«كودك آزاري» در تعاريف موجود چيزي جز آزردن كودك نيست و شايد باوركردنش سخت باشد اگر بدانيم در اكثر حوادث كودكآزاري والدين عاملان اصلي بروز خشونتهاي روحي و جسمي و يا كم توجهي نسبت به كودك هستند.
به گزارش گروه حوادث ايسنا كودكي كه نه تنها توان دفاع و حمايت از خودش را ندارد بلكه حتي در مواردي از مقررات و در بخشي اعظمي از عرفهاي تلخ اجتماعي و تربيتي كتك زدن حق والدين و سرپرستانش دانسته شده و همين حق سبب شده كه كودك بيهيچ دفاعي در معرض وحشتناكترين آزار و شكنجهها قرار گيرد.
بر خلاف تاكيدات قانوني در كشور ما و عليرغم وجود فرهنگ قوي روابط حسنه ميان والدين و فرزندان و حتي ناوالدين و كودكان داراي سرپرست در شرع و عرف، آمارها همچنان از وقوع حوادث تلخ كودكآزاري ميگويند.
حقيقت ناگواري كه بايد آن را پذيرفت اين است كه نبود قوانين اجرايي محكم و در نظر نگرفتن حقي براي كودك ، صدها مورد كودكآزاري را از نظرها پوشانده است.
251 مورد كودكآزاري طي 5 ماه و گزارش 9 مورد كودك آزاري حاد در رسانهها
با وجود پوشيده ماندن كودكآزاريها در كشور آمار رسمي از 251 مورد كودكآزاري اطلاع داده شده طي مدت 21 بهمن سال گذشته تا پايان خرداد امسال و اخبار انتشار يافته رسانهها از 9 مورد كودكآزاري حاد حاكيست.
آخرين حادثه كودك آزاري پنج ماه اخير در تاريخ 11 مرداد ماه رخ داد كه طي آن پسر بچه 9 سالهاي به نام علي در منطقه پاكدشت زير ضربات چوب ناپدري جان سپرد. علي 9 ساله به جرم درگيري با فرزندان عمويش يا همان ناپدري مورد خشم واقع و همانند همه دفعات پيشين با چوب به باد كتك گرفته ميشود اما اين بار بالاخره دوام نياورده و جان ميسپارد.
در جريان كودك آزاري ديگري كه در تاريخ 4 مرداد ماه رخ داده است كاركنان بيمارستان رسول اكرم (ص) با كودك شكنجه شدهاي مواجه ميشوند كه با جراحات شديد سوختگي و كوفتگي جلوي در اورژانس رها شده است. با حضور نيروي انتظامي و پرسش از كودك مشخص ميشود وي از سوي ناپدري مورد ضرب و شتم قرار گرفته ، به طوري كه مادرش نيز تنها شاهد ساكت اين حوادث بوده است.
با پيگيري پليس و دستور قضايي سرانجام، ناپدري سنگدل روانه زندان شد و حامد 6 ساله با نقاط سوختگي، كوفتگي و شكستگي دست در بيمارستان به سر ميبرد.
بدين ترتيب پرونده مرداد ماه با مرگ يك كودك در زير شكنجه ناپدري و بستري شدن كودك 6 سالهاي در بيمارستان رسول اكرم (ص) به دليل نفرت ناپدري و ايجاد جراحات و سوختگي شديد در بدن كودك بسته شد.
پيگيري اخبار ناگوار كودك آزاري در تيرماه هم نشان داد اولين حادثه زماني رخ داد كه ناپدري معتادي، اينبار براي وادار كردن همسرش به فروش كليه و كسب درآمد زانوي كودك 6 ساله زنش را زير مشت و لگد شكست.
از وقوع كودك آزاري ديگر تير ماه نيز زماني پرده برداشته شد كه به دنبال ناپديد شدن پسر بچهاي 11 ساله به نام «محمدرضا» و شكايت پدرش به دايره 11 آگاهي تهران مشخص شد او از دست نامادري جوانش متواري شده و به نزد مادرش پناه برده است.
در حالي كه نامادري همه چيز را انكار كرد نشانههاي ضرب و شتم و ازار و اذيت جنسي كودك 11 ساله به وسيله شيلنگ آب در بيمارستان تاييد و زن بيرحم روانه زندان شد.
در روزهاي نخستين خرداد ماه سال جاري ماجراي آزار جنسي نوجوان 13 ساله در كوچههاي خلوت جنوب شهر خشم مادر اين نوجوان را برانگيخت .
اين نوجوان توسط يكي از اشرار محله با تهديد چاقو مورد آزار جنسي قرار گرفت و پزشكان وضعيت روحي وي را وخيم توصيف كردند.
به گزارش ايسنا در بيست خرداد ماه سال جاري هم، جسد پسر بچه 13 سالهاي در كانال آب خيابان فرجام كشف شد.
او كه از آشغال جمع كنهاي منطقه بود با يك نوار پلاستيكي به قتل رسيده بود و در بررسيهاي اوليه پليس عنوان شد نوجوان خياباني پس از تجاوز و تعرض كشته شده است.
در آخرين حادثه كودك آزاري اين ماه مصرف مشروبات الكلي ، صاحب محل شرب خمر را واداشت باتهديد چاقو دونوجوان مست دوست 14 ساله شان به نام «فرامرز» را كه از خوردن مشروب امتناع كرده بود به چنگال صاحبخانه انداخته و وي پسرنوجوان را مورد تجاوز جنسي قرار داد.
كتك خوردن پسر بچه 6 ساله تا سر حد مرگ پرونده كودك آزاري است كه در ارديبهشت ماه اتفاق افتاد.
اين پسر بچه كه قصد دفاع از مادر در نزاع والدين را داشت توسط پدر عصباني تا سرحد مرگ كتك خورد.
به گزارش ايسنا شايد بتوان دلخراشترين خبر منتشره را مربوط به مرجان 5/3 ساله دانست كه بيش از يكسال از سوي نامادري سنگدلش گرسنگي كشيد و زماني كه دست مددكاران به او رسيد فاصله چنداني با مرگ نداشت اما سرانجام با نجات وي، اين كودك آزرده نيز از مرگ خاموش رهايي يافت.
والدين ناتني مستعد كودك آزاري
دكتر خاتمي متخصص پزشكي قانوني در گفتوگو با ايسنا يكي از گروهاي مستعد كودكآزاري را ناوالدين دانست و اظهار كرد:پدران ومادران ناتني به خاطر عدم علقه خوني يا عاطفي نسبت به كودك در مقابل رفتارهاي كودكانه اغلب به خشونت متوسل ميشوند و در ادامه با عادت به نوع رفتارشان با كودك اين شيوه رفتاري را در همه حال برميگزينند.
خاتمي با بيان اينكه افرادي كه در ازدواج دوم موظف به نگهداري از كودكان فرد ديگري ميشوند دچار نوعي حسادت به بروز رفتارهاي پر محبت همسرشان با كودك شده و در واكنشي منفي به آن با خشونتهاي پنهان و آشكار به نوعي از كودك انتقام ميگيرند .
آنها به دليل حسادت نقش كودك و نيازهاي روحي وي را ناديده ميگيرند و چون نميخواهند همسرشان را به دليل عدم برقراري مساوات متهم كنند كودك را به عنوان مزاحم زندگيشان درمقابله با هر اشتباه وبد عنقي كودك وگاهي بيهيچ اتهام وي را به باد آزارهاي جسمي و روحي ميگيرند .
وي بروز آزار جنسي از سوي ناوالدين را نتيجه نفرت از كودك توصيف كرد وگفت :چون كودك از بيان اين آزارها شرم دارد و شكنجهاي به شكل مخفي و دور از چشم است به عنوان آزار پنهان از سوي نا پدري و يا نامادري استفاده ميشود.
برقراري ارتباط دوستانه كودكان با ناوالدين راه پيشگيري از كودكآزاري است
پروانه زرپوش، كارشناس ارشد آموزش كودكان و روابط خانوادگي نيز درباره نحوه ارتباط كودك با ناپدري و نامادري به ايسنا گفت: براي بهبود روابط ميان آنها بايد به بچهها و اولياء در جهت ارتباط بهتر و نحوههاي ارتباط مثبت آموزش داده شود.
اين آموزشها در سنين مختلف و با توجه به اين كه فرزندان در سن نوجواني و بلوغ يا زير آن باشند تفاوت ميكند چرا كه بايد با بچههاي كوچك در سطح دركشان صحبت كرد.
وي افزود: اين آموزشها اگر چه ميتواند هم از طريق رسانهها و هم ارتباط ميان فردي انجام شود ولي نقش دادگاههاي خانواده و مراكزي كه از طريق آن اقدام به ازدواج مجدد ميكنند ميتواند نقش مهمتري ايفا كند ، چون آنها ميتوانند در اين گونه موارد به زن و مرد مراكز مشاوره را پيشنهاد دهند تا قبل از اين كه رفتار نامناسبي شكل بگيرد، پيشبيني شود.
وي معتقد است كه اگر چه از قديم درباره ناپدري و نامادري تصور آزار كودك وجود داشته ولي شايد اگر بررسي درستي صورت بگيرد به اين نتيجه برسيم كه پدر و مادر واقعي حتي بيش از ناپدري و نامادري به آزار كودكان پرداختهاند چنانچه در موردهاي اخير ديده شده است. به طور كلي ناپدري و نامادري بودن اصلا نميتواند ملاك كودكآزاري باشد.
او همچنين درباره تضمينهايي كه ميتواند در رابطه با عدم آزار كودك در از دواج مجدد مطرح شود به ايسنا گفت: به هر حال وقتي كسي با فردي كه بچه دارد ازدواج ميكند اين مساله را پذيرفته است .
از نظر قانوني هم اخيرا به خاطر كنوانسيون حقوق كودك كه ايران هم جزو كشورهاي امضاء كننده آن است و بر طبق آن حق و حقوق كودك نبايد مورد آزار قرار بگيرد و يا كودك نبايد مورد ضرب و شتم واقع شود، در قانون مدني ما هم برخوردهايي انجام شده و ديدگاههايي اعمال ميشود.
انتهاي پيام
نظرات