دادستان كل كشور در ديدار اعضاي شوراي مركزي اتحاديهي تهيهكنندگان و توزيعكنندگان فيلمهاي سينمايي ايران، با تشكيل شعبهيي براي پيگيري سرقت محصولات فرهنگي وتكثير غيرمجاز فيلمهاي سينمايي موافقت كرد.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حجتالاسلام و المسلمين دري نجفآبادي در اين نشست ضمن تاكيد بر حرمت تكثير غير قانوني و سرقت محصولات فرهنگي و با اشاره به فتواي مقام معظم رهبري و برخي مراجع عظام تقليد، در برخورد قاطع با عوامل و شبكههاي جعل و سرقت فيلمهاي سينمايي و تكثيركنندگان غير مجاز محصولات فرهنگي تاكيد كرد.
دادستان كل كشور با اشاره به اهميت و جايگاه صنعت سينما و فيلمسازي در فرهنگ عمومي كشور ضمن تاكيد بر رسالت فرهنگي اهالي سينما، خاطرنشان كرد: صنعت سينما بايد با اتخاذ رويكردي حكيمانه در درك ضرورتهاي اجتماعي و نگاه آسيبشناسانه به مقولات مختلف جامعه (اعم از مواد مخدر، ازدواج و طلاق، قاچاق و ...) در جهت ارتقاء فرهنگ عمومي و سلامت اجتماعي گام بردارد و با لحاظ جايگاه ممتاز و موثر فرهنگي خود در سطوح مختلف، بسترساز رشد مادي و معنوي جامعه باشد.
وي ضمن تقبيح سرقت مآثر سينمايي و محصولات فرهنگي اين اقدام را مخالف شرع و اخلاق دانست و بر ضرورت ايجاد ساز و كار قانوني لازم جهت برخورد با اين اقدامات مخرب تاكيد كرد.
دري نجفآبادي با بيان اينكه تحصيل مال به وسيلهي ربايش و سرقت آثار فرهنگي به مثابه تحصيل مال نامشروع است بر ضرورت تنوير افكار عمومي در اين راستا تاكيد كرد.
دادستان كل كشور از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي – كميسيون فرهنگي مجلس – نيروي انتظامي و ضابطين و ديگر ارگانهاي ذيربط خواست با اتخاذ تدابير مقتضي منافذ جولان و سوء استفادهي عناصر فرصتطلب را مسدود نموده و در پاسداشت حقوق اهالي صنعت سينماي كشور اهتمام ورزند.
وي ضمن اعلام آمادگي دادستان كل كشور در حمايت از محصولات فرهنگي و صنعت سينماي كشور نسبت به اختصاص شعبهاي در دادسرا و بازپرس و داديار ويژه جهت پيگيري امور مربوط به سرقت محصولات فرهنگي و تكثير غير مجاز فيلمهاي سينمايي موافقت كرد.
وي در ادامه افزود: البته دستاندركاران و توليدكنندگان فيلمهاي سينمايي ميبايد ضمن بالا بردن استانداردهاي كاري محصولات خود، هزينه و ريسك عناصر فرصتطلب را افزايش دهند و با اتخاذ تدابير فني و مناسب هم مجال كاهش توزيع و جعل اين محصولات را سلب كنند و هم با فرهنگسازي مناسب و كار رسانهاي گسترده مردم را نسبت به قبح اين مساله و خسارات تبعي آن بر صنعت سينما و فرهنگ كشور آگاه نمايند و اقدامات پيشگيرانه و ميداني موثري به عمل آورند.
وي خواستار تعامل و همكاري صنف تهيه و توزيع فيلم و دستگاه قضايي و ضابطين در كشف شبكههاي مجرمانه جعل و توزيع فيلمها شد و بر ادامهي پيگيري اين مساله تاكيد كرد.
در اين نشست مرتضي شايسته رييس شوراي مركزي اين اتحاديه گزارشي از روند فعاليت و مخاطراتي كه صنعت سينمايي كشور را تهديد ميكند، ارايه داد.
وي با اشاره به تكثير غير مجاز و بيضابطه فيلمهاي سينمايي و عدم توجه به مالكيت مادي و معنوي، اين اقدام را باعث تعطيلي سينماها و خسران تهيهكنندگان و صاحبان فيلم و از بين رفتن شبكهي قانوني ويدئو و توزيع مجاز فيلم و به خطر افتادن توليدات سينمايي و خسارت به اهالي سينما دانست و به نمايندگي از صنف تهيهكنندگان و توزيعكنندگان فيلم سينمايي از دادستان كل كشور به عنوان مدعيالعموم خواست به اين مساله رسيدگي كند.
در ادامهي اين نشست تني چند از كارشناسان و صاحبنظران اين عرصه به ارايهي نقطهنظرات خود پرداختند و خواستار رسيدگي عاجل به وضعيت توزيع غير مجاز انبوه فرآوردههاي سينمايي كشور شدند.
انتهاي پيام
نظرات