• جمعه / ۲۴ آذر ۱۳۸۵ / ۱۹:۵۶
  • دسته‌بندی: سیاسی2
  • کد خبر: 8509-14832
  • خبرنگار : 71038

/شمارش آراء دستي باشد يا رايانه‌اي؟/ گفت‌وگوهاي ايسنا مسوولان ستادهاي انتخاباتي گروه‌ها و ائتلاف‌هاي حاضر در انتخابات شوراها

/شمارش آراء دستي باشد يا رايانه‌اي؟/
گفت‌وگوهاي ايسنا مسوولان ستادهاي انتخاباتي گروه‌ها و ائتلاف‌هاي حاضر در انتخابات شوراها

اعضاي هيات مركزي نظارت بر انتخابات جهت تصميم‌گيري بر سر چگونگي شمارش آراي انتخابات روز جمعه 24 آذر 1358 در فرمانداري تهران جلسه‌ تشكيل دادند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) اين در حالي است كه حسين فدايي، رييس هيات مركزي نظارت بر انتخابات شوراها تاكيد كرده است كه قطعا آراي انتخابات به صورت دستي شمارش مي‌شود.

عبدالله روشن رييس ستاد انتخابات استان تهران نيز گفته است: طبق ماده‌ي 17 قانون انتخابات براي شمارش رايانه‌اي انتخابات توافق هيات مركزي نظارت و وزارت كشور لازم است و توافق قبلي وزارت كشور با هيات مركزي نظارت مبني بر شمارش ماشيني آراء بوده است. اگر قرار باشد در اين انتخابات آراء را به صورت دستي شمارش كنيم، بايد به ما ابلاغ شود و تا اين ساعت از سوي وزارت كشور هيچ‌گونه ابلاغي در اين مورد به ما نرسيده است.

در اين ارتباط مسوولان ستادهاي انتخاباتي گروه‌ها و ائتلاف‌هاي شركت كننده در انتخابات شوراها ديدگاه خود را به خبرنگار ايسنا توضيح دادند.

*** بهتر است شمارش آراء را به صورت رايانه‌اي انجام شود

دبير كميته‌ي سياسي ستاد رايحه خوش خدمت در مورد شمارش دستي يا رايانه‌اي آراء اظهار داشت: با توجه به اين‌كه ما اين اختيارات را در حيطه اختيارات هيات اجرايي مي‌دانيم، اگر ابزار و امكانات لازم براي شمارش آراء به صورت رايانه‌اي فراهم باشد، بهتر است هيات اجرايي و هيات نظارت به توافق رسيده و شمارش آراء را به صورت رايانه‌اي انجام دهند.

محمدعلي رامين در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي ايسنا با بيان اين‌كه هيات‌هاي نظارت و اجرايي بايد بر اساس امكانات موجود در مورد شمارش دستي يا رايانه‌اي آراء تصميم‌ بگيرند، گفت: براي ما اين مقوله فرقي نمي‌كند، اگر امكانات وجود دارد بهتر است به صورت رايانه‌اي شمارش شود و اگر امكاناتي وجود ندارد به همان شيوه قديم، شمارش آراء صورت بگيرد.

وي در ادامه مدعي شد: برخي از گروه‌ها در پاي صندوق‌هاي راي تبليغ ليست‌هاي خود را مي‌كنند و اين در تهران و شهرستان‌ها ديده و گزارش شده است.

وي در پاسخ به اين سوال كه آيا ستاد رايحه خوش خدمت در اين ارتباط شكايت‌نامه‌اي تنظيم كرده يا نه، گفت: ما قصد نداريم كه اين مساله را پيگيري كنيم و ما سعي بر آن داريم كه انتخابات بدون حاشيه و با شكوه و عظمت برگزار شود.

*** به تصميم هيات‌هاي اجرايي و نظارتي براي شمارش آراء اعتماد كامل داريم

رييس ستاد انتخاباتي جبهه پيروان خط امام(ره) و رهبري نيز در مورد اين‌كه آيا بهتر است شمارش آراء به صورت رايانه‌اي يا دستي انجام گيرد گفت: ما به هيات‌هاي اجرايي و نظارتي اعتماد كامل داريم و هر آن چه را كه آن‌ها تشخيص بدهند ما قبول خواهيم داشت.

اميري در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي ايسنا با ابراز اميدواري مبني بر اين‌كه مسوولان نظارتي و اجرايي امانت‌دار خوبي براي آراء مردم باشند، ادامه داد: آن‌ها بايد با توجه به امكانات راه حلي را انتخاب كنند كه سلامت انتخابات، بهتر و بيشتر تضمين شود.

*** شمارش آرا به وسيله‌ي ماشين سريعتر و مطمئن‌تر است

هم‌چنين سخنگوي ستاد ائتلاف اصلاح‌طلبان گفت: در شرايط عادي اگر شمارش آرا از طريق رايانه انجام شود هم سريع‌تر است هم مطمئن‌تر؛ چراكه شمارش آرا به صورت دستي در سه انتخابات خبرگان، شوراها و مياندوره‌يي مجلس كار بسيار مشكلي است و خستگي فراوان هيات‌هاي اجرايي را به دنبال خواهد داشت.

مرتضي حاجي در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي ايسنا افزود: به صورت اصولي و اساسي بايد ترتيبي داده شود كه آراي مردم به گونه‌اي باشد كه توسط ماشين قابل خواندن باشد. در دولت اصلاحات نيز اين طرح پيشنهاد شد اما متاسفانه شوراي نگهبان نپذيرفت كه برنامه‌ي اخذ راي و شمارش آرا به صورت كامپيوتري صورت بگيرد. در مجموع به نظر ما شمارش آرا به وسيله‌ي ماشين سريعتر و مطمئن‌تر است.

وي افزود: قبلا به ما گفتند شمارش آرا در اين دوره از انتخابات در محل سايت‌هاي كامپيوتري صورت مي‌گيرد و در شعبه‌ها فقط اخذ راي خواهد بود و صندوق‌ها به محل ديگري منتقل مي‌شوند ما نيز ضمن استقبال از اين موضوع تاكيد كرديم كه براي جلوگيري از بروز هرگونه ابهامي ناظرين‌مان در مسيري كه صندوق‌ها به سايت منتقل مي‌شوند حضور داشته باشند و بر همين اساس نيز سازماندهي‌هاي لازم را انجام داديم اما بعد از ظهر روز جمعه خبر رسيد كه وضع به سابق بازگشته و شمارش آرا در محل شعبه‌ها انجام خواهد شد. در حالي كه نيروهاي ما با اين فرض حضور داشتند كه پس از خاتمه‌ي زمان اخذ راي صندوق‌ها را به محل شمارش منتقل خواهند كرد و كارشان تمام خواهد شد و امكان ادامه‌ي حضورشان تا پايان شمارش آراء براي اكثريت آن‌ها وجود ندارد.

سخنگوي ستاد ائتلاف اصلاح‌طلبان، خاطرنشان كرد: فعلا با وزارت كشور در حال مكاتبه هستيم تا روال كار شمارش آراء به همان صورتي كه از قبل قرار گذاشته بودند ادامه پيدا كند.

*** شمارش دستي آراء به دليل خستگي مسوولان اجرايي ممكن است با اشتباه همراه باشد

يك عضو كميته نظارت ائتلاف بزرگ اصولگرايان هم گفت: هيات‌هاي اجرايي و نظارت ‌بايد بهترين راه‌حل را براي شمارش آراء‌ انتخاب كنند به نحوي كه سلامت انتخابات تضمين شده و شائبه‌اي در ارتباط با آن وجود نداشته باشد.

داوودي در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي ايسنا اظهار داشت: اگر شمارش آراء از طريق دستي باشد، به طول مي‌انجامد و دوم به خاطر اين‌كه هيات‌هاي اجرايي و نظارتي و نماينده‌هاي كانديدا از صبح تا كنون در پاي صندوق‌هاي اخذ آراء وجود داشته، ممكن است در هنگام شمارش آراء خسته شده و سهوا و عمدا اشتباه و تخلفي صورت بگيرد.

وي ادامه داد: از طرف ديگر اگر شمارش آراء از طريق رايانه‌اي باشد در اين ارتباط نيز ممكن است شبهاتي ايجاد شود، مانند اكنون كه برخي به سيستمي كه فرمانداري براي شمارش رايانه‌اي آراء تنظيم كرده ايراد گرفته و شك و شبهه‌هايي ايجاد مي‌كنند، به نحوي كه با توجه به اين شبهه‌ها اعتبار شمارش آراء توسط سيستم رايانه‌اي زير سوال رفته و اعتماد دقيقي به آن نيست.

وي در پايان گفت: وزارت كشور بايد از شيوه‌اي استفاده كند كه هم احتمال اشتباه و تخلف را از بين برده و اعتماد‌ها را جلب كند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha