/گزارش-ايسنا/ *معرفي رسانههاي خبري - 29* نيويورك تايمز
نيويورك تايمز روزنامهاي آمريكايي است كه محل انتشار آن شهر نيويورك ميباشد و از توزيع بينالمللي برخوردار است. مالكيت اين روزنامه از آن شركت نيويورك تايمز است كه ناشر و مالك 47 روزنامه ديگر از جمله اينترنشنال هرالد تريبون و بوستون گلاب نيز ميباشد.
اين روزنامه از معروفترين روزنامههاي صبح ايالات متحده است كه در سال 1851 آغاز به كار كرد اما از همان ابتدا بر خلاف ساير همتايان خود از سطحينگري اجتناب ورزيد و فعاليت خود را بر روي انعكاس اخبار مهم و گزارشهاي دقيق متمركز كرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) نيويورك تايمز به جاي پرداختن به حوادث پيش پا افتاده، به موضوعات فرهنگي و فكري پرداخت و همين باعث جلب مخاطبان روشنفكر و تحصيلكرده شد اما همين امر از سوي ديگر باعث شد تا روزنامه در آن روزها مخاطبان عام خود را از دست دهد و به ورطهي ورشكستگي افتاد.
موسسان اصلي نيويورك تايمز در سال 1851 هنري جرويس رايموند و جورج جونز رايموند بودند كه در سال 1856 آسوشيتدپرس را نيز بنيان نهادند.
در سال 1896 آدولف نيمون اوكز نيويورك تايمز را خريد و تحت هدايت وي اين روزنامه از شهرتي جهاني
برخوردار گشت. نيويورك تايمز در ابتدا همه روزه بجز يكشنبهها منتشر ميشد، البته بجز دورهي جنگهاي داخلي آمريكا در اوايل دههي 1860 كه انتشار شمارههاي يكشنبه نيز در دستور كار اين روزنامه قرار گرفت.
اين روزنامه اولين بار در سال 1918 به خاطر ارائهي گزارشهاي خبري و مقالات دربارهي جنگ جهاني اول موفق شد اولين جايزهي ادبي پوليتزر را از آن خود كند. نسخهي بينالمللي نيويورك تايمز در سال 1946 شروع به كار كرد اما در سال 1967 انتشار آن متوقف شد و براي انتشار روزنامهي اينترنشنال هرالدتريبون در پاريس با مالكان نيويورك هرالدتريبون و واشنگتن پست به توافق رسيد.
گزارش كامل غرق شدن كشتي معروف تايتانيك در سال 1912 شهرت خوبي براي روزنامه به ارمغان آورد، در حاليكه بلافاصله با آغاز جنگ جهاني اول اين روزنامه به صف مهمترين روزنامههاي جنگ پيوست و با اينكه به لحاظ بعد مسافتي دورتر از سايرين به صحنه جنگ بود، اما گزارشهاي ويژه و اخبار منحصر به فردي منتشر كرد و اين باعث كسب شهرت بينالمللي براي اين روزنامه شد و اين رويه همچنان در خلال جنگ جهاني دوم و سالهاي بعد از جنگ ادامه داشت.
انتشار اسناد پنتاگون درخصوص جنگ ويتنام در نيويوركتايمز موج عظيمي را در ايالات متحده ايجاد كرد و روزنامه به دليل انتشار اسناد سري راهي دادگاه شد، اما ديوان عالي ايالات متحده آن را تبرئه كرد.
نيويورك تايمز در حال حاضر يكي از برجسته و معروفترين روزنامههاي آمريكا و جهان است، اگرچه به لحاظ تيراژ پس از روزنامههاي يو اس اي تودي و وال استريت ژورنال در آمريكا قرار دارد.
اين روزنامه بنا بر سنت خود متن كامل سخنرانيها و بحثهاي مهم را منتشر ميكند. خانوادهي سولز برگر هماكنون مالك شركت نيويورك تايمز ميباشند.
نيويورك تايمز تاكنون 94 جايزه پويتزر را از آن خود كرده است، جايزهاي كه براي ژورناليسم در آمريكا هر ساله توسط دانشگاه كلمبيا اعطا ميشود.
دفتر مركزي نيويورك تايمز در شهر نيويورك است و داراي 16 دفتر در منطقهي نيويورك 11 دفتر در سطح ملي و 26 دفتر در سطح بينالمللي است.
در سال گذشته ميلادي تيراژ اين روزنامه يك ميليون و 131 هزار نسخه در روزهاي كاري و يك ميليون و 681 هزار نسخه در روز يكشنبه اعلام شد.
در حال حاضر نيويورك تايمز يكي از پرفروشترين روزنامههاي جهان است. توجه ويژه آن به ورزش به خصوص بيس بال، مصاحبه با ستارههاي ورزشي و سينما و پوشش وسيع اخبار ورزشي از مشخصههاي بارز آن است. بخشهاي مختلف نيويورك تايمز را ميتوان به شرح زير دانست:
1 - بخش اخبار: شامل اخبار بينالمللي، ملي، واشنگتن، تجارت، تكنولوژي، علوم، بهداشت، ورزش، منطقه نيويورك، آموزش و پرورش، آب و هوا و آگهيهاي ترحيم؛
2 - بخش اظهار نظرها شامل متنهاي سردبير، ستون سرمقالهها و نامههاي به سردبير؛
3 – بخش مطالب متنوع شامل هنر، كتاب، سينما، تئاتر، سفر، راهنماي نيويورك، خانه و باغباني، مد و سبك، بازي و كاريكاتور.
نيويورك تايمز از سال 1995 نيز حضور موثر و قابل توجهي در عرصهي رسانههاي اينترنتي داشته است و يكي از بهترين و برجستهترين وب سايتهاي خبري از آن اين روزنامه است.
سايت اينترنتي آن به صورت كلي اين است كه مطالب و مقالاتش را تا يك هفته به صورت آن لاين در اختيار كاربران قرار ميدهد و براي دسترسي به مقالات قديمي بايد مبالغي پرداخت كرد.
وب سايت نيويورك تايمز 555 ميليون صفحه در مارس 2005 داشت.
نيويورك تايمز نيز به مانند بسياري از سازمانهاي خبري عمده اغلب متهم به كوچك يا بزرگنمايي برخي از حوادث و اخبار خارج از اهداف و عرف روزنامه نگاري شده است. برخي محافظه كاران معتقدند كه اخبار نيويوركتايمز بيشتر بر اساس مشي و مشرب ليبراليسم خصوصا در موضوعات اجتماعي مبتني هستند. بر اساس مطالعهاي كه سال گذشته دربارهي پوشش اخبار رسانههاي آمريكا در 10 سال گذشته صورت گرفت، نيويوركتايمز در ميان 20 رسانهي خبري آمريكا به لحاظ مشي ليبرالي در رتبهي سوم قرار گرفت.
اگرچه در طول نيم قرن گذشته از زمان دوايت آيزنهاور در هيچ يك از رقابتهاي رياست جمهوري مشي سردبيري روزنامه مبتني بر حمايت از نامزد خاصي نبوده است اما اين روزنامه گرايشي نسبتا محسوس به حزب جمهوريخواه داشته است.
نيويورك تايمز به لحاظ تحليلهاي بينالمللي كه درج ميكند، بسيار مورد توجه اهل فن است و مصاحبههاي آن با شخصيتهاي مهم سياسي جهان، همچنين درج اخبار سري و جنجالي مربوط به كشورهاي مختلف جهان از ديگر ويژگيهاي نيويوركتايمز است.
اين روزنامه در حال حاضر در قطع بزرگ و بر روي كاغذ سفيد منتشر ميشود. ناشر اين روزنامه در حال حاضر آرتور اوكز سولز برگر پسر است كه از سال 1992 اين امر را در اختيار دارد. از سال 1963 تا 1992 پانچ سولز برگر، پدر وي تصدي اين امر را بر عهده داشت.
سردبير اين روزنامه از سال 2003 بيل كلر است. ديويد بروكز، مائورين داود، توماس ال.فريدمن، باب هربرت، نيكلاس دي كريستوف، پل كروگمن، گرچن مورگنسوف، فرانك ريچ، جان تيرني و ويليام سافير سر مقاله نويسان اصلي نيويورك تايمز هستند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات