آژانس فضايي آمريكا (ناسا) اعلام كرد كه كپسول حامل ذرات دنبالهدار كه هفت سال پيش به فضا پرتاب شد، در راه بازگشت به زمين است.
به گزارش سرويس «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دانشمندان معتقدند كه اين ذرات جمع آوري شده سر نخهاي طلايي در خصوص طبيعت و ذرات اجزاء سازنده منظومه شمسي را در اختيار آنها قرار خواهد داد.
دانشمندان و ساير مقامات اين ماموريت بزرگ ميگويند كه اين كپسول 50 كيلوگرمي به زودي به وسيله فضاپيماي بدون سرنشين استارداست رها شده و در صحراي «يوتا» در آمريكا فرود خواهد آمد.
به گفته دانشمندان اين رويداد مهم احتمالا در صبح روز 15 ژانويه (25 دي ماه) روي خواهد داد.
طبق برنامهريزيهاي صورت گرفته اين كپسول بلافاصله به آزمايشگاه ناسا در كاليفرنيا منتقل خواهد شد.
كاوشگر استارداست از يك سفر 8/4 ميليارد كيلومتري در اطراف منظومه شمسي كه هفت سال طول كشيد به زمين بازمي گردد، سفري كه نقطه اوج آن برخورد نزديك با دنباله دار «81 پي/وايلد 2» در روز جمعه دوم ژانويه 2004 ميلادي بود.
كاوشگر در جريان عبور از كنار دنباله دار، بيش از 70 عكس از آن برداشت و انبوهي اطلاعات و داده ها را جمعآوري كرد كه دانشمندان هنوز سرگرم مطالعه آنها هستند.
عكس هاي آن كه در آن زمان بهترين تصاوير با نماي نزديك از هسته يك دنباله دار بود اطلاعات تازه زيادي را آشكار ميكرد.
آن تصاوير يك «كوه پرنده» آبله رو را كه گاز و غبار از آن فوران مي كرد نمايان مي ساخت.
به گزارش ايسنا، دان برانلي، محقق ارشد اين پروژه گفت: «وقتي كاوشگر به دنباله دار رسيد براي نخستين بار مشخصات باورنكردني سطح آن مثل پرتگاه هاي تند، بلندي هاي لبه دار، قله هاي تيز و مشخصات زيادي ديگري را ديديم و عجيب اينكه قبلا در هيچ يك از اجرام منظومه شمسي شاهد چنين مشخصاتي نبوده ايم.»
«استارداست» از ميان گاز و غبار برآمده از اين جرم كه همان دنباله آن است گذشت و ذرات آن را در ماده اي به نام «اروژل» (aerogel) به دام انداخت.
چگالي «اروژل» بسيار كم است و 8/99 درصد آن از هوا تشكيل شده است.
انتهاي پيام
نظرات