مديرعامل بازرگاني پتروشيمي: بانك صنعت نفت با استفاده از امكانات داخلي هم قابل راهاندازي است بيع متقابل نتوانسته انتقال تكنولوژي را به همراه داشته باشد
ميتوانيم بانك صنعت نفت را با امكانات داخلي راهندازي كنيم به اضافه اين كه شركتي به نام نيكو در كشور وجود دارد كه كار تامين فاينانس براي برخي پروژهها را انجام ميدهد و اين شركت ميتواند پايه و اساس بانك صنعت نفت باشد.
به گزارش خبرنگار انرژي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر محمدابراهيم محمدي ـ مديرعامل شركت بازرگاني پتروشيمي ـ در دومين روز كنفرانس تامين مالي پروژههاي صنعت نفت، با بيان اين كه پيش از تاسيس اين بانك بايد به تربيت نيروهاي متخصص براي آن بپردازيم، گفت: اگر اين كار تدارك ديده شود، قويترين كارشناسان نفتي را در اختيار داريم كه ميتوانند در اين زمينه به ما كمكهاي فراواني كنند.
وي افزود: تنها خلائي كه در اين دوره در صنعت نفت وجود دارد، كمبود كارشناسان حقوقي، مالي و اقتصادي است و مشكل ما اين است كه در صنعت نفت فقط گرايش به رشتههاي مهندسي و تربيت نيروي انساني در اين حوزه داشتهايم و پيشنهاد ميكنم كه صنعت نفت با استفاده از شركت نيكو و بانكهاي داخلي سهام بانك صنعت نفت را بپذيرند.
محمدي خاطرنشان كرد: روشهاي تامين مالي و سرمايهگذاري مستقيم خارجي مزايايي دارد؛ ولي متاسفانه چون بسترهاي لازم براي آن در كشور فراهم نشده است، از اين امكان در كشور محروم بودهايم.
وي ادامه داد: وقتي قيمت نفت بالا ميرود آن قدر ماليات به افزايش قيمت بسته ميشود كه ديگر سودي به كشورهاي توليدكننده آن نميرسد. در عين حالي كه مسوولان درباره مشاركت بخش خصوصي صحبت ميكنند، ولي ساز و كارهاي لازم براي آن فراهم نشده و در حوزه بينالملل امنيت انرژي نيز مشكلات زيادي داريم.
او با بيان اين كه بايد وزارت امور خارجه فعالتر در حوزه داخل كشور و استراتژي و سياستهاي لازم در اين زمينه بسترسازي كند، افزود: براي سرمايهگذاري بخش خصوصي بايد ثبات قوانين در پي حداقل در يك مدت پنج ساله برايش فراهم شود.
محمدي تصريح كرد: ما كه علاقه زيادي به حضور سرمايهگذار خارجي نشان ميدهيم، چرا با سرمايهگذار داخلي خود برخورد درستي نداشتهايم و چرا موجب فرار اين همه سرمايه اين شركتها از كشور شدهايم. طبق آمار بانك جهاني سالانه با 2.4 ميليارد دلار فرار سرمايه از ايران مواجه هستيم، پس بايد جلوي اين فرار سرمايه را گرفت و بعد به سمت سرمايهگذاري خارجي حركت كنيم.
وي با اشاره به اين كه در حوزه پيمانكاري ضعيف عمل كردهايم، خاطرنشان كرد: ما در حوزه نيروي انساني افراد توانمندي را در صنعت نفت داريم و از حساب ذخيره ارزي بايد براي توسعه پروژههاي صنعت نفت استفاده كنيم؛ به عبارت ديگر حساب ذخيره ارزي بايد منابع مالي را جذب كند، نه اين كه براي هزينه اين پروژهها از اين حساب استفاده كنيم.
مديرعامل بازرگاني شركت ملي صنايع پتروشيمي ادامه داد: در شرايط موجود تمام كساني كه تامين مالي كردهاند، براي پروژههاي نفتي پيمانكاران داخلي را كنار زدهاند و با وجود اين كه تمام مسوولان هم از پيمانكاران داخلي حمايت ميكنند و در اينجا اگر هم مشكلي براي اين پيمانكاران ايجاد شود، بانك صنعت نفت بايد به كمك آنها بشتابد.
وي در پايان به انتقاد از قراردادهاي بيع متقابل پرداخت و گفت: به اعتقاد من هيچ گاه بيع متقابل نتوانسته انتقال تكنولوژي را به همراه داشته باشد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات