ويسي: غرب براي منافعش به حمايت از اسراييل و استفاده از سازمانهاي بينالمللي ميپردازد
يك روزنامهنگار با اشاره به حمايت يكجانبهي قدرتهاي بزرگ و نهادهاي بينالمللي از رژيم صهيونيستي در قبال ملت فلسطين گفت: ساختار جامعهي بينالملل بيش از آنكه بر اساس حق بنا شده باشد، تابعي از اهداف و منافع كشورهاي قدرتمند فعال در دنياست.
مراد ويسي، روزنامهنگار و استاد دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار سياسي - خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با بيان اين كه موضعگيريهاي قدرتهاي بزرگ و نهادهاي بينالمللي تابعي از ساختار و تركيب نهادي چون سازمان ملل و اهداف قدرتهاي بزرگ است، ابراز داشت: حمايت آمريكا از رژيم صهيونيستي و در مقابل، عدم توجه او به خواست حقيقي ملت فلسطين، به ويژه در دورهي رياست جمهوري بوش به اين دليل است كه نومحافظهكاران تفسير به راي ميكنند و در اين مساله مطرح ميكنند كه رژيم صهيونيستي دفاع از خود ميكند.
وي با اشاره به واكنش نهادهاي بينالمللي چون سازمان ملل و شوراي امنيت به سخنان رئيس جمهوري ايران در حمايت از ملت مظلوم فلسطين و بيان اين كه غرب براي منافعش به حمايت از رژيم صهيونيستي و استفاده از سازمانهاي بينالمللي ميپردازد، افزود: تصميمات شوراي امنيت و سازمان ملل در واقع انعكاس اهداف و منافع بازيگران قدرتمند دنياست. از سويي بستگي دارد كه كدام يك از بازيگران مهم در عرصهي بينالمللي در اين موضوع به طور خاص وارد شود.
ويسي با اشاره به موضعگيري چين و روسيه در مسالهي فلسطين و رژيم صهيونيستي گفت: چين در اين خصوص موضعي منفعل دارد، روسيه و فرانسه نيز با وجود ديدگاه متفاوت نسبت به آمريكا، اما در اين موضوع فعال نيستند.
اين روزنامهنگار ادامه داد: آمريكا و انگليس در اين خصوص بيش از ديگر قدرتهاي بزرگ فعالاند، لذا در چنين ساختاري آنچه كه موضع سازمان ملل و شوراي امنيت قرار ميگيرد، بيش از آنكه به نفع ملت فلسطين باشد، به نفع رژيم صهيونيستي خواهد بود.
اين استاد دانشگاه معتقد است: ساختار جامعه بينالملل بيش از آنكه بر اساس حق باشد، تابعي از اهداف و منافع كشورهاي مهم فعال در دنياست. هر يك از بازيگران تصميمساز، به ميزان فعال بودنشان در عرصهي بينالمللي ميتوانند بر روي تصميمات سازمان ملل در مسالهي فلسطين ذينفوذ باشند.
ويسي با بيان اينكه بازيگران ديگري هستند كه بر مسالهي فلسطين و اسراييل تاثير گذارند، ابراز داشت: كشورهاي اسلامي در قالب كنفرانس اسلامي و كشورهاي عربي در اتحاديهي عربي گروه ديگري از كشورها هستند كه قابليت تاثيرگذاري دراين موضوع را دارند، اما اين كشورها موضوع واحدي در اين باره ندارند و يا اگر هم داشته باشند، از ارادهي لازم و واحدي برخوردار نيستند، اين كشورها به دليل ملاحظات استراتژيك و اقتصاديشان از حضور فعال در اين موضوع اجتناب ميكنند. در مقابل اين كشورها اروپا و آمريكا از موضع واحد برخوردارند.
ويسي افزود: سياست خارجي هر كشوري از سوي بازيگران ديگر به صورت يك مجموعه نگريسته ميشود و لذا اقدام قدرتهاي بزرگي مانند آمريكا و انگليس در جنجالسازي عليه سخنان رئيس جمهوري ايران، براي اعمال فشار بر ايران از نقاطي ديگر به غير از مسالهي هستهيي است.
وي ابراز عقيده كرد: تدبير سياست خارجي ما اين است كه اجازه ندهيم جبهههاي جديد درحوزههاي كاري دستگاه سياست خارجيمان ايجاد شود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات