در حاليكه پارك ملي «سرخهحصار» يكي از مهمترين و ارزشمندترين زيستبومهاي پايتخت محسوب شده و به اعتقاد كارشناسان به دليل عدم انجام هرگونه ساختوساز و جهت وزش باد، نقش ريه پيكره تهران را ايفا ميكند و از سويي ديگر، بر اساس قوانين پاركهاي ملي هرگونه دخل و تصرف و تغيير كاربري در آنها ممنوع است، متأسفانه شاهد ساختسازهاي متعدد و تعرضات فراوان به اين پارك قديمي دنيا هستيم.
به گزارش خبرنگار «محيط زيست» ايسنا بايد گفت كه عليرغم قطع صدها درخت توسط عوامل شهرداري تهران طي يك هفته گذشته در پارك ملي «سرخهحصار»، ساختوسازهاي تعاوني مسكن زيتون نيز در اين پارك ملي بسيار مشهود است، به شكلي كه حتي 3 بنگاه مسكن نيز در داخل پارك ملي «سرخهحصار» احداث شده است!
اين در حاليست كه مهندس بزرگيان، مديركل محيط زيست استان تهران اعلام كرده است كه بيشترين زمينخواري در اراضي تحت حفاظت اداره محيط زيست استان تهران، در پارك ملي «سرخهحصار» رخ داده است و اخيرا با توجه به احداث سد ماملو فشار مضاعفي به پارك ملي خجير وارد شده و زمينخوارها به اين منطقه هجوم آوردهاند!
وي بيشترين متصرفين اراضي تحت حفاظت را برخي تعاونيهاي مسكن، تعدادي از دستگاهها و شركتها، شماري از بوميان منطقه و دلالان زمينخوار - كه اين دسته از دلالان تحت حمايت باندهاي مافياي زمينخواري فعاليت ميكنند - عنوان كرد و گفت: متاسفانه اين افراد به بهانه توسعه شهر و روستا، اجراي طرحها، ساخت مسكن، احداث مناطق گردشگري و .... به اين مناطق وارد ميشوند.
به گزارش ايسنا، از سوي ديگر دكتر خسرو دانشجو، سخنگوي كميسيون شهرسازي شوراي اسلامي شهر تهران نيز سال گذشته با استناد به گزارشهاي ناظران شورا و شهرداري خبر داده بود كه ساخت و سازهاي غيرمجاز در اراضي سرخه حصار همچنان ادامه دارد.
تمامي اين موارد در حاليست كه معاون سابق عمراني استانداري تهران، سال گذشته گفته بود كه حدود 200 واحد ساختماني، نيمه كاره در شهرك زيتون ايجاد شده است كه ستاد ساماندهي ساخت و ساز با كمك دستگاههاي ذيربط در قالب كميسيون ماده 100 نسبت به تخريب تخلفات صورت گرفته اقدام خواهد كرد و با واگذاري امور بررسي مشكلات زيستمحيطي پارك ملي «سرخهحصار» به حوزه عمراني استانداري و ستاد ساماندهي ساخت و ساز استان، اين ستاد ظرف دو هفته آينده واگذاري زمين معوض به اعضاي تعاوني در شهر جديد «پرديس» را اجرايي خواهد كرد!!!
درحاليكه مهندس كريمي ارايه هرگونه خدمات عمومي در شهرك زيتون را غيرقانوني دانسته و گفته بود كه ستاد ساماندهي ساخت و ساز استان مقرر كرده است تا هيچگونه خدماتي از قبيل آب، برق و ... به ساخت و سازهاي غيرمجاز داده نشود، هماكنون بسياري از واحدهاي ساخته شده در داخل پارك ملي سرخهحصار نه تنها آب دارند، بلكه از برق نيز برخوردارند و در اين زمينه بايد به مسؤولان مربوطه آفرين گفت!
دكتر فاطمه واعظ جوادي، معاون رييسجمهوري و رييس سازمان حفاظت محيط نيز پيشتر در جريان بازديد از پاركهاي ملي «خجير» و «سرخهحصار» همچنين ضمن مشاهده تعارضات و ساختوسازهاي غيرمجاز در منطقه از ظلمهاي وارد شده به اين منطقه بكر اظهار تأسف كرده بود!
اما مهندس بزرگيان، مديركل محيط زيست استان تهران روز شنبه در خصوص آخرين وضعيت تعرضات به پارك ملي «سرخهحصار» در گفتوگو با ايسنا با تاكيد بر اين كه اداره كل محيط زيست استان تهران در مقابل هرگونه تعرض چه از سوي شهرداري و چه از سوي تعاوني مسكن ميايستد، افزود: در خصوص 240 هكتار از اراضي پارك ملي «سرخهحصار» با تعاوني زيتون مشكل داريم كه در خصوص تعرضات انجام شده در اين بخش پيگير مصوبه دولت در خصوص تعيين تكليف اراضي «سرخهحصار» هستيم، به شكلي كه تا كنون 3 جلسه در استانداري تهران تشكيل شده است.
وي در خصوص واحدهاي احداث شده در پارك ملي «سرخهحصار» توسط اعضاي تعاوني مسكن زيتون گفت: كميسيون ماده 100 و شهرداري منطقه كجاست؟ مگر جلو ورود مصالح را نميگيرند، پس واحدهاي احداث شده با چه چيزي ساخته شدهاند؟
مديركل محيط زيست استان تهران با بيان اين كه پارك ملي سرخهحصار ريه شهر تهران در مقابل آلودگي هواست و در تلطيف هوا نقش مؤثري ايفا ميكند، تاكيد كرد: نبايد به بهانه توسعه، بيمجوز نسبت به تخريب طبيعت اقدام كرد.
وي با اعتقاد بر اين كه ساختوسازها در پارك ملي «سرخهحصار» توسط تعاوني زيتون امسال نسبت به سالهاي گذشته بسيار كمتر بوده است، خاطرنشان كرد: متأسفانه در برخي مواقع دستگاهها نيز نسبت به تعرض به پارك اقدام ميكنند.
مديركل محيط زيست استان تهران در خصوص تعريض اتوبان ياسيني توسط شهرداري تهران با اشاره به اين كه عمليات اجرايي در اين منطقه از اول اسفند ماه سال جاري مشاهده شده است، به ايسنا گفت: متأسفانه شهرداري تهران بدون مجوز محيط زيست و حتي ارايه نقشه اقدام به قطع درختان مقابل ترمينال شرق در داخل اراضي پارك ملي «سرخهحصار» كرده است.
وي با اشاره به اين كه از آغاز فعاليت شهرداري در اين محل اداره كل محيط زيست استان تهران نسبت به پيگيري حقوقي اقدام كرده است، افزود: اداه كل منابع طبيعي استان تهران نيز با توجه به دستكاشت بودن درختان اين منطقه از پارك، در اين خصوص شكايت كرده بود كه به آنها نيز اعلام شد كه چون در حوزه محيط زيست است، بايد محيط زيست پيگير شود.
مديركل محيط زيست استان تهران افزود: سرانجام موفق شديم در روز پنجشنبه 10 اسفند ماه سال جاري دستور جلوگيري از ادامه فعاليت شهرداري را با همكاري اداره كل منابع طبيعي بگيريم.
مديركل محيط زيست استان تهران در خصوص تعداد درختان قطع شده اظهار بياطلاعي كرد و گفت: در حال حاضر گارد محيط زيست استان به همراه عوامل يگان حفاظت از جنگل در منطقه به صورت شبانهروزي مستقر هستند تا اين امر تعيين تكليف شود.
وي در عين حال با تاكيد بر اين كه نميتوان جلو توسعه شهري را گرفت، تصريح كرد: شهرداري بايد در كنار دريافت مجوز براي قطع درختان، حداقل 2 برابر درخت كاشته شده تحويل دهد چرا كه نبايد از سرانه فضاي سبز پايتخت كاسته شود.
مشاور شهردار تهران در امور محيط زيست:
تيمي از سوي شهرداري تهران مكلف شد تا ظرف حداكثر 2 روز آينده نسبت به اعلام نتيجه بررسي موضوع اقدام كند
مهندس محمد هادي حيدرزاده، مشاور شهردار تهران در امور محيط زيست نيز بعد از ظهر شنبه در گفتوگويي با ايسنا با اشاره به اين كه شهرداري تهران تيمي را مأمور رسيدگي به مساله و بررسي آن كرده است ، خاطر نشان كرد: تيم بررسي كننده دو روز فرصت دارد تا نتيجه نهايي را اعلام كند.
رييس كميسيون فني و عمراني شوراي شهر تهران:
شهرداري بدون دريافت مجوز كميسيون ماده 7 نسبت به قطع درختان «سرخهحصار» اقدام كرده است
مجوز كميسيون ماده 7 در پرونده لويزان هم صادر نشد
سازمان پاركها بايد پاسخگو باشد
مهندس زياري، رييس كميسيون فني و عمراني شوراي شهر تهران و عضو كميسيون ماده «7» با اشاره به اين كه اين كميسيون مجوزي براي قطع درختان در «سرخهحصار» صادر نكرده است، به ايسنا گفت: بر اساس مصوبه شوراي شهر تهران در صورتي كه شهرداري بخواهد نسبت به هر گونه قطع درخت اقدام كند، بايد قبل از هر كاري نسبت به تعيين زمين متعلق به شهرداري به همان ميزان در آن منطقه و كاشت دو برابري درختاني كه قرار است قطع شود، اقدام كرده و با نظر و تاييد سازمان پاركها و فضاي سبز شهرداري تهران درخواست مجوز از كميسيون ماده «7» براي قطع درختان كند كه اين كارها انجام نشده است.
وي با اشاره به اين كه موارد مشابه «سرخهحصار» در چيتگر، سه راه آزمايش و اسب دواني هم وجود دارد، گفت: متاسفانه روال شده است كه يا دقت نميكنند و يا اين كه بدون مجوز اقدام به قطع درختان ميكنند.
وي تاكيد كرد: در اين قضيه بايد سازمان پاركها و فضاي سبز پاسخگو باشد كه در اين راستا از مديرعامل پاركها خواسته شده است كه هر چه سريعتر نسبت به بررسي مساله و ارائه گزارش به كميسيون ماده «7» اقدام كند.
رييس كميسيون فني و عمراني و شهرسازي شوراي شهر تهران با تاكيد بر اين كه شهرداري تهران علاوه بر مجوز بايد به مردم هم اطلاعرساني كند، به ايسنا گفت: در محلهايي كه مالكيت با شهرداري نيست، شهرداري بايد پيش از هر اقدامي، موافقت دستگاه مربوطه را بگيرد كه متاسفانه اين كار را نكرده است.
زياري با اشاره به اين كه وقتي به مردم سخت ميگيريم، بايد خودمان قانون را بيشتر و جلوتر رعايت كنيم، اظهار داشت: شهرداري تهران در قضيه پارك جنگلي لويزان نيز مجوز كميسيون ماده «7» را نداشته و ندارد.
انتهاي پيام
نظرات