واعظ آشتياني درايسنا: *مشاركت مردم در انتخابات شوراي شهر آتي بالاي50درصد است *اگرمردم ليستي راي دهند،تفاهم وتعامل بيشتري بين اعضاي شوراي شهر ايجاد ميشود
يكي از كانديداهاي ائتلاف رايحهي خوش خدمت در انتخابات شوراها گفت: اگر مردم بخواهند در انتخابات شوراها به ليستي راي بدهند، ليست رايحهي خوش خدمت به صورت كامل راي خواهد آورد و اگر مردم تركيبي راي دهند اكثريت مطلق شوراي شهر با اصولگرايان خواهد بود.
امير رضا واعظي آشتياني با حضور در محل خبرگزاري دانشجويان ايران در گفتوگو با خبرنگار سياسي ايسنا با بيان اينكه " ما همه وظيفه داريم شرايط را به لحاظ روحي و رواني براي مشاركت هرچه بيشتر مردم در انتخابات شوراها فراهم كنيم" خاطرنشان كرد كه سه انتخابات روز جمعه هر يك داراي اهميت ويژهاي است.
اين عضو فعلي شوراي شهر تهران تاكيد كرد: ما بايد زمينه را براي يك رقابت سالم و منطقي فراهم كنيم تا مردم بتوانند به راحتي گزينههاي مدنظرشان را انتخاب كنند.
وي گفت: يقين دارم كه مردم در حال حاضر در شرايط بسيار خوب سياسي قرار دارند و آگاهيشان افزايش پيدا كرده است و با شناختي كه از كانديداها دارم قطعا سرنوشت خود را به خوبي رقم خواهند زد.
وي با بيان اينكه " هيچ كس حق ندارد حق انتخاب را از مردم سلب و تحت عنوان گروههاي مختلف براي مردم تعيين تكليف كند" گفت: ناگفته نماند كه مردم كشور ما داراي سلايق مختلفي هستند و بايد به سلايق مردم احترام گذاشت.
اين فعال سياسي همچنين با بيان اينكه " انتخاب نهايي برعهدهي مردم است و مردم نيز تحت تاثير رفتارهاي عوامفريبانه قرار نميگيرند" خاطرنشان كرد: برخي گروهها به فكر اين نباشند كه از موقعيتهاي خاص سوءاستفاده كرده و براي خود راي جمع كنند.
وي ادامه داد: از نوع رفتار و سوالات مردم مشخص است كه در حال حاضر شور و هيجاني در بين آنها براي مشاركت به وجود آمده و آمادهي حضور در صحنهي انتخابات هستند. تصور ميِِكنم كه تعداد قابل توجهي از مردم واجدالشرايط در صحنهي انتخابات حضور داشته باشند و حداقل آن اين است كه حضور مردم در اين دوره نسبت به دورهي دوم خيلي بيشتر خواهد بود؛ چراكه مردم در اين دوره از عملكرد شوراي شهر دوم راضي هستند و اگر مسوولان - فارغ از اينكه از چه گروه و دستهاي باشند - وظيفهشان را به نحو احسن انجام دهند، از آنها استقبال ميكنند. به نظر من مشاركت مردم در انتخابات شوراي شهر آتي بالاي 50 درصد باشد.
اين عضو ائتلاف رايحهي خوش خدمت در برابر اظهارات اصلاحطلبان مبني بر اينكه اگر مشاركت مردم در اين انتخابات بالاي 70 درصد باشد، ما پيروز انتخابات هستيم گفت: ما خواهان حضور متنوع مردم در انتخابات هستيم ولي مردم در انتخابشان به گذشتهي افراد نگاه و سعي ميكنند شايستهترينها را انتخاب كنند. مردم كساني را انتخاب ميكنند كه به آنها اعتماد داشته باشند.
وي همچنين در برابر عدهاي كه ميگويند اصلاحطلبان براي شوراي شهر آتي داراي برنامه هستند ولي اصولگرايان برنامهاي ندارند، اظهار داشت: اصلاحطلبان در گفتههاي خود نشان دادهاند كه براي ادارهي شهر تهران برنامهاي ندارند. آنها در گفتههاي خود به معضلات شهر تهران مثل آلودگي هوا و معضل ترافيك اشاره ميكنند ولي هيچ برنامهاي جهت حل اين مشكلات ارايه نميدهند. اشاره به معضلات خوب است چيز جديدي نيست.
اين عضو شوراي شهر تهران خاطرنشان كرد: در حال حاضر شهر تهران داراي مشكلاتي در باب حمل و نقل، ترافيك و آلودگي هوا و همچنين بافتهاي فرسوده است كه اين مشكلات در يك دورهي چهار ساله قابل حل نيست. در يك دورهي چهار ساله ميتوان قسمتي از اين مشكلات را حل كرد ولي قسمت ديگري از مشكلات براي دورههاي بعد باقي خواهد ماند و اين يك روال طبيعي در سازندگي كشور است.
وي گفت: در حال حاضر يكي از مشكلات عمدهي شهر تهران بافتهاي فرسوده است و با توجه به اينكه 97درصد از كشور ما روي خط زلزله قرار دارد و تهران نيز حدود 2400 الي 2500 هكتار آن داراي بافت فرسوده است. توجه به حل اين مشكل ميتواند ريشهي خيلي از مشكلات شهر تهران را از بين ببرد و بخشكاند.
واعظ آشتياني به بحث آلودگي هوا، حمل و نقل و ترافيك در شهر تهران اشاره كرد و گفت: شهروندان تهراني بايد به حقوق خود آگاه شوند و آموزشهايي در اين راستا بايد به شهروندان ارايه شود. مسالهي آموزش و آشنايي شهروندان تهراني با حقوقشان يك مسالهي مهمي است و اگر ما در بعضي از ادارات و مكانها مشاهده ميكنيم كه افراد به دنبال رشوهخواري هستند، دليل عمدهي آن عدم آشنايي مردم به حقوق خود است. اگر مردم با حق خود آشنا بودند، هيچكس جرات نميكرد كه رشوهخواري را سرلوحهي كارهاي خود قرار دهد.
وي همچنين وجود بخشنامهها، آييننامهها و دستورالعملهاي موازي و ناكارآمد را يكي ديگر از عوامل ايجاد ناهنجاري در شهر عنوان كرد و گفت: اگر مردم به صورت سازماندهي شده آموزش و آگاهي ببينند بسياري از مشكلات در زمينهي حقوق شهروندي رفع خواهد شد و شوراي شهر سوم بايد اين مساله را به جد پيگيري كند.
اين كانديداي انتخابات سومين دورهي شوراي شهر در ادامه با بيان اينكه " مشكلات موجود شهرها به خصوص شهر تهران را مديريت شهري و شهرداري نميتواند به تنهايي حل كند" افزود: تنها راهحل اين مشكلات تفاهم و تعامل مديريت شهري با دولت است. اگر شوراي شهر بتواند با دولت تعامل خوبي برقرار كند و اين تعامل دوطرفه باشد، مطمئنا رفاه و آسايش براي مردم تهران به وجود خواهد آمد.
وي با اشاره به وظايف شوراي شهر در قانون اساسي، اظهار داشت: طبق اصل 100 قانون اساسي شوراي شهر وظيفه دارد كه به مسائل عمراني، بهداشتي و اقتصادي شهر پرداخته و در اين زمينه برنامهريزي كند و مطمئنا شوراي شهر براي تحقق اين امر بايد از امكانات دولت نيز استفاده كند. مثلا؛ مسالهي بافتهاي فرسودهي شهري را خود شوراي شهر تهران نميتواند به تنهايي حل كند و لازم است كه از فعاليتهاي دولت و ارگانهاي دولتي نيز در اين ارتباط استفاده كند.
اين عضو شوراي شهر يادآور شد: شوراي شهر دوم براي حل مشكل بافتهاي فرسوده تصميم گرفت تخفيفات عوارضي قائل شود و اين خود باعث شد كه مردم به مشاركت در حل بافتهاي فرسوده تهران علاقهمند شوند. البته در آن موقع شوراي شهر تهران نيز نگاه درآمدي را دنبال نكرد. وقتي شوراي شهر دوم تشكيل شد، ما براي حل خيلي از مشكلات نيازمند بوديم كه با دولت آقاي خاتمي تعامل برقرار كنيم و در اين ارتباط قدمهايي را برداشتيم ولي متاسفانه برخي از عوامل دولتي وقت علاقهمند به تعامل با شورا نبودند.
آشتياني تاكيد كرد كه شوراهاي شهر، شهرداريها و دستگاههاي مربوطه بايد به عنوان بازوان دولت محسوب شوند و ارتباط دو طرفه بين آنها وجود داشته باشد.
آشتياني در ادامه در مورد مديريت واحد شهري، گفت: مديريت واحد شهري را نميتوان در يك دوره يا دو دورهي شوراي شهر محقق كرد و نيازمند يك برنامهريزي جامع و طولاني است و اگر در حال حاضر در كشورهاي توسعهيافته ما شاهد تحقق مديريت واحد شهري هستيم. اين امر ناشي از تلاشهاي 30 ساله و يا 40 ساله است.
وي با بيان اينكه " در برنامهي توسعهي سوم تصميماتي براي افزايش اختيارات شوراها در نظر گرفته شده بود" گفت: مديريت واحد شهري به اين معنا نيست كه مثلا از حجم دولت كاسته شود و بر حجم شهرداريها و شوراها افزوده شود و يا اينكه شوراها و تمام دستگاهها زير نظر شهرداريها قرار بگيرند.
وي گفت: در مديريت واحد شهري مديريت شهري بايد زمينهي مشاركت بيشتر مردم را بر اساس قانون فراهم و آنها را در اين راستا تشويق كرد كه مثلا اقدام به تاسيس تعاونيهاي مصرف، مسكن و مسائل اين چنيني كنند. مديريت واحد شهري بايد همراه با افزايش اختيارات و نقش مردم در ادارهي شهر باشد و اين مديريت با حضور مردم معني پيدا ميكند. برخي تصور ميكنند كه مديريت واحد شهري به اين معناست كه شورا و دستگاههاي زيرمجموعه زير نظر شهرداري قرار گيرد. شوراها وظيفهي اجرايي ندارند و وظيفهي قانونگذاري شهري را برعهده دارند.
واعظ آشتياني گفت: در حال حاضر دولت نهم نگاه مثبت به مديريت واحد شهري و شوراها دارد و اگر از نگاه دولت نهم در اين راستا استفاده شود، ما ميتوانيم گامهاي مناسبي را در راستاي مديريت واحد شهري برداريم.
وي گفت: در حال حاضر به دليل تصديگري بيش از حد دولت هر مشكلي كه پيش ميآيد نوك پيكان حملات به سمت دولت ميرود ولي اگر دولت در راستاي تحقق مديريت واحد شهري حركت و شرايط حضور مردم را در اين صحنه بيشتر فراهم كند در آن موقع هنگام بروز مشكلات نوك پيكان حمله به سمت دولت نخواهد بود. دولت نهم در حال حاضر به دنبال اين است كه تصديگري دولت را در امور شهري كاهش دهد و شوراها بايد از اين فرصت استفاده كنند.
وي در تبيين نگاه خود به ايجاد پارلمان شهري، گفت: پارلمان شهري تجربهاي است كه در چند كشور ايجاد شده است. به نظر من ايجاد پارلمان شهري در هر كشور بستگي به ساختار سياسي آن كشور دارد و اين طور نيست كه تصور داشته باشيم كه ميتوان پارلمان شهري را در هر موقعيتي محقق كرد. در حال حاضر شوراي شهر ما شوراي شهرداري است و زماني ميتوانيم پارلمان شهري در كشور ايجاد كنيم كه ساختار سياسي كشور ايجاد و دولت در نقش سياستگذار و كنترل كنندهي امور باشد. به نحوي كه مشاركت مردم در امور افزايش پيدا كرده و از نيروهاي انساني موجود در جامعه به خوبي بهرهبرداري شود.
آشتياني در برابر عدهاي كه تاكيد ميكنند مردم در انتخابات آتي به صورت ليستي راي دهند، گفت: هيچ كس نبايد براي مردم تعيين تكليف كند كه به صورت ليستي راي بدهند يا به گونهاي ديگر. البته اگر يك نگاه گذرا داشته باشيم متوجه ميشويم كه اگر مردم ليستي راي بدهند اين امر مناسبتر خواهد بود؛ چراكه اگر يك ليست در صحنهي انتخابات راي بياورند آنها ميتوانند برنامههاي خود را به نحو بهتري در امور شهري پيش ببرند و زمينه را براي پاسخگويي بيشتر آنها فراهم كنند، ولي بايد در نظر داشت كه انتخاب نهايي با مردم است. احيانا برخي از افرادي در برخي از ليستها حضور دارند به نظر مردم نيروهاي صالح و اصلحي نيستند و در اين صورت نميتوان مردم را به ليستي دادن مجبور كرد.
وي تاكيد كرد: احترام به سلايق مردم واجب است و مردم نيز در صحنه داراي سلايق مختلفي هستند اما در عين حال تاكيد بر اين است كه اگر مردم ليستي راي دهند تفاهم و تعامل بيشتري در بين اعضاي شوراي شهر به وجود خواهد آمد.
اين كانديداي انتخابات سومين دورهي شوراي شهر در پاسخ به سوالي در ارتباط با عدم حضور چمران و شيباني در ليست رايحهي خوش خدمت، گفت: شما بايد اين سوال را از مسوولان اين ستاد بپرسيد، ولي آقاي بذرپاش اعلام كردند كه ما سعي نكرديم از چهرهها در انتخابات استفاده كنيم و از آن به عنوان وسيلهاي جهت راي آوردن بهره ببريم.
واعظ اشتياني در برابر عدهاي كه مطرح ميكنند دليل حضور پروين احمدينژاد در ليست ستاد رايحهي خوش خدمت به خاطر نسبتش با رييسجمهور است، گفت: ببينيد اگر در يك خانواده پدر يا فرزنداني داراي مسووليتهايي در جامعه هستند و ديگر افراد خانواده نيز شايسته هستند، اين استدلال كه چون پدر خانواده و يا ديگر فرد خانواده داراي مسووليت است، بنابراين ديگر افراد خانواده نبايد در صحنه حضور داشته باشند، اشتباه است و باعث تضييع حقوق فرد ميشود. مثلا در نظر بگيريد مهندس چمران در كنار برادرشان حضور داشتند و آيا درست است كه اين استدلال را بكنيم كه چون برادر مهندس چمران شخصيت مطرحي بودند مهندس چمران عليرغم استعدادها و تواناييهايي كه دارند نبايد در صحنه حضور پيدا ميكردند، مطمئنا استدلال درستي نيست. پروين احمدينژاد نيز نه به خاطر برادرش بلكه به خاطر لياقتها و شايستگيهايش در اين ليست قرار گرفته و نميتوان وي را به صرف اينكه برادرش رييسجمهور است از حضور در صحنه منع كرد. اين جزء حقوق افراد است كه در صحنه حضور پيدا كنند.
وي همچنين دربارهي آنچه مبني بر استفاده ستاد رايحهي خوش خدمت از امكانات دولتي براي تبليغات مطرح ميشود، اظهار داشت: ببينيد چطور وقتي آقاي قاليباف ميگويد ما از امكانات شهرداري در تبليغات استفاده نميكنيم ،اين امر پذيرفته ميشود ولي وقتي رايحهي خوش خدمت ميگويد ما از امكانات دولت استفاده نميكنيم اين امر را دوستان نميپذيرند. من اين مساله را كه ستاد از امكانات دولتي استفاده ميكند را تكذيب ميكنم و افرادي از كوچه و بازار، دانشگاه، حوزه علاقهمند هستند كه با اين ستاد كار كنند و در حال حاضر فعاليت ميكنند و من استفاده از اموال دولتي را در ستاد رايحهي خوش خدمت استشمام نميكنم و چنين امري را به شدت تكذيب ميكنم.
واعظ آشتياني در مورد پيشبينياش در ارتباط با تركيب شوراي شهر تهران نيز گفت: اگر مردم ليستي راي بدهند من مطمئن هستم كه ستاد رايحهي خوش خدمت راي خواهد آورد ولي اگر مردم بخواهند تركيبي راي بدهند تركيب شورا تغيير ميكند ولي اكثريت مطلق آن اصولگرايان خواهند بود.
وي در پايان از نحوهي انجام تبليغات در حال حاضر انتقاد كرد و گفت: تجربه نشان داده كه در كشور ما تبليغات چهره به چهره اثرات مثبتتري دارد و برخي مواقع تبليغات پر هزينه حتي اثرات سوء و منفي در تصميمگيري مردم داشته است. به نظر من حضور چهره به چهره و گفتمان با مردم بهترين اثربخشي را دارد.
گفتوگو از خبرنگار سياسي ايسنا: اكرم احقاقي
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات