سفير ايران در صربستان: *حمايت ايران از حزبالله صرفا سياسي و معنوي است *متاسفانه هيچكس به كمكهاي نظامي كه به رژيم صهيونيستي ميشود، توجهي ندارد
سفير جمهوري اسلامي ايران در صربستان با تاكيد بر اين كه تهران تمام آن چه در توان دارد را براي فرونشاندن آتش افروخته شدهي كنوني در خاورميانه به كار خواهد بست، تاكيد كرد كه كشورمان به هيچ وجه قصد مداخله در جنگ لبنان را ندارد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سيد مرتضي ميرحيدري، سفير كشورمان در صربستان در گفتوگو با روزنامهي بليتس - چاپ بلگراد - دربارهي تحولات اخير خاورميانه و تداوم تجاوزات رژيم صهيونيستي، اظهار داشت: تحليل وقايع چند ماه اخير در لبنان نشان ميدهد كه رخدادهاي اين كشور مبادي يكساني نداشتهاند.
وي با بيان اينكه تجاوزات اخير رژيم صهيونيستي در خاورميانه برنامهريزي شده و با اهداف قبلي طراحي شدهاند، افزود: در رابطه با ادعاهاي بياساس اخيري كه متوجه ايران و سوريه شده است، ميتوان دو دليل عمده را بر شمرد: نخست انحراف افكار عمومي جهاني از جنايات رژيم صهيونيستي و ديگر اين كه به فرافكني در خصوص شكستهايشان بپردازند و اينگونه وانمود نشود كه تنها با يك حزب درگيرند، بلكه اعلام كنند با دو كشور عمده و قدرتمند درگير هستند.
سفير كشورمان در صربستان دربارهي اظهارات تهديدآميز و ادعاهاي واهي برخي مقامات رژيم صهيونيستي در خصوص فعاليتهاي صلحآميز هستهيي كشورمان ادامه داد: همانگونه كه گفتم، تمامي اين قبيل اظهارنظرها براي فرافكني شكستها از سويي و انحراف افكار عمومي از ديگر سوست كه از سوي رژيم نژادپرست اسراييل مطرح ميشود.
ميرحيدري همچنين گفت: آنگونه كه در رسانههاي مختلف بينالمللي مطرح شده، ميزان بمبهايي كه ارتش رژيم صهيونيستي در روزهاي گذشته بر سر مردم بيگناه لبنان ريخته است، به مقدار يك بمب اتمي قدرت داشتهاند؛ بيش از 2000 كشته و زخمي هم نتيجهي حملات وحشيانهي اين رژيم به مردم بيگناه لبنان بوده است كه كودكان بيشترين تعداد از قربانيان را تشكيل دادهاند.
وي در ادامه با اشاره به مسالهي هستهيي كشورمان اظهار داشت: ايران در خصوص مسالهي هستهيياش همواره قوانين و چارچوبهاي بينالمللي را محترم شمرده و هيچگاه خواستهها و آرمانهاي كشورهاي ديگر را فداي خواسته و نظراتش نكرده است.
سفير ايران در بلگراد در پاسخ به ادعاي خبرنگار روزنامهي بليتس مبني بر اينكه به اعتقاد بسياري از كارشناسان نظامي، ايران موشك در اختيار حزبالله قرار داده، افزود: همواره حمايت جمهوري اسلامي ايران در طول 28 سال گذشته، شامل حال حركتهاي مردمي لبنان و فلسطين بوده است، اما اين حمايت تنها به ابعاد سياسي محدود گشته است.
ميرحيدري با تاكيد بر اينكه كشورمان هيچگونه سلاحي را براي گروههاي فلسطيني و يا حزبالله لبنان ارسال نكرده است، ادامه داد: متاسفانه در شرايط كنوني هيچكس به كمكهاي نظامي كه به رژيم صهيونيستي ميشود، توجهي ندارد و موضع صريح آمريكا براي در اختيار قرار دادن راكتهايي كه زنان و كودكان را هدف قرار ميدهند مورد بيتوجهي قرار ميگيرد؛ حال آنكه آنها اين مبادلات را براي كشتار هر چه بيشتر مردم بيگناه انجام ميدهند.
وي همچنين در پاسخ به طرح اين ادعا كه ايران با توجه به قدرت موشكي كه در اختيار دارد، بيش از 10هزار راكت در اختيار حزبالله لبنان قرار داده است، گفت: به واقع اينگونه نيست. آنها ميتوانند اين موشكها يا سلاحهايشان را از هر جا كه بخواهند تهيه كنند؛ اسراييليها مدعياند كه زمين، هوا و درياي لبنان را به طور كامل تحت كنترل دارند، اگر به واقع چنين كنترلي وجود دارد، چگونه ايران ميتواند اين حجم سلاح را به لبنان منتقل كند؟
سفير كشورمان در صربستان در پاسخ به اين سخن كه تهران ميتوانسته در گذشته چنين تجهيزاتي را به لبنان منتقل كرده باشد، اظهار داشت: آنها (صهيونيست) از گذشته همه چيز را تحت كنترل داشتهاند.
ميرحيدري در پاسخ به اين سوال خبرنگار بليتس مبني بر اينكه ظاهرا تهران بيش از دولت لبنان به حزبالله دلبستگي دارد، آيا ميخواهيد براي اتمام جنگ كنوني كاري انجام دهيد؟ افزود: همانگونه كه گفتم موضع ما در خصوص حزبالله كاملا آشكار است و ما در گذشته هم بر لزوم برپايي صلح و پايداري آن در منطقه تاكيد كردهايم.
وي با ابراز تاسف از سكوت مجامع بينالمللي در قبال جنايات روزافزون رژيم صهيونيستي، ادامه داد: در حالي كه ما همواره بر صلح و ثبات تاكيد داشتهايم، اما تا اين لحظه هيچ علاقه يا تلاشي عملي را براي مقابله با آتشافروزيهاي رژيم صهيونيستي شاهد نبودهايم. اين نخستين بار است كه برخي مخالفان به صورت غيرمستقيم به آتشافروزيها دامن ميزنند، گرچه بر لزوم گفتوگو هم تاكيد ميكنند!
سفير كشورمان در صربستان همچنين با ابراز تعجب از وتو شدن قطعنامههاي كنوني شوراي امنيت در مخالفت با تداوم جنايات رژيم صهيونيستي، گفت: ظاهرا اعضاي دايم شوراي امنيت سازمان ملل متحد به جاي فرونشاندن آتش كنوني از راهكارهاي قانونياش خواهان تداوم كشتار كودكان و افراد بيگناه هستند؛ مگر آزار كودك شش ماهه ميتواند به چه كسي رسيده باشد؟
به گزارش ايسنا، ميرحيدري در ادامه دربارهي اينكه چرا ايران براي مقابله با كشتار انسانهاي بيگناه كاري نميكند؟ اظهار داشت: تا جايي كه امكان دارد و تمام تلاشمان را براي فرنشاندن اين آتش و مقابله با آن انجام داده و ميدهيم؛ ما تفاوتي ميان كودكان نميگذاريم، چه مسلمان باشند، چه مسيحي و چه يهودي.
وي در پاسخ به اين سوال كه امكان ورود ايران به جنگ جاري در خاورميانه و طرفداري نظامي از حزبالله تا چه ميزان خواهد بود؟ افزود: جاي دارد كه اينجا نقل قولي از فرماندهي كل قواي مسلح جمهوري اسلامي ايران را براي شما يادآوري كنم كه «ما به هيچ وجه در جنگ درگرفته ميان لبنان و اسراييل دخالت مستقيم نخواهيم كرد.»
سفير كشورمان در صربستان ادامه داد: ما هميشه در كنار طرفي كه در مقابل جنايات كنوني ايستاه باشد، خواهيم بود؛ ما بايد از صاحب سرزميني كه خاكش اشغال شده دفاع كنيم و اين نحوهي كار را همواره در دستورمان داشته و خواهيم داشت؛ اما هرگز در درگيريهاي جاري دخالتي نميكنيم.
ميرحيدري خاطرنشان كرد: ما از سازمان كنفرانس اسلامي، سازمان ملل متحد و گروه كشورهاي غيرمتعهد خواستهايم تا تمام توانشان را به كار گيرند تا آتش كنوني را فرونشانند و در اين چارچوب هيچ دليلي وجود ندارد كه ايران وارد درگيري و جنگي شود كه بين دو طرف ديگر در گرفته است. ما در طول 27 سال گذشته از اين قبيل سخنان بسيار شنيدهايم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات