به اعتقاد رييس جبهه مشاركت منطقهي قم، طرفداران مصباح يزدي، آماده شدهاند كه رياست مجلس خبرگان را از آن وي كنند، به همين دليل از هماكنون مستقيم كار ميكنند و به احتمال زياد هم فهرست جدايي از جامعه روحانيت مبارز ارائه خواهند داد.
حجتالاسلام هادي قابل در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) مهمترين بخش انتخابات خبرگان را بررسي صلاحيتها از سوي شوراي نگهبان خواند و گفت: بسيار مهم است كه شوراي نگهبان در اين دوره به چه شكلي با بحث صلاحيت كانديداها برخورد كند، اگر اين شورا به روش پيشين برخورد كند، به نظر نميرسد تغيير اساسي در تركيب اين دوره خبرگان به وجود آيد.
قابل ادامه داد: اگر هم در اين صورت تركيب اين مجلس تغييري پيدا كند، تغيير در جهت راديكاليزه شدن فضاي خبرگان خواهد بود، رقابت بين دو گروه از بنيادگرايان محافظهكار و سنتيهاي اين جريان شكل ميگيرد و نهايتا هم به نظر ميرسد كه اين انتخابات به سود بنيادگرايان تمام ميشود.
رييس جبههي مشاركت منطقهي قم با تأكيد بر باز بودن فضاي انتخابات خاطرنشان كرد: بايد اجازه دهند كه اصلاحطلبان هم در عرصهي رقابت فعالانه حضور پيدا كنند، در اينصورت انتظار ميرود تركيب و شكل كنوني مجلس خبرگان تغيير پيدا كند و جمع بيشتري از اصلاحطلبان به آن راه يابند.
وي با اعتقاد به اينكه اگر اينگونه نشود، تركيب به سود نيروهاي طرفدار مصباح يزدي خواهد بود، اضافه كرد: در اين صورت بنيادگرايان و تندروها بر مجلس خبرگان آتي حاكم ميشود، البته اگر اجازه داده شود كه نيروهاي اصلاحطلب و كانديداهاي اين طيف وارد عرصه رقابت شوند، رقابت بين محافظهكاران و اصلاحطلبان شكل ميگيرد و تركيب مجلس خبرگان تغيير ميكند، اما اگر به اصلاحطلبان اجازه حضور ندهند، طبيعتا رقابت بين سنتيهاي محافظهكار و بنيادگرايان و در طيف آقاي مصباح يزدي و بين جامعه روحانيت مبارز، شكل ميگيرد، و نهايتا يك مجلس نسبتا يكدست محافظهكار را خواهيم داشت.
قابل با بيان اينكه اين اگرها همچنان تا روز انتخابات بر سر انتخابات خبرگان سايه خواهد انداخت، در عينحال دربارهي اين پيشنهاد محمد سلامتي مبني بر اينكه اصلاحطلبان فهرستهاي انتخاباتي خود را با هاشمي رفسنجاني، همچنين مهدي كروبي هماهنگ كنند، اظهار داشت: اين توصيهها بسيار خوب است و ما آنها را رد نميكنيم، در عرصه انتخابات هرچه كه ائتلاف و نزديكي احزاب و گروههاي سياسي به يكديگر بيشتر باشد، طبيعتا موفقيت هم بيشتر خواهد بود، اما بايد اين مسأله را هم مورد توجه قرار داد كه احزاب و گروهها براي خود، اصولي دارند كه نميتوانند برخي از اين اصول را زير پا بگذارند و به هر شكلي پا در عرصهي ائتلاف بگذارند و يا وارد صحنه رقابت شوند.
عضو جبهه مشاركت گفت: طبيعتا اگر اصول احزاب حفظ شود و در يك چارچوب معقول و منطقي باشد، اين نوع پيشنهادها بسيار پسنديده است.
وي با تأكيد بر اينكه درصدد هستند در انتخابات مجلس خبرگان با همهي گروهها، طيفها و شخصيتهاي اصلاحطلب تماس برقرار كنند و حتيالمقدور در اين انتخابات به فهرست واحد برسند، افزود: تمايل داريم بتوانيم در رقابت با محافظهكاران پيروز شويم، البته همه اينها مشروط به نوع برخورد شوراي نگهبان هم خواهد بود، در اين راستا به اين پيشنهاد آقاي سلامتي و ساير پيشنهادها توجه ميكنيم، البته نگاه ما نگاه جمعي است و معتقديم كه در انتخابات خبرگان بايد مجمع گروهها و نيروهاي اصلاحطلب در اين عرصه فعال باشند و با هم حركت كنند، همچنين از تكروي بپرهيزند تا به موفقيت خوبي برسند.
قابل در ادامه با اشاره به وضعيت جسمي آيتالله مشكيني اظهار داشت: آيتالله مشكيني ديگر آمادگي لازم را براي حضور در عرصهي رقابت انتخابات مجلس خبرگان ندارد، اگر اين طور باشد، در خبرگان آتي رييس ديگري بايد انتخاب و همين قضيه عرصهي رقابت در خود مجلس شود.
رييس جبهه مشاركت منطقه قم با بيان اينكه شاگردان مصباح يزدي آماده شدهاند براي اينكه رياست مجلس خبرگان را در دورهي بعد در اختيار وي قرار دهند، گفت: به همين خاطر اينان منسجم كار ميكنند و به احتمال بسيار زياد فهرست جدايي از جامعه روحانيت مبارز خواهند داد.
قابل در پايان اضافه كرد: اگر رقابت بين اصلاحطلبان و محافظهكاران به وجود نيايد و شوراي نگهبان تنگنظرانه برخورد كند، طبيعتا در اين عرصه گوي سبقت را دستهي مصباح يزدي خواهند ربود.
انتهاي پيام
نظرات