براي به حداقل رساندن ضايعات محصولات زراعي، صرفنظر از ايجاد سيلو و انبارهاي نگهداري، بايد در هنگام برداشت و حمل و نقل، امكانات به كار گرفته شده در مزارع را استاندارد كنيم.
عباس رجايي مخبر كميسيون كشاورزي مجلس در مصاحبه با خبرنگار پارلماني ايسنا با بيان اين مطلب افزود: هر محصولي در بخش كشاورزي شرايط نگهداري خاص خود را دارد كه بايد امكانات لازم را براي آن ايجاد كرد، فرضا اگر به انبارهاي چندمنظوره، سردخانه يا سيلو نياز هست در جهت تامين آنها اقدام كرد، زيرا اگر قراراست ظرفيت توليد خود را افزايش بدهيم بايد به همان نسبت نيز ظرفيت زيرساختهاي مورد نياز اين توليدات را افزايش دهيم.
وي ادامه داد: در برخي از محصولات بسته به نوع محصول بايد پايانههاي مورد نياز را ايجاد كنيم مثلا در بحث گل و گياه يا برخي محصولات باغي ميتوان پايانهها و سامانههاي لازم را بوجود آورد و با استانداردسازي انبارها، سيلوها و سردخانهها حجم قابل توجهي از صادرات غيرنفتي را به اين محصولات اختصاص بدهيم.
رجايي با بيان اينكه 20 تا 30 درصد محصولات زراعي را ضايعات تشكيل ميدهد، گفت: اين رقم بخش قابل توجهي از درآمد مالي ما را به خود اختصاص ميدهد و اگر از 13 ميليون تن گندمي كه داريم 20 درصد ضايعات در بخشهاي برداشت و انبارداري به حداقل برسد قاعدتا به همان ميزان ميتوانيم حجم صادرات خود را افزايش بدهيم.
مخبر كميسيون كشاورزي مجلس با اشاره به ضايعات محصولات زراعي از جمله گندم اظهار داشت: گندم از جمله محصولاتي است كه از زمان برداشت توسط كشاورزان و حمل و نقل آن تا فسادي كه بهخاطر برخي عوامل بعد از برداشت در آن بهوجود ميآيد دچار ضايعات ميشود و لذا در بودجه امسال مجلس تلاش كرد تا مقداري از اين نقايص را جبران كند.
نماينده مردم اراك و كميجان در مجلس اضافه كرد: خوشبختانه اجازه داده شد تا 400 هزار تن به ظرفيت سيلوهاي كشور اضافه شود و در ازاي هر كيلو گندم خريداري شده از كشاورزان 10 ريال دريافت و 10 ريال هم دولت سرمايهگذاري كند. همچنين در مكانهايي كه توليد صورت ميگيرد در همانجا هم انبارهاي گندم ساخته شود تا اين معضل برطرف شود.
وي به منظور به حداقل رساندن ضايعات محصولات زراعي پيشنهاد كرد: صرف نظر از ايجاد سيلوها و انبارهاي استاندارد براي نگهداري و انبارداري، در هنگام برداشت و حمل و نقل امكاناتي را كه در مزارع به كار ميگيريم استاندارد كنيم.
رجايي در پايان بر ضرورت توجه دولت آينده و وزارت جهاد كشاورزي به اين بخش تاكيد كرد و گفت: در بخش كشاورزي چند حلقه مفقوده وجود دارد كه اگر به اين حلقهها پرداخته شود زنجيره توليد روند صحيحي را طي ميكند و برنامه خودكفايي در كشور به صورت جديتري پيش خواهد رفت، لذا مجلس و وزارت بازرگاني بايد شرايطي را فراهم كنند كه بتوانيم قابليتهاي مورد نياز براي اين حلقه مفقوده را شناسايي و ساماندهي كنيم.
انتهاي پيام
نظرات