مديركل امور مديريت پروژه وزارت نفت پيشنهاد داد: تخصيص مبلغي از حساب ذخيره ارزي براي پروژههاي متوسط با هدف حمايت و تقويت پيمانكاران داخلي
مديركل امور مديريت پروژه وزارت نفت تاكيد كرد كه براي دستيابي به توسعه بايد از پيمانكاران داخلي حمايت شود.
به گزارش خبرنگار انرژي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اسماعيل ثريايي در دومين روز از كنفرانس تامين منابع مالي پروژههاي صنعت نفت، پيشنهاد تخصيص مبلغي از حساب ذخيره ارزي براي پروژههاي متوسط با هدف حمايت و تقويت پيمانكاران داخلي را مطرح كرد و گفت: بايد تسهيلات را براي پيمانكاران داخلي ايجاد كرده و جو اعتماد را حاكم كنيم.
ثريايي با بيان اين كه در حال حاضر صدور خدمات فني و مهندسي صنعت نفت به خارج از كشور مطلوب نيست، موارد معدود صورت گرفته در اين زمينه را محدود به موارد مربوط به امور تجهيزاتي دانست و گفت: اين در حالي است كه نيروهاي انساني ميتوانند به بخش مهمي از اين موضوع تبديل شوند.
وي با بيان اين كه در حال حاضر از كادر نيروهاي حرفهاي كافي براي افزايش حجم كارها بهرهمند نيستيم، اين سوال را مطرح كرد كه اگر قرار باشد چهار برابر نسبت به گذشته افزايش سرمايه داشته باشيم، ظرفيت اجراي داخلي پروژهها را از كجا تامين خواهيم كرد؟
مديركل امور مديريت پروژه وزارت نفت در ادامه افزود: ما در 10 سال گذشته با ملاك قرار دادن برنامه توسعه اقتصادي 50 ميليارد دلار سرمايهگذاري داشتهايم كه يك سوم آن از طريق فاينانس دولتي، يك سوم آن وام تجاري و يك سوم از منابع داخلي تامين شده است و اين در حالي است كه قوانين فاينانس ما را موظف ميكند كه معادل 85 درصد اعتباراتي را كه از اين محل ميگيريم، خدمات فني، مهندسي و اجرايي به كشور وارد كنيم.
او، تحقق هدفهاي توسعهاي سرمايهگذاري را با حمايت از توليد ساخت داخل، توسعه نظام پيمانكاري كشور، توسعه منابع انساني، ايجاد اشتغال در داخل كشور و كمك به توسعه ساير بخشها و صدور خدمات فني و مهندسي به خارج از كشور امكانپذير دانست و گفت: در 10 سال گذشته توانستهايم حدود 40 درصد از خدمات داخلي استفاده كنيم و در بخش اجرايي 20 درصد ساخت تجهيزات موردنياز در داخل بوده است؛ بيشتر حجم اين مساله وارداتي بوده و در همين حال به توسعه منابع انساني نيز آن طور كه بايد توجه نشده است.
مديركل امور پروژههاي وزارت نفت با بيان اين كه موفقيت معدود پيمانكاران داخلي در سالهاي اخير به دليل وجود حمايت از آنها بوده است، افزود: بحث توسعه نظام پيمانكاري يك ضرورت ملي است و اگر ميخواهيم توسعه به صورت واقعي صورت گيرد بايد مكانيسمي داشته باشيم كه امكان رشد پيمانكاران داخلي فراهم شود و در اين راه اختصاص بخشي از حساب ذخيره ارزي به پروژههاي متوسط راهگشا خواهد بود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات