رييس پليس راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي، گفت: از 270 هزار كاميون رسمي در كشور تنها 10 درصد داراي سيستم تاخوگراف (سرعت سنج) هستند.
به گزارش خبرنگار «شهري» ايسنا سردار رويانيان روز دوشنبه، در حاشيه حضور در مركز نظارت همگاني نيروي انتظامي (197) با اشاره به اين كه كاميونها عامل 17 درصد تصادفات فوتي در كشور هستند، گفت: متاسفانه ساعت كار كاميونها در كشور كنترل نميشود .
وي با اشاره به اين كه 218 هزار راننده اتوبوس و كاميون در كشور طي يك سال گذشته مورد تست طب كار قرار گرفتهاند ، گفت: از اين تعداد يكهزار نفر رد صلاحيت شده و حدود سه هزار نفر نيز دچار مشكلات جدي چشم، ديسك كمر و ... بوده و از سرعت عمل لازم در عكس العمل برخوردار نبودند.
وي گفت: حدود 18 هزار نفر نيز داراي بيماريهاي متعددي بودند كه بر روي ايمني ترافيك اثر گذار بود و بدين لحاظ پرونده آنها به مراجع ذيربط ارجاع شد.
سردار رويانيان با تاكيد بر اين كه سامانه و نظام كنترل ناوگان عمومي كشور ناقص است، افزود: طرح برخورد با رانندگان متخلف از 20 شهريور ماه با همكاري وزارت راه و ترابري اجرا ميشود.
وي توضيح داد: بر اساس اين طرح 17 تخلف حادثهساز رانندگان حمل و نقل عمومي كنترل شده و متخلفان از يك ماه تا يك سال از رانندگي محروم ميشوند.
به گفته رييس پليس راهور ناجا، بر اساس اين طرح در صورتيكه راننده داراي سه تخلف حادثهساز در يك محور يا مقطع يك تا سه ماهه باشد ، مشمول اين محروميتها خواهد شد.
10درصد رانندگان بار و مسافر در يك بررسي معتاد تشخيص داده شدند
وي از حمل كالاي قاچاق، نصب باك اضافه بنزين، سوار كردن بيش از حد مسافر و .... به عنوان برخي از تخلفات حادثه ساز ياد كرد.
سردار رويانيان با اشاره به اين كه تست اعتياد از اول تير تا شهريور ماه سال جاري بر روي رانندگان بار و مسافر اجرا شد گفت: بر اساس اين تست، دو هزار و 533 نفر از رانندگان به صورت تصادفي مورد آزمايش اعتياد قرار گرفتند كه از اين تعداد تست 396 راننده اتوبوس و 471 راننده كاميون در مرحله اول مثبت تشخيص داده شد كه اين افراد براي تست كامل به بيمارستان ناجا اعزام شدند.
وي گفت: بررسيهاي تكميلي نشان داد 232 نفر از اين افراد يعني حدود 10 درصد از رانندگاني كه طي دو ماه در جادهها مورد كنترل قرار گرفتند معتاد بودند.
تست اعتياد رانندگان بار و مسافر با همكاري وزارت راه از مهر ماه اجرا ميشود
رانندگان بار و مسافر بايد از مهر امسال هر 6 ماه، برگه تست سلامت دريافت كنند
به گزارش ايسنا سردار رويانيان گفت: همچنين تست سلامت شامل معاينه چشم ، معاينه پزشكي ، تست اعتياد رانندگان بار و مسافر با همكاري وزارت راه از مهر ماه به اجرا در ميآيد.
وي تأكيد كرد: بر اساس اين طرح هر 6 ماه يكبار كليه كاميونها و اتوبوسها بايد برگه تست سلامت را دريافت كنند و در صورتيكه اين برگه را به همراه نداشته باشند، از تردد آنها جلوگيري ميشود.
رانندگان خاطي دو حادثه اخير جاده كه 60كشته داشتند، معتاد بودند
رييس پليس راهور ناجا با اشاره به دو حادثه اخير تصادف كاميون كه موجب مرگ حدود 60 نفر از هموطنان شد، گفت: در هر دو حادثه راننده وسيله نقليه سنگين كاميون معتاد بود؛ به شكلي كه در تصادف هرمزگان راننده به خواب رفته بود.
وي افزود: در تصادف محور نايين ــ جندق اصفهان بارنامه توسط شركت «دوستان آيت» خمينيشهر به نام محمد باقري صادر ميشود كه اين فرد سهل انگار يك راننده معتاد به نام اصغر قائيني را به جاي خود براي حمل بار اعزام مي كند كه بدين ترتيب راننده كاميون حامل سنگ در 48 كيلومتر مانده به پليس راه نايين با انحراف به چپ با اتوبوس مسافربري شاخ به شاخ شده و پس از برگشتن از سمت راست وارد بدنه اتوبوس شده و تا انتهاي اتوبوس پيش ميرود .
جاده ترانزيتي اصفهان مشهد ناكارآمد است
حدود 28 آموزشگاه متخلف رانندگي تعطيل شدند
وي مقصر اصلي اين حادثه را راننده كاميون و مالك اصلي آن دانست كه بارنامه به نامش صادر شده است و تاكيد كرد: راننده كاميون صلاحيت لازم را نداشته و از سوي ديگر جاده ترانزيتي اصفهان ــ مشهد با عرض 5/7 متر واقعا ناكارآمد است.
به گفته وي، در حال حاضر راننده 46 ساله كاميون هم اكنون در بازداشت به سر ميبرد.
سردار رويانيان در خصوص آموزشگاههاي رانندگي نيز گفت: يكهزار و 700 آموزشگاه رانندگي در كشور وجود دارد كه در صورت بروز مشكل شهروندان ميتوانند شكايات خود را از آموزشگاهها با دفتر ارتباط مردمي رييس پليس راهنمايي و رانندگي و شماره تلفن 88288888 مطرح كنند.
رييس پليس راهور ناجا با اشاره به برخورد با آموزشگاههاي متخلف گفت: طي يكسال اخير حدود 28 آموزشگاه متخلف تعطيل و 18 آموزشگاه نيز توقيف شدند.
انتهاي پيام
نظرات