دبير انجمن اسلامي دانشجويان تربيت مدرس: ـ اصلاحات با سرعت زياد امكانپذير نيست ـ اصلاحطلبان دچار سياستزدگي افراطي هستند
دبير انجمن اسلامي دانشجويان تربيت مدرس با تاكيد بر اين كه «اصلاحطلبان در ميزان مقبوليت در ميان آحاد مردم با مشكل مواجه هستند»، گروههاي اصلاحطلب را دچار نوعي «سياستزدگي افراطي» دانست.
«عليرضا فرخي» در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) خاطرنشان كرد: گروههايي مانند جبههي مشاركت كه پس از دوم خرداد به وجود آمدند، از كارهاي بنيادين دست برداشته و يا به آنها نپرداختند و به كارهاي روبنايي روي آوردند، بنابراين رفته رفته جايگاه خود را از دست دادند و در نتيجه گروههاي مخالف توانستند با شعارهاي عوامفريبانه به آنها فايق آيند.
دبير انجمن اسلامي دانشجويان تربيت مدرس با تاكيد بر اينكه «رويكرد اصلاحات بايد در جهت رفع نواقص جامعه باشد»، تصريح كرد: اگر اصلاحطلبان و حتي اصولگرايان نتوانند خواستههاي مردم را برآورده كنند، مسلما مردم به آنها اقبال نخواهند داشت و هر تفكري كه داشته باشند به نام اصلاحات يا اصلاحطلبي با شكست مواجه خواهند شد. به نظر من بايد در اصلاحات به گونهاي برنامهريزي شود كه بتوان پاسخگوي نيازهاي واقعي مردم بود.
اين فعال دانشجويي در ادامه افزود: در شرايط فعلي، اصلاحطلبان بايد از تجمعات دوستانه پرهيز كرده و سعي كنند به كار فكري و مبناي اصلي در عرصههاي سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي دست پيدا كرده و با تكيه بر اين مبنا، به تبليغ و يارگيري بپردازند، بهويژه اصلاحطلباني كه داعيهدار كار سياسي و حرفهيي هستند و به جاي آنكه در كوتاهمدت به فكر حضور در قدرت بوده و براي آن چانهزني كنند، به عضوگيري و پرورش نيرو بپردازند و تشكيلات فكري و سازماني خود را گسترش دهند. البته به صورت اصولي و نه ظاهري كه فقط در انتخابات فعاليت كرده يا به صورت دفتري كار كنند بلكه مهمترين كاري كه در شرايط فعلي بايد انجام دهند يارگيري و پرورش نيرو است.
فرخي در ادامه با تاكيد بر تفكرات خاتمي كه گاها توسط برخي دانشجويان و گروههاي سياسي مورد اعتراض قرار ميگرفت، گفت: به نظر من اين تفكرات بسيار اصولي و درست بوده و حتي خود آقاي خاتي نيز در برنامههايش به آن قائل بوده و هم به صورت مستقيم و هم تلويحي به اين موضوع اشاره كردند كه هيچگاه نميتوان در فرآيندهاي اجتماعي، يك حركت سريع و دفعي انجام داد؛ چرا كه ممكن است نتايج ناگواري ايجاد شود و با بحران مواجه شويم، چنانچه در كوي دانشگاه تهران اين اتفاق رخ داد. بنابراين اصلاح كردن برخي روشهاي اشتباه نياز به يك كار تدريجي دارد و من به كليهي دانشجوياني كه در عرصهي سياسي فعاليت ميكنند و حتي كليه گروههاي سياسي ديگر كه حالت تندروي دارند، توصيه ميكنم كه از مشي آقاي خاتمي درس گرفته و آن را به درستي مطالعه كنند، لذا درمييابند كه در جامعهي ما امكان آن نيست كه برخي اصلاحات با سرعت زياد انجام بگيرند؛ چرا كه منجر به بحران خواهند شد.
دبير انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه تربيت مدرس با بيان اينكه «اصلاحات پروسهاي با مختصات فرهنگي - اجتماعي است»، آن را فرآيندي تدريجي خواند كه حركت آرام بايد در آن لحاظ شود.
وي اظهار داشت: بنا بر تدريجي و آرام بودن حركت اصلاحات، هركسي كه بخواهد در اين امر متولي باشد اعم از حكومت، دولت، گروههاي سياسي و روشنفكران بايد اين قضيهي تدريج را در نظر بگيرند. متاسفانه جامعهي ما داراي برخي نواقص است كه در فرهنگ عمومي وجود داشته و به يكباره حل نميشوند كه از مقررات راهنمايي و رانندگي گرفته تا نحوهي شركت در انتخابات و چگونگي راي دادن؛ و در واقع برطرف كردن اين نواقص به تدريج امكانپذير است.
فرخي در ادامه با بيان اينكه «بايد فرهنگسازي آرام صورت بگيرد» افزود: مثلا در رابطه با مسالهي راي دادن، بايد فرهنگسازي آرامي صورت بگيرد تا نقش واقعي رايدهنده براي مردم در يك پروسهي طولانيمدت جابيفتد و اين فرهنگسازي آرام همان اصلاحاتي است كه مدنظر ماست. البته به شرطي كه جامعه رو به پيشرفت باشد و نكتهي مهمي كه بايد مورد توجه قرار بگيرد اينكه آرام جلوه دادن جامعه بدون حركت رو به جلو امكانپذير نيست.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات