مدير مسوول روزنامهي اعتماد ملي: رويارويي با ايران نه تنها به زيان غرب است كه شرق را نيز متضرر خواهد كرد
مدير مسوول روزنامهي اعتماد ملي با اشاره به اينكه رويارويي با ايران به زيان غرب است گفت: اين جريان شرق را نيز متضرر ميكند.
محمد جواد حق شناس، مدير مسوول روزنامه اعتماد ملي در گفتگو با خبرنگار انرژي هستهيي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با اشاره به نامه اخير دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان به محمد البرادعي درباره پيامدهاي گزارش احتمالي پروندهي هستهيي كشورمان به شوراي امنيت، اظهار داشت: مسلما پيامدهاي اين عمل تنها گريبانگير ايران نخواهد بود و ساير طرفهاي اين معادله را نيز متضرر ميكند.
وي افزود: طبعيتا وقتي موضوعي در چارچوب آژانس يا شوراي حكام طرح و بررسي ميشود يك معنا دارد و وقتي آن موضوع به شوراي امنيت گزارش و در آنجا بررسي شود، معنايي ديگر خواهد داشت. حال از آنجا كه مصوبات و دستورات شوراي امنيت، لازمالاجرايند، بايد در انتظار مشاهدهي تصميمات شوراي امنيت باشيم و مسلما ثمرات اجرايي اين تصميمات را بر روابط جمهوري اسلامي ايران با ساير كشورها مشاهده خواهيم كرد.
مدير مسوول روزنامه اعتماد ملي در ارتباط با رويكردي كه كشورمان براي اتخاذ مواضع مدبرانه بايد در فرصت يك ماهه شوراي حكام داشته باشد ادامه داد: ظاهرا آنها در اين مدت يك ماهه نيز تمام راهها را بستهاند و عملا يك در را باز گذاردهاند كه اگر ايران از آن وارد شود، فرصتي برايش ايجاد گردد، حال بر عهده كارشناسان است كه به بررسي راهكارهاي موجود در شرايط دشوار كنوني بپردازند و بهترين مسير را در راستاي منافع ملي كشور انتخاب نمايند.
حق شناس در خصوص مضاري كه در نتيجه اتخاذ مسير رويارويي از سوي غرب با كشورمان متوجهاش خواهد بود گفت: تنها غرب نيست كه از پيگيري اين مسير متضرر ميشود بلكه كشورهايي كه ما تحت عنوان نگاه به شرق، وارد اين مسيرشان كرديم (از جمله چين و روسيه) نيز زيان خواهند ديد. در حال حاضر در حالي كه غرب به رويارويي و ايجاد چالش با ايران علاقهاي ندارد نميتواند ايران را در موقعيتي توانمند و قدرتمند نيز نظارهگر باشد و لذا غرب در حال حاضر بين دو گزينهي بد و بدتر مجبور به انتخاب شده است.
وي با اشاره به طرح روسيه و اينكه در اين شرايط ميتواند چه كمكي را به رفع تنشها نمايد اظهار داشت: گزينه روسيه هم بيشتر به وضعيت انتخاب بين دو امر بد و بدتر شبيه است، يعني براي اينكه ما به گزينهي بدتر كه گزارش به شوراي امنيت و تبعات آن است، مبتلا بشويم، ناچار به پذيرش گزينه بد خواهيم بود و البته بررسي عواقب سياسي يا اقتصادي اين موضوع نيز به كارشناسان امر باز ميگردد.
مدير مسوول روزنامه اعتماد ملي تاكيد كرد: در هر حال نبايد فراموش كرد كه ما بر استفاده از دانش و فناوري هستهيي بعنوان حق مسلم ملت ايران با توجه به اينكه در چارچوب قوانين بينالمللي نيز قرار دارد، تاكيد ميكنيم، ضمن آنكه هيچ مدركي هم دال بر تخلف ايران از تعهدات حقوقياش وجود ندارد.
حق شناس با بيان اينكه كشورمان پس از انقلاب اسلامي، همواره به صلح پايند بوده و اين مساله را در عمل نيز اثبات كرده است، افزود: ايران عملا با تسهيلاتي كه براي بازرسيهاي مختلف فراهم آورد و آزموني كه در جريان هشت سال دفاع مقدس داده است حركت در راستاي اعتماد سازي را اثبات كرده و جامعه بينالمللي بايد به اين موارد توجه نمايد.
وي با اشاره به غرور ملي ايرانيان خاطر نشان كرد: جهان بايد بداند كه ملت ايران ملتي با پيشينهي تاريخي و جامعهاي با غرور ملي است كه چنانچه برخوردهاي يكجانبهي غرب به اين غرور ملي ايرانيان خدشهاي وارد آورد، مسلما عكسالعملي ناخوشايند را براي آنها در پي خواهد داشت.
حق شناس تصريح كرد: از سويي نيز نبايد فراموش كنيم كه هر چند نبايد از حقمان در حقوق فناوري هستهيي كوتاه آييم ولي اين معناي ناديده گرفتن ساير حقوق ملت ايران نيست و بايد بدانيم كه سياست هوشمندانه، سياستي است كه تمام جوانب قضايا را در بر بگيرد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات