دبير سياسي حزب موتلفه اسلامي: 5 يا 6 كشور با برنامهي هستهيي ايران مخالفند عقلانيت بينالمللي در قبال ايران جايش را به اغراض سياسي و زورمداري داده است
حميدرضا ترقي گفت: اگر عقلانيت بينالمللي در مواجهه با مسالهي هستهيي كشورمان حاكم باشد، از طرفي هم به توانمنديها و حقوق ايران توجه خواهد شد و هم روي عملكرد بد گذشته آژانس در همكاري نكردن با ايران در جهت دستيابي به انرژي صلحآميز هستهيي تاثير خواهد گذاشت.
حميدرضا ترقي، دبير سياسي حزب موتلفه اسلامي در گفتوگو با خبرنگار انرژي هستهيي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) عقلانيت بينالمللي در برخورد با پرونده هستهيي كشورمان را منفي دانست و آن را بيشتر بر اساس اغراض سياسي و تا حدودي زورمداري ارزيابي كرد.
وي گفت: حتي كساني كه بر اساس عقلانيت در صحنه سياسي جهان در مورد پرونده هستهيي كشورمان اظهارنظر ميكنند، به طريقي سعي ميشود آنها را كنار گذاشته و اجازه ندهند نگاه عقلاني و منصفانه بر تصميمگيريهاي بينالمللي حاكم شود.
وي بهترين راه خنثي كردن فضاي راديكال عليه كشورمان را مقاومت همراه با پشتوانه مردمي و اقناع افكار عمومي جهان دانست و اظهار داشت: تنها از اين طريق است كه ميتوان رفتارهاي خارج از عقلانيت در جامعه جهاني عليه برنامه هستهيي كشورمان را به بن بست رساند.
ترقي با بيان اين كه ايستادگي بر حقمان طرفداران زيادي پيدا كرده است و هر روز بر تعداد كساني كه از مواضع ايران حمايت ميكنند، افزوده ميشود، گفت: اعلام همكاري ايران با ديگر كشورها در رابطه با دستيابي به فنآوري هستهيي و هم چنين تسريع تنظيم قراردادهايي براي انتقال اين فنآوري به كشورهاي جهان سوم و به ويژه كشورهاي اسلامي نقش بسيار موثري در اين راستا داشته است و آنها را در اين توانمندي هستهيي ما شريك و سهيم ميكند.
وي افزود: در وهله بعد تسريع عبور از مرحله آزمايش به مرحله توليد صنعتي اورانيوم غني شده، ميتواند ما را به موقعيتي برساند كه ديگر تصور بازگشت را از ذهن غربيها پاك كند.
دبير سياسي حزب موتلفه تصريح كرد: بر خلاف گذشته كه كشورهاي زيادي با اهداف و مقاصد آمريكا همگرايي و همسويي داشتند، اكنون مخالفان ما تنها در پنج يا شش كشور دنيا خلاصه شده است كه آنها قدرتهاي اصلي هستهيي جهان ميباشند و چون ميخواهند اين فنآوري تنها در انحصار آنها باشد با برنامهي هستهيي ايران مخالفت ميكنند.
وي با بيان اين كه اين جنگ رواني و رسانهيي را نميتوان يك نگراني تلقي كرد، بلكه نشاندهنده اين است كه اين كشورها چون نتوانستهاند كشورهاي ديگر را با خود همراه كنند، به دنبال راهكارهاي غيرعقلاني عليه ايران ميگردند، گفت: به نظر ميرسد هر گونه اقدام آنها در جهت تحريم يا تهديد نظامي جهان را به سمتي ميبرد كه تحمل آن براي اكثريت دنيا چه از لحاظ اقتصادي و چه از لحاظ امنيتي غيرممكن باشد.
ترقي درباره لزوم نقد آكادميك در پيشبرد اهداف هستهيي كشورمان و كنترل فضاي موجود گفت: اكنون نقد آكادميك و دانشگاهي جايي در اين معادلات و مسايل مطروحه در اين رابطه ندارد. آمريكا تلاش كرده است اين موضوع را از ديد علمي خارج كند.
وي ادامه داد: اگر ما ميتوانستيم فضاي آرامي داشته باشيم كه از ديد علمي به فعاليتهاي هستهيي ما نگريسته شود، شرايط اكنون بسيار متفاوت بود و آنگاه نقد آكادميك و منطقي كه دررابطه با بهرهبرداري از انرژي برق از فنآوري هستهيي و همچنين بهرهبرداري از ديگر مشتقات اين فنآوري ميتوانست جاي خاص خود را در مباحث علمي باز كند.
وي افزود: ولي فضايي كه اكنون آمريكا و اروپا ساختهاند، فضايي ضد صلح و امنيت جهان است كه بحثهاي آكادميك دانشگاهي هيچ جايي در آن ندارد.
دبير سياسي حزب موتلفه اسلامي با اشاره به تهديد مجلس به دستور كار قرار دادن خروج از ان.پي.تي نيز گفت: اگر اروپاييها و آمريكاييها پرونده ما را به آژانس بر نگردانند و آژانس نقش خود را در حمايت از فنآوري صلحآميز هستهيي ما ايفا نكند، عضويت ما در ان.پي.تي مفهومي نخواهد داشت.
وي با بيان اين كه آمريكا و اروپا قايل به مقررات ان.پي.تي نيستند و ميخواهند خارج از اين قوانين پيمان با ايران رفتار كنند، تصريح كرد: زماني كه خود آژانس، نه مديركل آژانس و نه شوراي امنيت به اجراي قوانين و تعهداتي كه طبق اين معاهده آژانس در برابر كشورهاي عضو متحمل ميشود، اهميتي نميدهند؛ ما هيچ دليلي نميبينيم كه به اين تعهدي كه در گذشته و رژيم سابق آن را امضا كرده است، پايبند باشيم.
وي افزود: ما نيز مثل ديگر كشورها كه هيچ تعهدي ندارند، ولي به فعاليتهاي هستهيي خود ادامه ميدهند، ميتوانيم از ان.پي.تي خارج شويم و زماني كه ديگر هيچ تعهد بينالمللي نداشته باشيم، طبيعتا مجبور به پاسخگو بودن در برابر ان.پي.تي نخواهيم بود.
ترقي تاكيد كرد: ولي ما بايد افكار عمومي جهان را كاملا توجيه كرده و علت خروج خود از ان.پي.تي را براي آنها توضيح دهيم.
وي افزود: ما بايد به افكار عمومي جهان بفهمانيم كه آنها بر خلاف مقررات با ما رفتار ميكنند و هيچ كدام از تعهدات آژانس نسبت به ايران تاكنون عملي نشده است و 27 سال ما را از مزاياي عضويت در ان.پي.تي محروم كردهاند، لذا برخورد كنوني آنها با فعاليتهاي هستهيي كشورمان نيز ناشي از عدول از مقررات NPT است.
وي ادامه داد: شرايط امروز جهان با دو سال گذشته متفاوت است و اين طور نيست كه آمريكا و اروپا به راحتي بتوانند افكار عمومي جهان را به اين سمت بكشانند كه ايران قوانين بينالمللي را نقض كرده و خروج ايران از ان.پي.تي ميتواند امنيت جهان را به خطر بيندازد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات