• شنبه / ۳۰ مهر ۱۳۸۴ / ۰۹:۴۲
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 8407-14048

كوچه هاي اين ديار غريب تو را مي‌خوانند، مگو كه ره دشوار است امسال دوهزار چشم منتظر كوچه‌گردان عاشق هستند

كوچه هاي اين ديار غريب تو را مي‌خوانند، مگو كه ره دشوار است
امسال دوهزار چشم منتظر كوچه‌گردان عاشق هستند

شايد ديده باشي كوچه هاي سرشار درد را و خانه هايي كه سهمي از وسعت سبز لبخند ندارند يا كودكاني كه جز طعم تلخ درد هيچ طعمي را نمي شناسند، شايد ديده باشي و شايد نه...

به هر حال اين كوچه ها تو را ميخوانند تا شايد براي لحظه اي در كنار كودكانشان باشي و سبدي از لبخند به دلهايشان هديه كني. اين كوچه ها تو را ميخوانند.

كافيست كه صداي دلت را بشنوي و ضجه‌هاي خاموش كودكان فقر را، آنگاه قدم برمي‌داري كه بروي! اما اين رفتني است كه نه پاي مي‌خواهد كه جان مي‌خواهد و دل، كم كم واژه‌ها جان مي‌گيرند، كوچه گرد، عاشق ....

به گزارش سرويس صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران، اكنون شش سال است كه جمعي از دانشجويان كشورمان مراسمي را در شب‌هاي قدر ماه مبارك رمضان به تاسي از مولاي متقيان با عنوان «كوچه گردان عاشق» برگزار مي‌كنند.

 جمعيت امداد دانشجويي- مردمي امام علي (ع) امسال در شب شهادت حضرت علي (ع)، مايحتاج يك‌ماه دو هزار خانواده محروم و بي‌سرپرست را جمع‌آوري و درب منازلشان توزيع مي‌كند.

در اين شبهاي مبارك دانشجويان با بردن كيسه مايحتاج خانواده‌هاي محروم به درب منازل آنها سعي در ايجاد ارتباط با آنها مي‌كنند و در بازگشت كوله باري از مشكلات و نيازهاي آنان را به همراه مي‌آورند تا در تداوم اين حركت معنوي، براي رفع مشكلات آنها بكوشند.

و اكنون اين سيره مولي متقيان در دستگيري از فقرا و نيازمندان، كم كم تبديل به آيين و مراسمي در شب‌هاي قدر شده است و هر سال گسترده تر.

هر كس علي (ع) را مي‌شناسد و نام عشق را، گام در اين ره مي‌نهد و كوچه گردي عاشق مي‌شود و چه زيباست كه اين مراسم به صورت آييني مانند هروله به سان هاجر و قرباني كردن به سان ابراهيم درآيد.

زهرا رحيمي، دبير جمعيت امام علي با بيان اينكه امسال دو هزار خانواده در تهران و روستاي محروم تحت پوشش طرح كوچه گردان عاشق قرار مي‌گيرند، به ايسنا گفت: در طول سال خانواده‌هاي محروم كه زير خط فقر شناسايي شده‌اند كه اكثر آنها در محله‌هاي محروم شهر زندگي مي‌كنند.

وي ادامه داد: دانشجويان در 21 ماه رمضان در حركتي نمادين پيروي خود از امام علي (ع) كه كيسه بر دوش به خانه مستمندان مي‌رفت را اعلام مي‌كنند چرا كه نمي‌خواهند اين سنت حسنه فراموش شود.

رحيمي با تاكيد بر اينكه طرح كوچه گردان عاشق بايد به آيين تبديل شود، گفت: پس از شناسايي خانواده‌هاي مستمند با كمك اساتيد و مردم خير و دانشجويان كيسه‌هايي كه شامل برنج، مرغ، گوشت، روغن، حبوبات، لبنيات، ماكاروني، چاي، قند، شكر و عسل و مواد شوينده و بهداشتي است تهيه مي‌شود.

كوچه كوچه هاي اين ديار سرد و غريب تو را ميخواند، مگو كه ره دشوار و هدف سترگ است مگو كه مرا توان رفتن نيست. تو قدم در راه بنه نه به خاطر كودكي مانده در بستر بيماري, نه به خاطر دختري در آستانه انزوا و نه حتي به خاطر شرمندگي دستان خالي پدري. به خاطر خودت دعوت كوچه‌ها را پاسخ بگو به خاطر بغض مهرباني كه در گلوي دستانت مانده، به خاطر عهدي كه با عشق بسته اي بيا و اين دلهاي شكسته را زيارت كن. زيارت ستاره ها آداب ندارد فقط قلبي نمانده از تپش مهر مي‌طلبد همين !
كوچه ها تو را ميخوانند

وي با تقدير از كمك‌هاي مردمي به اين طرح اظهار كرد: سال گذشته سربازي با مراجعه به دفتر جمعيت اعلام كرد كه چيزي براي كمك مالي ندارد اما از هيچ كمك غير مالي دريغ نمي‌كند بنابراين لازم نيست كه هموطنان تنها به كمك مالي بپردازند،‌ما به هرگونه كمك نيازمنديم.

دبير جمعيت امام علي (ع) با بيان اينكه جمعيت در 5 يا 6 دانشگاه‌هاي تهران دفتر دارد، تصريح كرد: با تغيير ساختار دانشگاه‌ها برخي مسئولان سليقه‌اي عمل مي‌كنند به عنوان مثال در دانشگاه الزهرا دومين دفتر جمعيت تاسيس اما با مخالفت برخي مسئولان تعطيل شد.

وي در عين حال گفت: در دانشگاه‌هايي كه مجوز فعاليت نمي‌دهند با دانشجويان در ارتباط هستيم و اكنون بيش از صد نفر در تهران با جمعيت همكاري دارند.

رحيمي از مردم خواست تا حمايت خود را از طريق شماره تلفن 66165825 دفتر جمعيت امام علي (ع) اعلام كنند تا كمك‌هاي آنان دريافت شود.

دبير جمعيت امام علي در پايان اظهار كرد: مردم بايد سنت بردن كيسه غذايي به خانه نيازمندان را سينه به سينه نقل كنند و اگر به جمعيت دسترسي ندارند وظيفه‌اي براي خودشان در شب 21 قائل شوند و مايحتاج خانواده‌هاي محروم را به در خانه‌هايشان ببرند.

متقاضيان مي‌توانند از آدرسهاي: www.the1stbigbrother.com ، www.jameatimamali.blogspot.com،  www.koockegardan.blogspot.com و www.kuchegardan.com  با جمعيت در تماس باشند.

اين جمعيت اميد روزي را دارد كه ديگر محروم و مستضعفي نباشد تا از سر شرمندگي و خجالت كيسه ناچيزي بر دوش گيرد و سر افكنده به خانه آنها ببرد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha