نمايندهي اسلامآباد غرب در مجلس در نطق پيش از دستور خود با اشاره به نامهي احمدينژاد به بوش، گفت: اين نامه، نامهاي خاص دوران جنگ سرد است، طبيعي است نبايد آن را پيام آشتي دانست، بلكه هدف از آن مديريت بحران در شرايط كنوني و اعلام مواضع است. اين پيام حاصل يكسري ساختارشكنيها در سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران بود و اميدواريم آنچه از آن حاصل ميشود ارزش اين هزينهها را داشته باشد.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) حشمتالله فلاحتپيشه افزود: عدم اطلاع مجلس شوراي اسلامي و كميسيون امنيت ملي از موضوع جاي بحث دارد، 290 نمايندهي مجلس هر يك دهها بار در مقابل سئوال موكلان خود دربارهي محتواي نامه و فلسفهي ارسال آن اظهار بياطلاعي كردند.
وي اين رفتار را با شأن و جايگاه استراتژيك مجلس، مطابق و همخوان ندانست و افزود: اين در حاليست كه در موضوع هستهاي كه مهمترين عامل تنش اخير در روابط ايران و آمريكاست، دو قانون در مجلس به تصويب رسيد و هر دو اجرا شده است.
وي با بيان اينكه نامه فوق در زمان حاكميت تفكر غيرعقلايي بر كاخ سفيد، ارسال شده است، گفت: طبيعتا امكان واكنش عقلاني نسبت به آن كم است، مگر آنكه نامهي آقاي احمدينژاد، به نام بوش ولي خطاب به جهانيان نوشته شده باشد، البته حتي در اين صورت نيز بايد نامه خطاب به كوفي عنان، دبيركل سازمان ملل متحد نوشته ميشد.
به تصريح فلاحتپيشه، اكنون از دكتر احمدينژاد انتظار ميرود كه پيش از برخورد تحريفآميز طرف مقابل با متن نامه، در برنامهاي خطاب به ملت ايران و مردم دنيا، فلسفهي ارسال نامه و محتواي آن را توضيح دهد و به ويژه روشن نمايد كه چرا در كشوري كه حتي مقدمات ديپلماتيك تعامل آمريكا با منع مواجه است، به يكباره پيامي در سطح عالي سياسي منتقل ميشود.
وي با اظهار اين اميدواري كه حاصل اين اقدامات تأمين منافع ملي كشور باشد، در خصوص پرونده هستهاي كشورمان گفت: پيشبيني ميشود حتي اگر نام فصل هفتم در قطعنامه توافق شد ذكر نشود، سايهي اين فصل به طور تلويحي در قطعنامه حضور داشته باشد يعني ايران ناعادلانه به عنوان تهديد عليه صلح و امنيت بينالمللي مطرح شود.
به عقيدهي وي، براي آمريكا، پذيرش كشوري كه براي اولين بار در تاريخ انحصار باشگاه هستهاي، بدون وابستگي به يكي از پنج كشور قدرت هستهاي، هستهاي شده است، در اين باشگاه دشوار است.
وي بر اين اساس اختلاف موجود را در اختلافي عميق و دستاورد آن را دستاوردي بزرگ دانست و افزود: بايد به گونهاي عمل كرد كه در داخل همگان با احساس محرم بودن نسبت به منافع و امنيت ملي كشور، دولت را در اين مقطع حساس ياري دهند و در خارج، خطير بودن موقعيت ايران به اثبات رسد.
فلاحتپيشه با بيان اينكه ايران با عمق استراتژيك از مرز سرزمينهاي اشتغالي تا شبه قاره هند در برنامه امنيتي آمريكا مشكلساز است، گفت: يكي از مزاياي عمق استراتژيك ايران آن است كه در هر گونه اقدام تحريفي يا تنبيهي عليه آن، مهمترين منطقه نفتي دنيا با آسيب مشترك مواجه خواهد شد. قرار نيست ما اسير توطئه بمانيم و ديگران حريص توسعه.
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در خصوص انفجارهاي اخير تروريستي كرمانشاه، اظهار داشت: چند تن از هموطنان بيگناه در دو عمليات كور تروريستي ديروز در كرمانشاه مجروح شدند.
وي تروريسم را ارمغان حضور قدرتهاي غربي در خاورميانه دانست و گفت: هر جا آمريكاييها به بهانهي دموكراسيسازي، وارد شدهاند، تبديل به مأمن تروريستها شده است.
وي با بيان اينكه اينجا انفجارها، موجب انزجار مردم كرمانشاه شده است، بر لزوم شناسايي و مجازات تروريستها تأكيد كرد.
انتهاي پيام
نظرات