يك حقوقدان و وكيل دادگستري معتقد است كه در دنياي كنوني كارها به صورت كاملا تخصصي انجام ميگيرد و سعي ميشود با تربيت نيروهاي ماهر و متخصص در زمينههاي گوناگون بر كيفيت عملكرد دستگاهها و نهادها افزوده شود.
غلامنبي فيضي چكاب، در گفتوگو با خبرنگار حقوقي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اظهار داشت: تربيت نيروي قضايي كه تحت عنوان ضابط قضايي در دادگستري مشغول به كار هستند، امري مهم و ضروري است. بايد با آموزشهاي دانشگاهي و آكادميك بر آگاهي قضايي ضابطان افزود. زماني كه مراحل مختلف رسيدگي به پروندهها توسط افراد ماهر و آموزش ديده انجام شود كيفيت كار در حد مطلوبي افزايش مييابد.
وي تصريح كرد: پليسقضايي در كشورهاي ديگر تحت عناوين مختلفي فعاليت ميكند و بودن اين نيروي تخصصي در دستگاههاي قضايي كشورها در مراحل بررسي و پيگيريهاي پرونده، ابلاغيهها و در بسياري از موارد كمك شاياني در بررسي پروندهها ميكند و مسائل مربوط به عمليات اجرايي دادسراها و دادستانيها برعهده پليس قضايي است.
اين حقوقدان، با اشاره به حوزه فعاليت پليس قضايي در دستگاههاي قضايي و دادگسترها، افزود: پليس قضايي در همه مراحل رسيدگي به پروندهها ميتواند حضور داشته باشد. قبل از تشكيل پرونده، در حين رسيدگي و در طول جريان بررسي و در نهايت بعد از صدور احكام ميتواند دادگستري را ياري كند. پليس قضايي با آموزشهايي كه ميبيند به حقوق شهروندي افراد و لزوم رعايت حرمت انسانها و رعايت حريم خصوصي آنها مطلع ميشود.
فيضي چكاب، با اشاره به فوايد فراوان استفاده از پليس قضايي در دادگسترها، خاطرنشان كرد: پليس قضايي تنها بايد در حد مجري و ضابط قضايي بوده و هيچگونه حق اعمال نظر بر انجام و چگونگي كار نداشته باشد. بايد در شرح وظايف اين پليس دقت لازم و كافي را مبذول داشت؛ بحث نظارت بر آن هم به اساسنامهاي كه در خصوص پليس قضايي نوشته ميشود، بازميگردد، اما عموما اين نظارت برعهده دادستاني است كه بر كيفيت انجام وظايف محوله اين نهاد نظارت داشته باشد.
وي در پايان گفت: زماني ميتوان بر اهداف پيشبيني شده پليس قضايي اميدوار بود كه تمامي شرح وظايف اين نيرو يكبهيك اجرا و بر نحوه اجرا آن نيز نظارت مستمر و دائمي صورت گيرد.
انتهاي پيام
نظرات