت كشورها مربوط مي‌شود را امري محال دانست و افزود:« امروز صحبت از اين است كه در متن يك همبستگي جهاني چگونه مي‌توان تفاوت‌هاي بين ملت ها را شناخت و به آن‌ها معنا داد. يافتن وجوه مشترك ميان تمدن‌ها و فرهنگ‌هاي باقي مانده با آن چه از روزگار ماست، كار مشكلي است؛ بنابراين ما چاره‌اي نداريم كه آشنا به گذشته باشيم.»

وي اضافه كرد:« موزه‌ها نقش مهمي در اين آشنايي داشته‌اند. اين كه چگونه از روش گذشتگان استفاده كنيم براي بهبود زندگي امروز شناخت دقيق‌ تر تفاوت‌ها و احيانا مشتركات بين تمدن‌ها در دنياست.»

رييس بنياد باران، راه استفاده درست از موزه‌ها را نيازمند يك تشكيلات بين‌المللي عنوان كرد واظهارداشت:«اين تشكيلات براي شناخت آثار موزه‌اي در سراسر دنيا و ايجاد ارتباط بين آن‌ها و مبادلات معنوي بيشتر ميان موزه‌ها تلاش مي‌كند.»

وي همچنين با تاكيد بر لزوم بالا رفتن آگاهي‌هاي روز، افزود:« امروز مسئله حفاظت از آثار و حفظ آن ها امر جدي است و فكر مي‌كنم كنوانسيون‌ها و ضوابط خوبي هم وضع شده است. مطمئنم تشكيلاتي نظير ايكوم و آسپك منشا خير و بركت خواهد بود و حتما در آينده نزديك آثار خير آن را بيشتر خواهد كرد.»

رييس‌جمهورسابق كشورمان با ابراز تاسف از اين كه نتوانسته در اجلاس اسپك در شيراز شركت كند، گفت:«اميدوارم گامي كه در شيراز برداشته شده آغاز راه جديد براي تقويت همكاري موزه ها و فعاليت‌هايي در اين زمينه باشد.»

در ابتداي اين ديدار نيز "سيد محمد بهشتي" رئيس كميته ملي موزه‌هاي ايران (ايكوم) گزارشي از برگزاري مجمع عمومي اسپك در شيراز و دستاوردهاي آن ارائه داد.

خانم«زل» مسوول کميته عضويت ايکوم جهاني نيز در بخشي از اين ديدار ضمن ابراز خوشحالي از حضور خود در ايران گفت:«برگزاري اجلاس شيراز با حضور نزديك به 75 نماينده از ميان 10كشور، باعث شد مشكلات موجود رفع شود و به نتايج خوبي برسيم. اين اجلاس فرصتي مناسب بود تا بنيان همكاري ميان كشورهاي مختلف گذاشته شود و به بيانيه شيراز برسند.»

وي با بيان اين كه اجلاس شيراز نخستين قدم براي پيشبرد راه هاست اظهارداشت:« اميدوارم در ديگر اجلاس و جلسه هاي ايكوم بتوانيم از تجربه موفق شيراز استفاده كنيم و به ساير اعضاي ايكوم در ساير كشورهاي جهان آموزش دهيم. حدود 5 ماه آينده ما مجمع عمومي ايكوم جهاني را در وين داريم و در اين اجلاس تمامي اعضاي اين بنياد جهاني حضور دارند و زمان مناسبي براي ارائه دستاوردهاي شيراز است. »

"زل" همچنين از خاتمي به عنوان يكي از اعضاي ايكوم ايران دعوت كرد تا در مجمع عمومي ايكوم جهاني در وين شركت كند.

در اين ديدار دوستانه تعدادي از اعضاي ايكوم ايران، مسئولاني از ايكوم جهاني و نماينده ايكوم كشورهاي هند، قرقيزستان، آذربايجان، ازبكستان و سنگاپور حضور داشتند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha