سخنگوي مجمع نيروهاي خط امام (ره) با اشاره به گروهبنديهاي جناح راست در يك سال گذشته تصريح كرد: اين جناح در ائتلاف درون جناحي با مشكل مواجه خواهد شد.
حميد قزويني سخنگوي مجمع نيروهاي خط امام (ره) در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب افزود: معمولا حفظ پيروزي سختتر از كسب آن است، جناح راست هم كه با مشكلات درون جناحي مواجه شده براي ائتلاف مشكلات زيادي در پيش رو خواهد داشت، زيرا طيف سنتي اين جناح تا حدودي با طيف جديد جناح خود احساس تفاوت ميكند، پس طبيعي است كه در انتخابات خبرگان و شوراها با مشكلات جديدتري مواجه شوند.
وي گفت: با توجه به اينكه اصلاحطلبان هيچيك از مراكز قدرت را در اختيار ندارند، اگر در انتخابات پيش رو شكست هم بخورند، چيزي را از دست ندادهاند؛ زيرا چيزي در دست ندارند كه نگران از دست دادن آن باشند.
قزويني ادامه داد: ممكن است جناح راست در انتخابات خبرگان بتواند به دليل مصالح، ائتلافي را شكل دهد اما قطعا در شوراها كارشان سختتر خواهد شد. براين اساس اگر دو انتخابات با هم برگزار شود تاثير مستقيمي در ائتلاف جناح راست خواهد گذاشت.
قزويني با يادآوري تفاوتهاي انتخابات شوراهاي شهر و خبرگان در حوزهي نظارت و اجرا گفت: نظارت انتخابات شوراي شهر بر عهدهي مجلس شوراي اسلامي است و شوراي نگهبان وظيفهي نظارت بر انتخابات مجلس خبرگان رهبري را دارد، علاوه بر اين حوزههاي انتخابيه اين دو انتخابات نيز با هم متفاوت هستند، خبرگان در سطح استاني و شوراها در اجزاي كوچك كشور برگزار مي شود كه اين امر به صورت طبيعي تفاوتهايي در كار اجرايي و تبليغاتي با خود به همراه خواهد داشت.
وي تاكيد كرد : بر اين اساس ضرورت داشت افرادي كه در وزارت كشور اين طرح را ارايه كردند، كار مطالعاتي بيشتري انجام ميدادند و نظرات احزاب و گروهها را دريافت ميكردند تا تجربهي اوليه در اين شكل از انتخابات با مشكل مواجه نشود.
سخنگوي مجمع نيروهاي خط امام (ره) همچنين با بيان اينكه اين دوره انتخابات خبرگان جديتر از گذشته دنبال ميشود، گفت: در دورههاي قبلي انتخابات خبرگان معمولا دو جناح بيشتر با هم رقابت نميكردند اما در دورهي اخير به دليل تغييراتي كه در آرايش نيروهاي سياسي جناح راست ايجاد شده به نظر ميرسد رقابتها درون اين جناح حساس شده و اگر اصلاحطلبان به راحتي بتوانند به ائتلاف مشخصي برسند، جناح راست كمشانستر خواهد بود، به همين دليل پيشبيني شرايط آينده سخت است.
قزويني با بيان اينكه اگر اصلاحطلبان كنار هم باشند و آهنگ هماهنگي را بنوازند، شانس پيروزيشان بالاست، تصريح كرد: تجربيات گذشته تا حدود زيادي اصلاحطلبان را قانع كرده كه از نواختن بر ساز مخالف دست بردارند؛ از اين ور اين شانس را ممكن است داشته باشند كه بهتر از گذشته دور هم جمع شوند.
وي همچنين ديدارهاي اخير برخي سران جناحهاي اصولگرا و اصلاحطلب را در جهت ائتلاف با يكديگر ارزيابي نكرد و گفت: اينگونه ديدارها را نميتوان نوعي تعامل و تفاهم دانست؛ زيرا جامعهي ما هنوز از اينكه احزاب و جناحها بتوانند قواعد بازي را رعايت كنند فاصله دارد.
اين فعال سياسي ادامه داد: نميتوان گفت جناحي كه جناح مقابل را آمريكايي قلمداد كند و مدعي است از آمريكا پول ميگيرد ، با آنها دور يك ميز بنشيند، گپ بزند و بگويد با هم تعامل داشته باشيم.
سخنگوي شوراي مركزي دور سوم خانه احزاب همچنين دربارهي آخرين اقداماتي كه براي مشخص شدن وضعيت اين خانه انجام شده، گفت: اين يك تعامل صنفي است، نه سياسي. خانه احزاب به واسطهي بيمبالاتي كه برخي آقايان انجام ميدهند در حال تضعيف است، اما از آنجا كه اين خانه يك نهاد صنفي است و قرار است به همهي احزاب شناسنامهدار كشور سرويس دهد، يك تعامل صنفي در حال شكلگرفتن است.
انتهاي پيام
نظرات