*نامه احمدينژاد به بوش* اكبري: - نامهي احمدينژاد به طور كلي يك اقدام ضروري و لازم بود - بايد وارد گفتمان با آمريكا شويم، اين به معني برقراري رابطه نيست
معاون وزير دفاع سابق در امور راهبردي تصريح كرد: نامه محمود احمدينژاد به جورج بوش در وضعيت كنوني كه كشور در وضعيت امنيتي به سر ميبرد و مساله امنيت ملي از اهميت بالايي برخوردار است، به طور كلي يك اقدام ضروري و لازم است.
عليرضا اكبري در گفتوگو با خبرنگار سياسي - خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با اشاره به نامهي دكتر محمود احمدي نژاد، رييس جمهور كشورمان به جورج بوش كه خبر آن امروز توسط سخنگوي دولت اعلام شد، اظهار داشت: از آنجايي كه در وضعيتي به ارزيابي نامه ميپردازيم كه از متن آن اطلاعي نداريم، بنابراين بدون اطلاع از محتواي آن ناچاريم راجع اصل و كليات نامه بحث كنيم.
وي ادامه داد: كليت اين نامه يك امر ضروري و لازم است. به اين معنا كه در وضعيت كنوني، براي جمهوري اسلامي ايران ملاحظه و وضعيت امنيت ملي از مهمترين موضوعات كشور به حساب ميآيد.
اكبري با بيان اين كه «در شرايطي به سر ميبريم كه به آن شرايط امنيتي گفته ميشود و مساله امنيت ملي مهمترين مساله كشور است» اظهار داشت: احمدي نژاد با علم به اين موضوع به يك ضرورت و امر لازم پاسخ گفته و مبادرت كرده است.
رييس موسسه مطالعات راهبردي تصميم تصريح كرد: مساله امنيت ملي كشور در چارچوب يك عنصر مربوط به قدرت ملي و حيثيت ملي، يك موضوع كاملا تعيين كننده ميباشد كه آن عبارت است از حقوق هستهيي، حقوق بينالمللي و حقوق مالكيتي ايران.
وي افزود: اين موضوع مهم ملي، طرفهاي مقابلي هم دارد كه شامل عوامل موثر در نظام بينالملل مانند ساختارهاي بينالمللي (آژانس بينالمللي انرژي اتمي، سازمان ملل متحد) ميباشند و از عوامل موثر در اين ساختارها نيز ايالات متحده آمريكاست به اين معنا كه آمريكا خواه ناخواه بر وضعيت ساختارهاي مذكور اثرگذار است.
وي ادامه داد: آمريكا هم بر محيط بينالمللي، هم بر ساختار آن، هم بر شرايط سازمان ملل متحد و هم آژانس بينالمللي انرژي هستهيي تاثيرگذار است، لذا در موضوع امنيت ملي ما نيز موثر است.
مشاور وزير دفاع سابق با بيان اين كه وجود فاصله ميان ايران و آمريكا امكان حل و فصل مناقشات را كاهش ميدهد، گفت: هم ايران و هم آمريكا بايد وارد يك گفتمان معين با يكديگر شوند. اين گفتمان به معناي برقراري ارتباط نيست بلكه يك مساله فلسفي است كه ميتواند عينيت بينالمللي پيدا كند.
وي با تاكيد بر اين كه اين گفتمان ويژگيهاي خاص خود را دارد، گفت: بايد وارد گفتمان با آمريكا شويم، چرا كه ضرورت امنيت ملي ماست و براي پاسداشت منافع و ارزشهاي مليمان لازم است و اگر وارد اين گفتمان نشويم منفعت طرف مقابل را تضمينشدهتر ساختهايم.
اكبري تاكيد كرد: بايد به طرف مقابل تفهيم كنيم كه موضوع فيمابين موضوع امنيت ملي است و موضوعي است كه براي ما جنبه حياتي دارد، لذا چندان قابل گذشت نيست. بنابراين طرف مقابل در اقدام و تصميمگيري خود در اين راستا به طور منطقي و صحيح رفتار كند.
وي افزود: بايد به طرف مقابل نشان دهيم كه آمادگي تعامل را داريم، اگر راه تعامل وجود داشته باشد، ميتواند انتظار تعامل از ما را داشته باشد و اگر راه تعامل را ببندد، انتظاري جز تقابل نداشته باشد.
اكبري با بيان اين كه ما براي تعامل و به همان نسبت در صورت نبود تعامل براي تقابل آمادگي داريم، تصريح كرد: اين چارچوب منطقي گفتماني است كه ضرورت دارد از جانب ما به ايالات متحده آمريكا گفته شود.
معاون وزير دفاع سابق سطح برقراري تعامل و گفتمان را در كنار سطح رياست دو كشور به معناي سطح تبلور اراده ملي دو كشور، داراي اهميت دانست و گفت: چه اشكالي دارد كه احمدي نژاد به بوش به عنوان رييس جمهور يك كشور كه مسووليت يك ملت را بر عهده دارد، با ويژگيهايي كه از او ميشناسيم، نامه نوشته و نكاتي را به او متذكر شود، ولو بوش را فرعون در نظر بگيريم.
وي ادامه داد: اشكالي ندارد احمدي نژاد نكاتي را كه بايد بگويد و هم به نفع ما و هم به نفع بوش است، متذكر شود.
اكبري نامه احمدي نژاد به جورج بوش را در صورتي كه در چارچوب موارد ذكر شده باشد، عملكردي مثبت دانست.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات