آنفولانزاي مرغي چيست؟
آنفولانزاي مرغي نوعي بيماري عفوني از طيور است كه عامل مولد آن زنجيره A از ويروس آنفولانزاست.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، اين بيماري كه نخستين بار بيش از 100 هزار سال پيش در ايتاليا شناسايي شد امروزه در سراسر جهان مشاهده شده است.
تصور ميشد كه تمام پرندگان مستعد ابتلا به آنفولانزاي مرغي باشند اگرچه برخي از گونهها در برابر اين بيماري مقاومتر از برخي ديگر هستند اين عفونت علايم زيادي در پرندهها دارد و از حالت ضعيف بيماري تا نوع به شدت مسري و كشنده آن كه منجر به بروز اپيدميهاي شديد بيماري ميشود وجود دارد. نوع آخر به آنفولانزاي مرغي بسيار خطرناك مشهور است كه به طور ناگهاني بروز ميكند. بيماري بسيار سخت است و منجر به مرگ سريع بيمار ميشود كه امكان مرگ تقريبا صد درصد است.
15 گونه مختلف از ويروس آنفولانزا مربوط به طيور تا كنون شناخته شده است اما در حال حاضر شايعترين نوع آنها ويروس آنفولانزاي A از زير گروههاي H5 و H7 هستند. پرندگان آبي مهاجر مخصوصا اردكهاي وحشي منابع طبيعي ويروسهاي آنفولانزاي مرغي هستند و اين پرندگان همچنين بيشترين مقاومت را در برابر اين عفونت دارند. پرندگان خانگي از جمله مرغ خانگي و بوقلمون به ويژه مستعد اپيدمي سريع اين آنفولانزاي كشنده هستند.
تماس مستقيم و يا غير مستقيم پرندگان داخلي با مرغابيهاي وحشي دليل شايع اپيدمي اين بيماري است. همچنين بازارهاي فروش پرندگان زنده نقش بسيار مهمي در گسترش اين اپيدمي ايفا ميكنند.
آنفولانزاي مرغي در انسان با استفاده از آزمايشهاي استاندارد براي تشخيص آنفولانزا قابل تشخيص است. اما هميشه نميتوان به اين آزمايشها اعتماد كرد. در ماه مارس سال جاري ميلادي سازمان جهاني بهداشت اعلام كرد كه 7 ويتنامي كه در ابتدا جواب آزمايشهاي آنها در مورد اين بيماري منفي بود پس از مدتي مشخص شد كه حامل اين ويروس هستند.
داروهاي ضد ويروسي گاهي اوقات هم براي پيشگيري و هم براي درمان بيماري مؤثر هستند اما هيچ ويروسي هرگز حقيقتا تا كنون در تاريخچه پزشكي معالجه نشده است.
در مورد واكسن هم بايد متذكر شد كه حداقل توليد آن 4 ماه طول ميكشد و براي هر زير گروه و زنجيره از هر ويروس بايد واكسن مربوط به خود آن تهيه شود. به علاوه به دليل استفاده گسترده از داروي ضد ويروسي آمانتادين به عنوان وسيلهاي براي پيشگيري و درمان براي مرغها در چين كه از اواخر دهه 1990 آغاز شد برخي از زنجيرههاي ويروس آنفولانزاي مرغي در آسيا در برابر اين داروهم مقاوم شدهاند.
علايم اين بيماري در انسان شبيه به ساير انواع آنفولانزاست كه عبارت از تب، سرفه، گلودرد، درد عضلاني، ورم ملتحمه و در حالتهاي شديد آن مشكلات شديد تنفسي و ذاتالريه است كه ميتواند منجر به مرگ بيمار شود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات