يك عضو انجمنهاي اسلامي دانشجويان: ـ رفتار ما مشروط به عملكرد دولت است ـ برخي از حاميان دولت هم منتقد شدهاند ـ براي حمايت از حركت مثبت معذوريتي نداريم
عضو شوراي مركزي انجمن اسلامي دانشگاه شهيد بهشتي گفت: نوع حمايت و نوع رفتار ما مشروط به عملكرد دولت است، از ابتدا هم بنا نبود كه به عنوان منتقد تمام عيار دولت يا موافق آن بايستم.
«يونس رشيدپور» در گفتوگو با خبرنگار سياسي ايسنا افزود: ما واكنش خود را مشروط به عملكرد دولت كرديم. يعني هر جايي كه كاستيها و كج رويهايي در شعارها و آرمانهاي انقلابيشان ديديم اگر بتوانيم آن را منعكس كنيم و اگر جايي عملكردي ديديم كه نياز به حمايت صريح و علني نيز داشته و در واقع اين عمل مورد تاييد ما نيز باشد هيچ ابايي نداريم كه از آن صريحا حمايت كنيم، البته به شرط اين كه اين حركت واقعا مورد تاييد باشد. مانند طرحي كه رييس قوهي قضاييه مبني بر آزادي و عفو دانشجويان زنداني ارايه داده است كه از اين حمايت ميكنيم يا احياي دادسراها كه ميتواند مورد تاييد باشد. به هر حال قرار نيست هميشه در جايگاه مخالف و منتقد قرار بگيريم و همهي عملكردهاي دولت را منفي تلقي كنيم، بنابراين اگر حركت مثبتي ديده شود هيچ معذوريت در تاييد آن نداريم.
وي در ادامه با بيان اين كه «در دو سال پاياني دولت اصلاحات دانشجويان بيشترين انتقادات را از دولت و شخص رييس جمهور ابراز ميكردند» افزود: اگر شكافهاي پديد آمده پس از تير 78 را مورد بررسي قرار دهيم سالهاي پاياني دولت آقاي خاتمي با بيشترين انتقادات از سوي انجمنهاي اسلامي و دفتر تحكيم وحدت نسبت به دولت و اصلاح طلبان بود، اما بيشتر اين انتقادات در حوزهي سياسي بود و متاسفانه اين انتقادات در حوزهي اقتصادي نبود و اكثريت مباحث انتقادي مربوط به عمكرد سياسي دولت، رييس جمهور و اصلاح طلبان بود.
عضو شوراي مركزي انجمن اسلامي دانشگاه شهيد بهشتي با بيان اين كه «در دانشگاهها برخي از حاميان دولت نسبت به عملكرد رييس جمهور ديدگاه انتقادي پيدا كردند» افزود: حتي در دولت بسياري از نمايندگان اصولگراي مجلس به طيف منتقدان آقاي احمدي نژاد پيوستند، مثلا يكي از نمايندگان مجلس در انتصاب وزيران سپاهي بودن اكثر آنها را به عنوان يكي از مولفههاي انتخاب مورد انتقاد قرار داده است و حتي نمايندگان شاخصي چون آقاي افروغ، آقاي خوش چهره و ... اين انتقادات را از درون جناح راست عنوان ميكنند. بنابراين فعل و انفعالاتي اتفاق افتاده است كه حتي نزديكترين افراد به رييس جمهور نيز او را مورد نقد قرار ميدهند.
رشيدپور با تاكيد بر اين كه «بسياري دولت را به تندروي ملقب ميكنند و مجمع تشخيص مصلحت نظام هم براي كنترل تندرويها پررنگ ميشود» و با بيان اين كه «فضاي حمايتي از دولت به تدريج رنگ ميبازد» افزود: اگر اين جريان حمايتي در يك جو پوپوليستي در ابتدا به وجود آمد حداقل در سطح توده كم كم در حال رنگ باختن است چرا كه باقي ماندن اين فضاي حمايتي منوط به عملكرد دولت و برآوردن مطالبات توده است.
وي افزود: به نظر من به دليل چند دستگي كه پيش آمده در نظريات و مصاحبههاي آنها آشكار است، فضاي حمايتي براي دولت وجود ندارد جز فضاي رسانهيي رسمي؛ به نظر من نبود اين فضا بيشتر نتيجهي عملكرد خود دولت در اين مدت است.
رشيدپور همچنين گفت: اگر بخواهيم از دولت حمايت كنيم و حمايت خود را انتقاد بدانيم و آن را حق خود بدانيم بستگي به اين دارد كه دولت تا چه حدي به آن معتقد باشد و به توسعهي اين فضا كمك ميكند نه به وجود آوردن آن؛ چرا كه اين فضا وجود دارد بنابراين اگر دولت بخواهد از اين فضا استفاده كند ميتواند به توسعهي اين فضا كمك كند و چنانچه دولت برآمده از خواست مردم باشد نه تنها نخبگان بلكه همهي دولت بايد از نظر اخلاقي و وظيفهي تاريخي خود از دولت براي به ثمر رساندن اهداف خيرخواهانه كمك كنند، اما هر چه فاصلهي آرمانهاي دولت در مرحلهي اجرا با نخبگان و توده بيشتر شود اين بار حمايتي خود به خود كاهش خواهد يافت.
وي حمايت از دولت را در حوزههاي مختلف دانست و افزود: دانشگاه ميتواند حوزهي وزارت علوم را به نقد و چالش بكشد و به حل شدن آن چه در اثر سو مديريتها ايجاد شده كمك كند. تشكلها اگر بتوانند در تمام حوزهها اعم از آموزشي، پژوهشي صنفي و ... باري از دوش وزارت علوم بردارند اين خود ميتواند نوعي نقش حمايتي از دولت باشد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات