• چهارشنبه / ۶ اردیبهشت ۱۳۸۵ / ۱۵:۴۷
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 8502-04307

هاشم‌زاده: *فقه مي‌تواند پاسخگوي نيازهاي روزباشد *نبايدجامعه راچنان سنتي كنيم كه مانع ارائه نظرجديدشود *آنچه در اسلام حرام شده نگاه وسوسه انگيز مرد و زن است

هاشم‌زاده:
*فقه مي‌تواند پاسخگوي نيازهاي روزباشد
*نبايدجامعه راچنان سنتي كنيم كه مانع ارائه نظرجديدشود
*آنچه در اسلام حرام شده نگاه وسوسه انگيز مرد و زن است

عضو مجلس خبرگان رهبري، با اعتقاد بر اينكه اگر جنبه‌هاي شرعي و اخلاقي در ورزشگاه‌ها رعايت شود و اختلاط زن و مرد پيش نيايد، شايد حضور بانوان در ورزشگاه‌ها اشكالي نداشته باشد در عين حال بر لزوم تبعيت از نظر مراجع عظام در اين زمينه تاكيد كرد.

آيت‌الله هاشم‌زاده هريسي در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره‌ي بحث حضور بانوان در ورزشگاه‌ها و نظرات شرعي و فقهي در اين خصوص، گفت: آن چيزي كه در اسلام مطرح است نحوه‌ي برخوردهاست يعني چنان‌چه در جايي خانم‌ها حضور داشته باشند مهم اين است كه آنها چطور رفتار كنند و مردان نيز چگونه با آنها برخورد كنند. اگر برخوردها مناسب شان زنان و در چارچوب شرع و اخلاق باشد و مسائل ابتذال و نظرهاي فتنه‌انگيز مطرح نباشد در هر كجا اشكالي ندارد.

وي با بيان اينكه چنانچه حضور زنان در چارچوب شرع و با حجاب شرعي باشد و موجب هيچ‌گونه فساد اخلاقي نباشد مي‌توانند در هر كجا حضور داشته باشند، خاطر نشان كرد: اگر در ورزشگاه‌ها محيطي فراهم شود كه اختلاط زن و مرد پيش نيايد و جنبه‌هاي شرعي و اخلاقي رعايت شود شايد حضور زنان اشكالي نداشته باشد. اين نظر، كلي است اما چنانچه مراجع در اين مورد نظر دهند نظرشان براي مقلدان حجت است و بايد از آن تبعيت كنند.

عضو مجلس خبرگان رهبري در ادامه گفت: آنچه در اسلام حرام محسوب شده نگاه توام با ريبه يعني نگاه وسوسه‌انگيز زن به مرد يا مرد به زن است اما نظرهاي عادي و معمولي و عرفي كه منشا هيچ‌گونه فساد نباشد اشكال ندارد.

وي در پاسخ به اين سوال كه مشكلات عمده‌ي زنان ما در حال حاضر شامل چه مواردي است با تاكيد بر اينكه زنان در جامعه‌ي اسلامي ما مشكلات آن چنان سخت و غير قابل تحملي ندارند، تصريح كرد: زنان در جامعه‌ي ما هم از حرمت و كرامت بالايي برخوردارند و هم در عرصه‌هاي مختلف علمي و دانشگاهي حضور فعال دارند ولي باز نمي‌توان گفت همه حقوقي كه مي‌توانند داشته باشند تامين است و هيچ نوع محدوديتي ندارند. هر چند مشكلات زنان ما چندان زياد و طاقت‌فرسا نيست اما حقوق، حرمت و استعداد آنها بيشتر از آن است كه در حال حاضر وجود دارد.

هاشم‌زاده هريسي در ادامه‌ي گفت‌وگو با خبرنگار حقوقي ايسنا، به اهميت فقه پويا اشاره و با بيان اينكه فقه پويا موتور محركه‌ي اجتهاد است، خاطر نشان كرد: فقه ما آنقدر پوياست كه تنها در برابر نقض نص صريح آيات قرآن و روايات قطعي متوقف است حتي اجماع علما نيز در صورتي كه بر اساس يك آيه از قرآن و روايات معتبر نباشد در آن صورت نيز جاي نظر دادن وجود دارد.

وي افزود: جواب همه مشكلات و نيازهاي روز را مي‌توان از فقه استخراج كرد اما متاسفانه در حد استعدادي كه فقه ما دارد استفاده نمي‌شود و خيلي‌ها از اظهارنظرهاي بسيار جديد ابا دارند و در اين زمينه خودسانسوري وجود دارد.

عضو مجلس خبرگان رهبري، با تاكيد بر اينكه در ذات فقه، پويايي وجود دارد و از آن پتانسيل بايد استفاده كرد، اظهار داشت: بعضي مسائل در جامعه سنت مي‌شود و آنقدر تبليغ روي آن مي‌شود كه حتي يك فقيه هم جرات فتوا نداشته باشد و بترسد از اينكه اگر نظريه‌ي جديدي بدهد عليه آن قيام شود. ما نبايد جامعه را سنتي و آن چنان بمباران تبليغاتي كنيم كه افكار مردم و عرف طوري باشد كه هيچ وقت نتوان نظريه‌ي جديد ارايه داد. يكي از مشكلات جامعه هم همين است.

وي با تصريح بر اينكه اگر مساله‌اي هم به نظر خوب نباشد نه سر و صدا لازم است و نه براي هر چيزي تظاهرات كردن احتياج است، خاطر نشان كرد: در رابطه با هر مساله‌اي غوغا درست مي‌شود. در حالي كه اگر نظريه‌اي خوب نبود بايد تذكر داد و بحث كرد تا مشكل رفع شود. چنانچه براي هر مساله‌اي دعوا كنيم براي نظام و اجتماع ما در جهان اثر منفي دارد و مي‌گويند اين‌ها تحمل شنيدن حرف را ندارند و با اصطلاح دود توي كله هم زدن به چشم نظام، اسلام و كشور مي‌رود.

هاشم‌زاده در پايان گفت: كشوري كه در آن هميشه تنش باشد و در جامعه تظاهرات و رودرويي وجود داشته باشد نمي‌تواند پيش برود و انسجام ملي داشته باشد و خطرات بسياري دارد كه بايد از اينگونه مسائل پرهيز شود.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha