شهر باستاني جنديشاپور در نزديكي دزفول قرار دارد و محل اولين دانشگاه پزشكي و نجوم جهان و منطقه بوده و از اهميت تاريخي ويژهاي برخوردار است. اما بنا به اظهارات مدير ادارهي ميراث فرهنگي و گردشگري دزفول، اين منطقهي باستاني به وسيلهي مردم و كشاورزان منطقه تسطيح و براي كشت و زراعت اختصاص داده شده است.
مهدي محمديزاده، در گفتوگو با خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) در خوزستان اظهار داشت: هماكنون تپههايي از اين شهر باستاني باقي مانده است كه در سالهاي 56 - 55 تعدادشان بيش از اينها بود، ولي متاسفانه بسياري از اين تپههاي باستاني به دليل نبود افراد دلسوز و سازماني مسؤول، به وسيلهي مردم و كشاورزان منطقه تسطيح و براي كشت وزراعت اختصاص داده شده است.
وي ادامه داد: در آن زمان تا حدودي سازمان ميراث فرهنگي كه با نام ادارهي آثار باستاني فعاليت ميكرد، توانست از اين آثار نگهداري كند ولي تخريبها تا سال 81 - 80 ادامه پيدا كرد.
مدير ادارهي ميراث فرهنگي و گردشگري دزفول افزود: پس از اين سالها بنده و همكارانم به دليل اهميت تاريخي و تمدني اين شهر و منطقه، در تلاش بوديم كه آن را به عنوان يك طرح پژوهشي به تهران معرفي كنيم و هماكنون منتظر تصويب طرح و بودجه هستيم.
محمديزاده تصريح كرد: در حال حاضر تخريبها بسيار كم شده است و با ساماندهي كشاورزي در اين منطقه، جاهايي كه نياز است، كشت ديم در آن صورت ميگيرد تا از شخم زدن و آبياري و تخريب بيشتر در اثر كشت آبي جلوگيري شود.
او در ادامه گفت: خوشبختانه اين زمينها در تملك ادارهي امور اراضي ميباشد و قراردادهاي 10 ساله دارند و تمام قرارداد اين زمينها تا اول سال 86 به اتمام ميرسد.
وي تصريح كرد: طي توافقات انجام شده با ادارهي امور اراضي، قرار شده كه زمينها ديگر اجاره داده نشود و با كشاورزان زمين تسويه حساب شود و ما كار خود را ابتدا با گمانهزنيها و مطالعات اوليه براي شناسايي حريم واقعي آثار و بعد با استقرار پايگاه پژوهشي آغاز ميكنيم.
انتهاي پيام
نظرات