اينترنشنال هرالدتريبيون: قابليتهاي ايران تهديد نظامي را عليه تهران بسيار پرهزينه كرده است
اينترنشنال هرالدتريبيون نوشت، استفاده از زور عليه ايران براي همهي طرفها بسيار پرهزينه خواهد بود و ايران اين قابليت را دارد كه از طريق غيرنظامي و نظامي به مقابله با آن پرداخته و اين اقدام را پاسخ دهد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين روزنامه با انتشار مطلبي كه به قلم امين سيكال، استاد علوم سياسي در دانشگاه ملي استراليا نوشته شده است، افزود: ايران در صورت تهاجم نظامي عليه اين كشور براي جلوگيري از برنامهي هستهيياش، ممكن است تنگهي استراتژيك هرمز را كه نفت كشورهاي خليج (فارس) از طريق آن به سراسر جهان صادر ميشود، ببندد.
اين گزارش حاكي است، ايران نيروي نظامي و دريايي چشمگيري را در شمال اين تنگه دارد و اين آمادگي را نيز دارد كه به عملياتهايي كماندويي دست يازد و كشتيهايي كه قصد عبور از اين تنگه را دارند، هدف قرار دهد و تنگه را ببندد.
اين روزنامه افزود، اگر آمريكا بخواهد اين تنگه باز بماند، بهترين راه سربازان زميني خواهد بود كه به معناي جنگ زميني است. چيزي كه ايرانيها از آن استقبال ميكنند، اما آمريكا به ويژه با توجه به تجارب تلخ عراق ميخواهد از آن جلوگيري كند.
براساس اين گزارش، تهران همچنين ميتواند از ماهيچههاي نفتياش استفاده كند، كاهش چشمگير و يا توقف كامل خروجي نفت ايران كه چيزي حدود چهار ميليون بشكه در روز است، قيمتهاي نفت را به طور ناگهاني افزايش خواهد داد و عواقب اقتصادي و سياسي گستردهاي را براي آمريكا و متحدانش به دنبال خواهد داشت.
اين روزنامه ادامه داد: به علاوه تهران قادر است زندگي را براي نيروهاي آمريكايي و متحدانش در عراق بسيار مشكلتر سازد.
در ادامهي اين مطلب ادعا شده است: ايران تاكنون با اين باور كه تلاش آمريكا براي برقراري دموكراسي نهايتا به رسيدن قدرت سياسي به شيعيان متحد ايران منجر ميشود، در عراق به طور محدود عمل كرده است؛ اما ميتواند نيروهايي را به اين كشور اعزام كرده و از آنها حمايت كند.
اين گزارش خاطرنشان كرد، تهران همچنين اين قابليت را دارد كه به اقدامات تلافيجويانهي نظامي دست بزند. اين كشور دستگاههاي نظامي فوق العادهاي دارد و به موشكهاي شهاب دوربرد و ميان برد مجهز است كه ميتوانند به اهداف آمريكايي يا اسراييلي در فاصله 2000 كيلومتري اصابت كنند.
در بخش ديگر از اين مطلب آمده است، توجه به هزينههاي چنين رويارويي اين مطلب را ضروري ميسازد كه ايران و سه شريك اروپايي طرف مذاكرهاش براي رسيدن به توافقي كه براي دو طرف قابل پذيرش باشد، تلاش كنند؛ ممكن است طرفها براي محقق شدن چنين توافقي به فراتر از مسالهي هستهيي بپردازند.
در پايان اين مطلب آمده است، اگر واشنگتن ايران را به رسميت بشناسد، از تهديد دايمي ايران دست بردارد و با كنترل سلاحهاي كشتار جمعي در سراسر منطقه از جمله اسراييل موافقت كند، ممكن است پيشرفت چشمگيري در اين خصوص حاصل شود، اما واشنگتن هرگز تمايل ندارد كه اسراييل مانند اعراب و ايرانيها ناچار به انجام چنين كاري شود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات