عضو بسيج دانشجويي در ميزگرد ايسنا/3/ جنبش دانشجويي بايد به بيداري دانشجويي تبديل شود كساني كه ارادهي براندازي ندارند ميتوانند فعاليت كنند
«مهدي واحدي» عضو شوراي تبيين مواضع بسيج دانشجويي استان تهران در ادامهي ميزگرد ايسنا اظهار كرد: تفاوتي نميكند شخص رييس جمهور چه كسي باشد؛ نحوهي تعامل با دولت حمايتي – انتقادي است و هر گاه هر كسي با هر عنواني در هر جايگاهي پا را فراتر از آنچه كه بايد، بگذارد تيغ انتقادي ما او را ميبرد. رابطهي ما با دولت تعاملي است و از دولت انتظار داريم به مجموعهي جنبش دانشجويي به عنوان فرصت نگاه كند نه تهديد تا در اين فضا بهرههاي زيادي از پتانسيل جريان دانشجويي ببرد؛ به ويژه دولت فعلي كه با محوريترين شعارهاي ما بر سر كار آمده است.
اين عضو بسيج دانشجويي در ادامه خاطرنشان كرد: سابقهي جنبش دانشجويي در تمام دنيا هميشه چپگرا بوده و دانشجويان هميشه با استبداد و استكبار مخالف بودند و به دنبال ايجاد عدالت اجتماعي بودهاند، ما نيز عدالت علوي ميخواهيم.
واحدي در واكنشي به بخشي از گفتههاي نيكونسبتي گفت: مقايسهي قوانين جمهوري اسلامي ايران با رژيم قبل قياس معالفارق است، خود دفتر تحكيم وحدت پاي اين قوانين هزينه داده است، چرا خود را زير سئوال ميبريد؟
وي نيز دربارهي وجود كرسي كمونيستها در دانشگاه گفت: در نظام اسلامي تمام كساني كه ارادهي عملي براندازي ندارند از لحاظ ايدئولوژيك ميتوانند كار كنند اما شرطش اين است كه صادقانه بگويند. متأسفانه اكنون انجمن اسلامي در لفافه تبليغ فعاليتهاي غير را ميكند. اكنون هم كم نيستند كساني كه اظهار كمونيستي و ليبراليستي دارند و بيانصافي است اگر بخواهيم در نقدمان اين مساله را نفي كنيم، اگر قرار باشد به وجود يا عدم وجود فضاي خفقان يا عدم وجود آزادي – كه ما حتي با آن هم موافق نيستيم – اعتراض كنيم نبايد همه چيز را نفي كنيم.
نيكونسبتي عضو شوراي مركزي دفتر تحكيم وحدت (طيف علامه) در ادامه با تأكيد بر اينكه «نميخواهم در اينجا به اظهارات دوستان پاسخ دهم، بايد در نقد يكديگر ريشهييتر بحث شود»، پيشنهاد كرد كه در فضاي دانشجويي به صورت ريشهيي به نقد جنبش دانشجويي بپردازند، كه اين پيشنهاد با استقبال واحدي و علوي مواجه شد.
وي با بيان اينكه «وظيفهي جنبش دانشجويي در قبال حكومت، نقد آن است»، گفت: هركس از آرمانها عدول كند بايد نقد شود و تحقق اين امر به روند توسعه و اعتلاي كشور كمك ميكند. دانشجويان به عنوان اقشاري كه از قدرت و ثروت برخوردار نيستند، اين برتري نسب را دارند كه حوزههاي عمومي را نقد كنند. در حقيقت جنبش دانشجويي بايد وجدان بيدار جامعه فارغ از هرگونه توجه به مصلحتها باشد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، در ادامهي اين ميزگرد «سيدحسين علوي» عضو شوراي مركزي جامعهي اسلامي دانشجويان دانشگاه شهيد بهشتي اظهار داشت: ما به دنبال آزادي نيستيم، چراكه خود را آزاد ميدانيم. مطالبهي ما عدالت است، آزادي نيز ذيل عدالت است. اگر تشكل ما در دوران طاغوت وجود داشت، از آن رژيم عدالت ميخواست – گرچه خواست نابجايي بود – كما اين كه از حكومت اسلامي هم عدالت ميخواهيم.
اين عضو جامعهي اسلامي دانشجويان گفت: بسياري از اساتيد ما بايد تصفيه شوند، امروز نگاه اسلام ناب محمدي كه امام(ره) از آن دفاع ميكرد بين اغلب اساتيد وجود ندارد. يك انقلاب فرهنگي حقيقي بايد رخ دهد، توليد علم اسلامي مطالبهي ماست و دولت بايد زمينههايش را مهيا كند.
وي افزود: مطالبهي ما در خارج از دانشگاه تحقق عدالت اجتماعي است، معتقديم نبايد هيچ فاصلهاي بين حاكميت و مردم وجود داشته باشد. متأسفانه بسياري از قسمتهاي حاكميت در نتيجهي نگاههاي توسعهمحور وظايف خود را فراموش كردهاند.
علوي با بيان اينكه «مطالبهي آزادي را در شرايط فعلي برابر با بيبندوباري ميدانيم»، گفت: در چند سال گذشته آزادي وجود نداشته است؟ در اين سالها به اوج اعتقادات مذهبي قاطبهي مردم توهين شد، آيا دروغگويي در حوزهي آزادي است؟ خط قرمز آزادي، عدالت است چراكه عدالت فلسفهي وجودي انسان است و اين تكليف شرعي نه تنها حاكميت بلكه ماست كه با كساني كه لااباليگري را به جاي آزادي گرفتهاند برخورد كنيم، متأسفانه قسمتي از بدنهي دانشجويي شعار آزادي را وارونه ميبينند.
واحدي نيز در ادامه وجه مشترك تمام حركتهاي دانشجويي را در پيگيري عدالت خواند و افزود: بايد ديد هركس چه افقي از عدالت ترسيم كرده است. ما حوزهي عدالت را محدود به مسائل سياسي نميكنيم، افقي كه ما به عنوان آرمان به آن مينگريم، عدالتي است كه در جامعهي اسلامي و علوي نمود پيدا كرده است. البته عقبهي جنبش دانشجويي عمدتا سياسي بوده و اين عيب بزرگي است اما فاصله گرفتن از جنبش دانشجويي چيزي است كه دوستان بيش از ما از آن ضربه خوردهاند.
نيكونسبتي نيز با تأكيد بر اينكه آزادي و عدالت دو آرمان مردم است، گفت: خلط مبحثي كه صورت گرفته اين است كه برخي سعي ميكنند با تكيه بر عدالت، آزادي را كنار بزنند اما تاريخ نشان داده كه عدالت بدون آزادي راه به جايي نميبرد. در زمان علي (ع) به عنوان نماد عدالت در طول تاريخ، مخالفانشان بيشترين آزادي را داشتند.
اين فعال دانشجويي با بيان اينكه «كنار گذاشتن آزادي به بهانهي عدالت جفاست»، گفت: گروهي كوشيدند عدالت را به مفهوم اقتصادي آن منحصر كنند، عدالت به معناي فراهم آوردن فرصتهاي برابر است كه در نتيجهي آن جامعه به رشد و تعالي ميرسد. همين مسأله كه به دفتر تحكيم وحدت اجازه نداد روز 16 آذرماه در دانشگاه مراسم برگزار كند ناعادلانه است و ما اعتراض خود را به آن اعلام ميكنيم.
سپس علوي دربارهي 16 آذر اظهار داشت: دانشجو كرامت ويژهاي دارد. متأسفانه برخي دانشجو را قشر برتر در جامعه تلقي كردند، اين درست نيست البته در كل اهل علم فضيلت خاصي نسبت به بقيه دارند اما اهميت 16 آذر به اين است كه عدهاي هرچند قليل فهميدند راه حق چيست و براي آن خون دادند. در 16 آذر آن روز مبارك عدهاي براي تحقق آرمان عدالت قيام كردند و هر چند با عدد قليل اما خونشان را پاي هدفشان دادند، در حالي كه ما امروز با اين فضا فاصلهي زيادي داريم.
وي در ادامه خودسازي و جامعهسازي را رسالت اوليهي دانشجوي امروز دانست و گفت: شرمندهام از اينكه در تهران هستم اما هيچ اقدام عملي براي براندازي سفارت انگليس نميتوانيم بكنيم، شرمندهام از اينكه نميتوانم اقدام عملي در راستاي به كرسي نشاندن آرمانهاي خود حداقل در مورد مسألهي انرژي هستهيي بكنم. امروز آفت اصلي جريانات دانشجويي غرور است.
واحدي نيز اهميت 16 آذر را بسته به اهميت و كاركرد دانشجو دانست و گفت: 16 آذر جايگاه سمبليكي دارد و از آنجايي كه آن سه نفر مقابل استعمار و استكبار ايستادند سمبل مبارزهاند و ما در اين مسير با آنها همسو هستيم.
وي در پايان اظهار داشت: جنبش دانشجويي در تمام دنيا چپ بوده است و اولين جايي كه جنبش دانشجويي را در دنيا به سمت تفكر ليبرال غربي در تمام عرصهها برد دفتر تحكيم وحدت در ايران بود كه اين در دنيا بيبديل است!
نيكونسبتي نيز دربارهي اهميت 16 آذر اظهار داشت: روز 16آذر روزي است كه به ما يادآوري ميكند نسل گذشهي دانشجويان براي دفاع از آزادي و عدالت حاضر شدند از جان خود بگذرند و اين وظيفهي سنگيني كه اكنون دانشجويان دارند را به ما يادآوري ميكند. اميدواريم در اين روز كه توجه به مسايل دانشگاه و دانشجو افزايش پيدا ميكند، مسوولان هم به بازنگري در اعمالشان بپردازند و وعدههايي چون آزادي دانشجويان زنداني، محقق شود.
اين عضو شوراي مركزي دفتر تحكيم وحدت(طيف علامه) همچنين گفت: اميدوارم كه بدرفتاريهاي گذشته نسبت به اتحاديهي انجمنهاي اسلامي دانشجويان دانشگاههاي سراسر كشور اصلاح شود. همچنين عدم صدور مجوز براي برنامههاي دفتر تحكيم وحدت را غير عادلانه ميدانيم و اميدواريم اين روز بهانهاي براي بازنگري نسبت به مواضع اتخاذ شده در مورد دفتر تحكيم باشد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات