• چهارشنبه / ۱۳ اردیبهشت ۱۳۸۵ / ۱۲:۲۷
  • دسته‌بندی: سیاسی2
  • کد خبر: 8502-08835
  • خبرنگار : 71038

رييس‌جمهور در مراسم افتتاح نمايشگاه بين‌المللي كتاب: اصحاب قلم!زنهار كه بي‌وضو دست به قلم بزنيد پيامبران آمدند تا سلاح و زرادخانه را به قلم و كتاب تبديل كنند

رييس‌جمهور در مراسم افتتاح نمايشگاه بين‌المللي كتاب:
اصحاب قلم!زنهار كه بي‌وضو دست به قلم بزنيد
پيامبران آمدند تا سلاح و زرادخانه را به قلم و كتاب تبديل كنند

رييس‌جمهور از اصاحب قلم، فرهنگ و ادب، انديشمندان و فرهيختگان به عنوان قشري زحمتكش و بهترين خدمتگزاران به فرهنگ، ادب، علم و فن كه آثار جاويدان خلق مي‌كنند، ياد كرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) دكتر محمود احمدي‌نژاد طي سخناني در مراسم افتتاح نمايشگاه بين‌المللي كتاب با ابراز خرسندي و سپاس خداوند از حضور در جمع اصحاب قلم، فرهنگ و ادب در هواي لطيف بهاري و به خصوص در سال پيامبر اعظم(ص) - كه بيانگر دوستي، مودت و برابري است - امسال را سال توحيد،‌ بندگي و پرستش دانست و خاطرنشان كرد كه با توجه به اين كه پيامبر اعظم(ص) عصاره‌ي پيام‌آوري تمام انبيا و اوج تمام خوبي‌ها براي انسان‌هاست، تاكيد كرد كه امسال سال لوح، قلم، تعلم،‌ كتاب و كتابخواني است.

وي ادامه داد: خلاصه‌ي سياست پيامبران در يك جمله اين است كه آن‌ها آمدند تا خشم و كينه را به مهر و محبت و سلاح و زرادخانه را به قلم و كتاب تبديل كنند. آمدند تا بشريت را از ظلم و جهالت به سمت روشنايي و هدايت سوق دهند.

وي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اين‌كه در حال حاضر ابزارهاي اطلاع‌رساني توسعه يافته و رسانه‌هاي گوناگون به عرصه پا نهاده‌اند،‌ اظهار داشت: هنوز كتاب بهترين و تاثيرگذارترين رسانه و داراي جايگاه ويژه در عرصه‌ي جهاني است.

رييس‌جمهور كتاب را جوهره‌ي انسانيت انسان توصيف كرد‌و ادامه داد: كتاب رسانه‌اي است كه در آن فكر، نظر، تحقيق و عاطفه‌ي نويسنده به ديگران منتقل مي‌شود. كتاب محصول عقل، روح و احساس بشر و از ماندگارترين ابزارهاست. شناسنامه‌اي است كه با مرگ انسان‌ها مهر باطل بر آن نمي‌خورد.

وي خاطرنشان كرد: خداوند نيز پيام خود را به وسيله‌ي قرآن و پيامبر(ص) به انسان‌ها منتقل كرد. قرآن لسان خداوند است و جبرئيل آورنده‌ي آن و پيامبر اعظم(ص) دريافت‌كننده‌ي آن. اين كتاب مقدس رهنمودهاي بسيار ارزنده‌اي را به جهان بشريت ارزاني داشته است.

احمدي‌نژاد با بيان اين كه " هر علمي مكتوب نشود از بين مي‌رود، كتاب جوهره‌ي جان آدمي است" خطاب به اصحاب قلم و نويسندگان گفت: اين اصحاب قلم و نويسندگان زنهار كه بي‌وضو دست به قلم بزنيد و بي‌طهارت روح و روان چيزي را بنگاريد.

وي در ادامه به مسووليت سنگين ناشران اشاره كرد و گفت: نشر مسووليت بسيار مهمي است، چراكه ناشر با آن‌چه منتشر مي‌كند، انسان‌ها را به سمت نور و يا به سمت تاريكي هدايت مي‌كند.

رييس‌جمهور با بيان اين كه " سخنان من در محفل اصحاب عرصه‌ي قلم زيره به كرمان بردن است" در عين حال اظهار داشت: در حال حاضر جوانان و نوجوانان ايراني به بالندگي كم‌نظيري دست پيدا كرده‌اند، آن‌ها مانند همه‌ي انسان‌ها تشنه‌ي علم، دانش و معنويت هستند.‌ برگزاري نمايشگاه كتاب مقداري از توقع نسل جوان در باب علم و دانش را برطرف مي‌كند، البته ما به لحاظ محتوا، گستره و تنوع بايد به گونه‌اي برنامه‌ريزي كنيم كه هر سال اين نمايشگاه گسترده‌تر،‌ عميق‌تر و تاثيرگذارتر باشد.

وي از برگزاري نمايشگاه بين‌المللي كتاب به عنوان يك رويداد بزرگ فرهنگي و ارزشمند ياد كرد و افزود: نبايد عرصه‌ي تبليغ و معرفي كتاب منحصر به 10 روز برگزاري نمايشگاه بين‌المللي باشد. در تمامي زمان‌ها بايد در كشور به خصوص در مدارس و دانشگاه‌ها نمايشگاه دائمي برگزار كرد تا كتاب‌ها به روز و در كمترين فاصله‌ي زماني در دسترس علاقمندان قرار گيرد. نمايشگاه سالانه بايد نقطه‌ي اوج اين رقابت سالانه باشد تا بهترين‌ها عرضه و از بهترين‌ها تقدير شود. نمايشگاه كتاب مكاني نيست كه يك مغازه‌ي كتابفروشي از كنار خيابان فقط غرفه‌اي در داخل نمايشگاه داشته باشد. نمايشگاه بايد مروج فرهنگ كتابخواني در كشور باشد.

احمدي‌نژاد تاكيد كرد: ما بايد زمينه‌اي را فراهم كنيم كه در همه‌ي استان‌ها جشن رونمايي كتاب داشته باشيم. چه اشكالي دارد كه در هر شهر و استاني، مولفان و نويسندگان كتاب در هر مراسمي حضور پيدا كردند، كتاب‌هاي خود را معرفي كنند و ديگران به نقد كتاب‌هاي آن‌ها بپردازند و سخن‌هاي آنان را گوش دهند. موضوع فكر و انديشه مي‌تواند در زندگي روزمره جاري شود، البته امر اطلاع‌رساني در امر كتاب نيز بسيار مهم است.

وي گفت: شرايط نبايد به گونه‌اي باشد كه فرد براي خريد و دسترسي به يك كتاب زماني طولاني معطل شود و مجبور باشد كه به صورت مكرر به كتابفروشي مراجعه كند. بايد زمينه‌اي را فراهم كرد كه مردم به راحتي بتوانند به كتاب‌هاي مورد نياز خود دسترسي پيدا كنند.

وي افزود: در عرصه‌ي فرهنگ و نشر نيز بايد از روش‌هاي جديد استفاده كنيم. بايد زمينه‌اي را فراهم كنيم كه زايش‌هاي جديد در عرصه‌ي فرهنگ و ادب بتوانند استعدادهاي خود را بروز دهند. استعدادهاي بسيار زيادي در جوانان ما وجود دارد و بايد زمينه‌اي را فراهم كرد كه اين استعدادها با شكوفايي خود را بنمايانند و بايد در اين عرصه، جهت پاسخگويي به اين تشنگي از روش‌هاي جديد استفاده كنيم.

رييس‌جمهور با بيان اين‌كه " ما در عرصه‌ي جهاني شاهد تغيير و تحولات لحظه‌اي هستيم" گفت: نگاه ما به كتاب و نشر آن بايد جهاني باشد. بايد به نحوي عمل كنيم كه بتوانيم به نيازهاي امروز پاسخ دهيم.

احمدي‌نژاد در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اين كه " مي‌خواهم دو مزاح نيز با همكاران خود مطرح كنم" اظهار داشت: ما در اين نمايشگاه داراي مهمانهايي از ديگر كشورها هستيم. حدود 123 هزار عنوان كتاب از ساير ملل در اين نمايشگاه به چشم مي‌خورد. از اين بابت خوشحاليم و از آن استقبال و حمايت مي‌كنيم زيرا تاثير بسيار مهمي در تبادل فرهنگ‌ها و تعامل كشورها خواهد داشت. ولي بايد به يك نكته توجه داشت؛ اين ها بيش از 60 درصد از جناب آقاي صفار هرندي يارانه گرفته و مورد حمايت قرار مي‌گيرند. معتقدم كه بايد مكانيزمي فراهم شود كه از سال آينده اين يارانه به ناشرين و نويسندگان داخلي نيز اختصاص پيدا كند.

به گزارش ايسنا، اين سخن رييس‌جمهور مورد استقبال ناشرين و نويسندگان داخلي قرار گرفت و از اين بابت دست زدند كه رييس جمهور به مزاح در جواب گفت: به هر حال دولت عدالت‌محور است و بايد عدالت را در همه‌ي عرصه‌ها جاري كند.

وي در بخش ديگري از سخنان خود به مكان نمايشگاه اشاره كرد و گفت: فضايي كه در حال حاضر نمايشگاه بين‌المللي در آن قرار گرفته فضاي محدودي است. مردم و ناشرين جهت آمدن به نمايشگاه دچار زحمت و مشكل مي‌شوند. فضا براي ناشرين نيز غيركافي است. از آقاي ميركاظمي و آقاي صفار هرندي مي‌خواهم كه زمينه‌اي فراهم كنند كه سال آينده نمايشگاه كتاب در جايي وسيع‌تر و بهتر برگزار شود و اين امر را به آن‌ها نيز گفته‌ام. به آن‌ها گفته‌ام كه اگر اين امر محقق نشود، سال آينده يا من حضور ندارم يا شما و چون زور من بيشتر است، شما حضور نخواهيد داشت.

وي در پايان از دست‌اندركاران و اصحاب علم و فرهنگ و كساني كه در برگزاري اين نمايشگاه حضور داشتند تشكر و قدرداني كرد.

در پايان سخنان رييس جمهور ناشران و نويسندگان حاضر در نمايشگاه مشكلات خود را با وي مطرح كردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) دكتر محمود احمدي‌نژاد در حاشيه‌ي بازديد از برخي غرفه‌هاي نمايشگاه كتاب در جمع خبرنگاران خاطرنشان كرد كه علي‌رغم توسعه‌ي انواع رسانه‌ها، كتاب هم‌چنان داراي بيشترين اهميت است و قطعا بهترين و ماندگارترين رسانه مي‌باشد.

وي تاكيد كرد كه ترويج كتاب‌خواني، ترويج نوشتن، خلق و نشر كتاب و رساندن آن به دست مردم جزء برنامه‌هاي دولت است.

وي با ابراز خرسندي از اين‌كه هر سال نمايشگاه كتاب با گستره و كيفيت بهتر و عميق‌تري برگزار مي‌شود، ابراز اميدواري كرد كه مجموعه‌ي ناشرين، نويسندگان و اصحاب قلم حركت جديدي را آغاز كنند.

رييس‌جمهور تمدن ايراني و اسلامي را قابل عرضه به همه‌ي بشريت دانست و بهترين كالاي قابل عرضه در اين زمينه را كتاب معرفي كرد و گفت: اين ظرفيت در دانشمندان ما وجود دارد. در ارتباط با اين امر بايد مقداري شيوه‌ها را عوض كنيم و نمايشگاه دائمي داشته باشيم. البته داشتن نمايشگاه سالي يكبار رويداد بزرگي است ولي آن يك بار بايد نقطه‌ي اوج كار باشد.

وي ادامه داد: در طول سال (فاصله برگزاري هر نمايشگاه)بايد كاري كنيم كه كتاب در دسترس مردم باشد. اطلاع‌رساني دقيق و نقد كتاب در اين امر يعني ترويج كتاب‌خواني و اين بسيار موثر است. بايد جلساتي داشته باشيم كه در آن نويسندگان و دانشمندان نظر خود را راجع به كتاب‌هاي منتشر شده ارايه و در مورد آن بحث كنند.

احمدي‌نژاد افزود: سياست عمومي دولت حمايت قطعي از توليد و نشر كتاب است.

رييس جمهور با بيان اين‌كه " در عصري هستيم كه تحولات لحظه‌اي اتفاق مي‌افتد" خاطرنشان كرد كه بايد در امر چاپ و نشر كتاب به اين امر توجه كنيم.

وي ابراز اميدواري كرد كه سال آينده نمايشگاه كتاب در مكات مناسب‌تري كه در دسترس همه مردم باشد برگزار شود و ناشران نيز از فضاي بيشتر و بهتري برخوردار باشند.

احمدي‌نژاد در پاسخ به سوالي در مورد آخرين كتابي كه مطالعه كرده است، با بيان اين كه سعي دارد مطالعات روزانه داشته باشد گفت: آخرين كتابي كه خوانده‌ام، جديدا به همت جهاد دانشگاهي ترجمه شده ولي هنوز چاپ نشده است. اين كتاب، خاطرات مامور يك بانك جهاني است؛ اجحاف‌هايي كه در دوران ماموريتش با رهنمودهاي غلط و استعماري به ملت‌ها مي‌شده را بازگو مي كند. يكي از بچه‌هاي دانشگاه اين كتاب را ترجمه كرده و قبل از چاپ داده است تا من بخوانم.

رييس جمهور گفت: من يك سوم از وقت خود را براي مطالعه‌ي كتاب اختصاص مي‌دهم ولي لزوما كتاب نمي‌خوانم و اين يك سوم صرف خواندن نامه‌ها، بررسي گزارش‌ها و مطالعه‌ي كتاب مي‌شود.

نوزدهمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب با حضور دكتر محمود احمدي‌نژاد افتتاح شد.

رييس‌جمهور از برخي غرفه‌هاي اين نمايشگاه در حالي كه چمران رييس شوراي شهر تهران، صفارهرندي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، الهام سخنگوي دولت و برخي مقامات وزارت ارشاد وي را همراهي مي‌كردند، بازديد كرد.

هنگامي كه احمدي‌نژاد از غرفه‌ي هشت و نه نمايشگاه بين‌المليل كتاب بازديد مي‌كرد، خانمي كه گفته شد همسر شهيد است، نزد رييس‌جمهور آمد و با گريه مشكلات خود را مطرح كرد كه رييس جمهور وي را مورد دلجويي قرار داد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha