/معرفي كشورهاي فراموش شده-44/ مالت؛ مجمعالجزايري اروپايي در درياي مديترانه
مالت كشوري اروپايي به مساحت 316 كيلومتر مربع، مجمعالجزايري است كه بين اروپا و شمال آفريقا در درياي مديترانه و جنوب سيسيل در ايتاليا واقع شده است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مجمعالجزاير مالت شامل جزاير مالت، گزو، كومينو، كومينوتو و فيلفلا است.
آب و هواي اين كشور، مديترانهيي و ملايم با زمستانهاي باراني و تابستانهاي گرم و خشك است. عمدهترين مشكلات محيط زيستي اين كشور عبارت از منابع بسيار محدود آب تازه طبيعي و افزايش وابستگي به شيرينسازي آب است.
مالت 397 هزار نفر جمعيت دارد. پايتخت اين كشور والتا نام دارد و شهرهاي بيركركارا، كورمي، مرستا، زابار و سليما از مهمترين شهرهاي آن به شمار ميآيند. زبانهاي اصلي مردم اين كشور مالتي و انگليسي و دين اصلي مردم مالت مسيحيت است.
واحد پول آن ليره مالت است. ماشينآلات و تجهيزات حمل و نقل مهمترين صادرات اين كشور به شمار ميآيند. مهمترين منابع طبيعي مالت شامل سنگ آهك، نمك و زمينهاي مزروعي است.
اين كشور در اشغال يونانيها، روميها، اعراب و اخيرا نيز در اشغال فرانسه و انگليس بوده است. اين مجمعالجزاير در سال 1964 و پس از اين كه مردم مالت جايزه جورج كراس را براي دفاع از جزيره در طول جنگ جهاني دوم كسب كردند، از انگليس مستقل شد.
اين كشور در مه سال 2004 جزو 10 كشوري بود كه به اتحاديهي اروپا ملحق شد و در حال حاضر نيز در نظر دارد در سال 2008 به منطقهي اروپا بپيوندد.
اين مجمع الجزاير كوچك از زمان عضويت در اتحاديهي اروپا مشكلات رو به افزايشي را درباره مهاجرت از شمال آفريقا گزارش كرده و كمكهاي بيشتري را براي مقابله با اين مشكل درخواست كرده است.
از سوي ديگر آژانس پناهندگان سازمان ملل از خط مشي اين كشور مبني بر بازداشت پناهندگان به مدت 18 ماه انتقاد كرده است.
طي چندين قرن، موقعيت استراتژيك مالت پيشرفت اين كشور را به عنوان يك پست تجاري مهم تقويت كرده و به عنوان مركز مهمي براي نقل و انتقال كانتينر و محموله باقي مانده است.
مالت يكي از مقاصد توريستي شناخته شده و معروف براي گذران تعطيلات است و صنعت توريسم منبع اصلي درآمد اين كشور به حساب ميآيد.
در حال حاضر ادوارد فنچ آدامي، رياست جمهوري اين كشور را برعهده دارد و لارنس گونزي از مارس سال 2004، چند هفته قبل از ورود مالت به اتحاديهي اروپا، به سمت نخست وزيري اين كشور برگزيده شد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات