جلسهي رسيدگي به پرونده عبور مترو از چهارباغ اصفهان صبح امروز در شعبهي پنجم دادسراي عمومي اصفهان به رياست قاضي محمدي جرقويه برگزار شد.
محمدعلي دادخواه در گفتوگو با خبرنگار حقوقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار كرد: بازپرس بدوا درخصوص ذات اين ابنيه كه آيا در زمرهي ميراث فرهنگي است يا خير سوالاتي داشت. البته پاسخهاي لازم داده شد. در اين پرونده به چند موضوع اشاره شد؛ اول اينكه ذات خيابان چهارباغ به تنهايي به ثبت ميراث فرهنگي رسيده و در زمرهي آثار تاريخي است. مضافا اينكه مدرسه چهارباغ، كاخ هشت بهشت و سي و سه پل در حول خيابان چهارباغ قرار دارند كه از موضع ديگري چهارباغ حريم اين ساختمانهاي كهن محسوب ميشود.
وي افزود: چون برابر قانون هيچكس نميتواند در حريم يا ذات ميراث فرهنگي تخريب و آسيب ايجاد كند. لذا اقدام شهرداري جرم تلقي ميشود.
دادخواه گفت: خوشبختانه از طرف دادستاني اصفهان قبل از اين نامهاي به ميراث فرهنگي كشور ارسال و اين سوالات را مطرح كرده بودند و طي نامهي ديگري از شهردار اصفهان استعلام شده بود كه آيا در طرح قطار شهري اصفهان عبور از خيابان چهارباغ مورد نظر قرار گرفته است يا خير؟
عضو كانون مدافعان حقوق بشر با بيان اينكه بازپرس باز هم نسبت به صلاحيت ما ايراد وارد ميدانست، تصريح كرد: اولا به اصل هشتم قانون اساسي كه امر به معروف و نهي از منكر را به عنوان تكليف ديني ذكر كرده است يادآور شديم و همچنين به اصل 159 و 34 قانون اساسي استناد كرديم كه دادگستري مرجع تظلمات است و هركس حق دارد به آن مراجعه كند و در نهايت ماده 576 قانون مجازات اسلامي كه اگر مقامات تكاليف خود را عمل نكنند هركس ميتواند شكايت كند.
دادخواه گفت: از موضع حقوق بشر نيز به ماده 27 اعلاميه جهاني حقوق بشر و ماده 15 ميثاق فرهنگي سياسي اجتماعي استناد كرديم كه ايران در سال 1354 بدون هيچ قيد و شرطي آن را پذيرفته است.
وي افزود: جلسهي بعدي پس از دريافت استعلامات از شهرداري و ميراث فرهنگي برگزار ميشود.
انتهاي پيام
نظرات