عضو شوراي مركزي سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي، گفت: فقط با حضور مردم است که اصلاحطلبان پيروز ميشوند. ضربهاي که در انتخابات دور گذشته خورديم از جمع خاموش بوده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،منطقه خراسان، سيدمصطفي تاجزاده كه عصر چهارشنبه در ستاد دانشجويي ائتلاف اصلاحطلبان مشهد سخن ميگفت، تصريح کرد: جامعه ايران در حال تغيير و تحول است. منتقدان اين حرکت را منفي ارزيابي ميکنند و طرفداران آن را مثبت، ولي در يک نکته مشترک هستند و آن نکته اين است که اين انتخابات سرنوشت کشور را تغيير ميدهد.
وي، در ادامه به بيان آن چه آن را اسفناك بودن وضعيت جامعه مدني در ايران ميخواند، پرداخت و گفت: نهادهاي مدني در جامعه ما ضعيف عمل ميکنند و به اين معني امکان تحقق مطالبات مدني جز در عرصه انتخابات وجود ندارد. مردم ايران ميدانند چه چيزي را نميخواهند و چه چيزي را ميخواهند ولي نميدانند آن را چگونه محقق سازند زيرا ابزار تحقق آرمانشان را ندارند.
تاجزاده خاطرنشان کرد: جامعه ايران يک جامعه تحليلگر و سياسي است ولي تحليل مساله چيزي، و نداشتن ابزار براي تحقق تحليل چيز ديگري است.
وي با بيان اين كه جامعه دموکراتيک بدون احزاب مانند شير بيدم و يال و اشکم است، ابراز عقيده كرد: در حال حاضر هم اگر كساني به احزاب حمله ميكنند به اين دليل است که علني نميگويند با دموکراسي مشکل دارند، بر اين اساس به احزاب حمله ميکنند، تا اين مقدار تمايل را نيز تضعيف کنند.
اين فعال سياسي در ادامه گفت: شرايط اختلافات جدي احزاب، حکومت حداکثري، ضعف نهادهاي مدني و حساس بودن شرايط بينالمللي سبب شده است اهميت انتخابات بالا باشد، زيرا فرصتي است که ملت ايران ميتواند يکصدا حرفش را بزند. اين مساله تنها به انتخابات شوراها باز نميگردد مساله مهم اين است که با يک انتخابات سياستهاي دولت تشديد يا تغيير پيدا ميکند.
وي، گفت: فقط با حضور مردم است که اصلاحطلبان پيروز ميشوند. ضربهاي که در انتخابات دور گذشته خورديم از جمع خاموش بوده است.
تاجزاده با بيان اينكه در مباحث سياسي سود و زيانها براي مردم است افزود: اگر بگوييد من به انتخابات کاري ندارم اين درست است، ولي انتخابات اين را نميگويد، بنابراين سياست عرصهاي نيست که مردم کنار بکشند. با وجود دولت حداکثري، ضعف جامعه مدني، اختلافات شديد حزبي و شرايط حساس ايران در عرصه بينالمللي، اگر حاضر نشويم يا سکوت کنيم، مشکلات وجود خواهد داشت.
وي تاکيد کرد: مساله اصلي اين است که با حضور يا عدم حضور يکباره مشکلات حل نميشود، مساله مهم اين است که آيا با حضور مردم امکان حل مشکلات بيشتر است يا با عدم حضور آنها؟ مردم بايد وارد صحنه شوند و آگاهانه و متناسب با واقعيات راي دهند، اصلاحطلبان تصميم گرفتند شعارهاي بزرگ ندهند که 6 ماه بعد امکان تحقق آن وجود نداشته باشد و بعد مجبور به تکذيب آن شوند.
تاجزاده، تصريح کرد: اگر تفاوت ميان دموکراسي و ديکتاتوري را درنظر نگيريم سراغ آرمانهايي ميرويم که هرگز در جامعه محقق نميشود، آرمانها همان طور که در غرب به تدريج محقق شده است در جامعههاي ديگر نيز به تدريج محقق ميشود.
وي، با اشاره به اينکه توسعه آمرانه و توسعه دموکراتيک هر دو جواب ميدهند، گفت: در عرصه سياسي، امکان ندارد پديدهاي لحظهاي و آني رخ دهد. در دولت اصلاحات با وجود مشکلات و موانع خود دولت اعتراض ميکرد که چرا اين کارها صورت گرفته است، آيا در حال حاضر نيز اين گونه است.
اين فعال سياسي، با بيان اين سوال كه آيا اکنون روزنامههاي طرفدار دولت توقيف ميشوند يا منتقد دولت؟ گفت: ميتوان گفت آزادترين دوره انتخابات در 4 سال پيش برگزار شد، زيرا حتي يک نيروي سياسي نميتواند ادعا کند به دليل تفکرات سياسي و متفاوت با طبقه حاکم رد صلاحيت شده است.
وي افزود: ميتوان ادعا کرد که وقتي اصلاحطلبان درون حکومت قرار گرفتند آزادي مطبوعات و احزاب، اتحاديهها و رشد افکار عمومي، مشارکت گسترده مردم و تجربيات سياسي رشد خوبي داشت. شکوفايي مطبوعات و احساس خلأ براي داشتن مطبوعات آزاد از دستاوردهاي دوران اصلاحات بوده است.
تاجزاده، با بيان اين كه يکي از دلايل عدم موفقيت شوراي شهر اول اين بود که نايب رييس آن را ترور کردند و رييس شوراي شهر در زندان بوده است، گفت: کسي که در راس قدرت قرار ميگيرد ميتواند تغييرات جدي در سرنوشت کشور و فرد فرد افراد ايجاد کند.
وي با بيان اين كه برخي معتقدند هر نهادي در عرصه مدني تشکيل شود بالقوه خطرناک است و بايد نابود شود، گفت: اين افراد معتقدند اگر صدايي غير از صداي خودشان در جامعه باشد و بتواند تاثير بگذارد بالقوه خطرناك است و از همان ابتدا ريشه آن را ميزنند.
اين عضو شوراي مركزي سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي، گفت: در زمان اصلاحات هم بعضي سخنرانيها لغو شد و اکنون نيز بعضي سخنرانيها لغو ميشود، اما شرايط آن دوره با اين دوره قابل مقايسه نيست؛ در 8 سال دوره اصلاحات محافظهگرايان و اقتدارگرايان تبليغات وسيعي داشتند و به دنبال مسائل سياسي بودند و بيان ميکردند که بيبندوباري در کشور افزايش يافته است. محافظه کاران و اقتدارگرايان عنوان ميکردند اصلاحات يک باند است و شرکت در انتخابات بيفايده است.
تاجزاده با بيان اين كه بايد نگاه کنيد در يك سال گذشته چه چيزهايي را از دست داديم و چه چيزهايي را به دست آورديم و چشمانداز آينده را معلوم کنيم، تصريح کرد: اقتدارگرايان در عرصه فرهنگي شعار دادند که خاتمي بيبندي و باري را گسترش داد و حتي وضعيت ما از زمان شاه نيز بدتر شده است. چه کسي ميتواند بگويد وضع فرهنگي امسال بهتر است يا گذشته، حتي يک نفر از خود اينها نيز نميتوانند ادعا کند وضع بهتر شده است.
اين فعال سياسي، با اشاره به اين كه دولت کنوني موقعي بر سر كار آمده که نفت در بالاترين سطح قيمت قرار داشته، صندوق ذخيره ارزي داشتيم و ايران داراي اعتبار ويژهاي بوده است که ميتوانست جهش اقتصادي بزرگي را دنبال کند، ابراز عقيده كرد: به لحاظ ديني وضع چگونه است؟ به گفته يكي از آقايان در دوره اصلاحات نگران بوديم که درون حکومت در حال سکولاريزه شدن است اما اکنون نگرانيم که کل جامعه در حال سکولاريزه شدن است. به لحاظ اداره کشور ابتکار برخي در طول تاريخ بينظير است، ابتدا ساعات بانکها را تغيير ميدهند و بعد کميته کارشناسان تشکيل ميدهند تا چه ساعت مناسب است.
تاجزاده در ادامه با بيان اين كه اصلاحطلبان در تاريخ ايران از مشروطه به اين طرف هر وقت روي کار بودن بحرانها نيز بوده است اما اگر راه نجاتي بوده است با تداوم اصلاحات بوده است نه با قطع شدن آن، گفت: عدهاي گفتند با غيبت خود سخن ميگوييم، امسال ببنيد که چه شده است. آنهايي که معتقد بودند دخالت خارجي ميتواند کاري انجام دهد امروز با ملاحظه افغانستان و عراق حرفي ندارند.
وي، تصريح کرد: قطعا خطاها و ضعفهايي در اصلاحطلبان وجود داشت، ولي عدم حضور مردم در صحنه انتخابات حكومت يکدست به وجود ميآورد. امسال دانشجوي 3 ستاره داشتيم و... كه با توجه به همه اينها بايد کمکم متوجه شويم و گام جديدتري برداريم و جلو برويم.
اين فعال سياسي، ادامه داد: فرق دموکراسي و ديکتاتوري اين نيست که هيچ نقطه خلاف و سياهي وجود ندارد، بلکه تفاوت آن اين است که در دموکراسي اساس بر رعايت حقوق مردم است و در ديکتاتوري اساس بر اين است که کسي نتواند نفس بكشد.
انتهاي پيام
نظرات