جلسه دانشجويي«روز واقعه؛ مرحله دوم انتخابات» ـ حمايت تعدادي از دانشجويان و اساتيد از هاشمي ـ مصطفي ملكيان: ـ خطر عظيمي احساس ميكنم، چارهاي جز راي دادن نيست
جلسهي سخنراني و تريبون آزاد دانشجويي با عنوان «روز واقعه؛ مرحلهي دوم انتخابات، ترسيم ابعاد فاجعه، تاكتيك نجات» در دانشگاه صنعتي شريف برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر «مصطفي ملكيان» در اين جلسه گفت: هيچ چارهاي براي ما در اين مقطع جز حضور در انتخابات و راي دادن به شخص خاصي باقي نمانده است.
وي در اين جلسه كه از سوي انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه صنعتي شريف برگزار شد، گفت: حضور من در اين جلسه به جهت خطر عظيمي است كه به عنوان انسان و شهروند نسبت به مردم در اين اوضاع و احوال احساس ميكنم. در طول 27 سال بعد از پيروزي انقلاب اسلامي در ايران در عين اينكه در رايگيريهاي فراواني شركت كردهام بدون ذرهاي مبالغه هيچگاه احساس نكردهام كه شركت در انتخابات و راي دادن به شخص خاص ضرورت به معناي دقيق كلمه داشته باشد.
اين استاد دانشگاه تربيت مدرس تهران در ادامه گفت: از سر صدق اعتقاد دارم هم شركت در انتخابات آينده و هم راي دادن به شخص خاص جزو ضرورياتي است كه ما هم به لحاظ وديعهي اخلاقي و هم به لحاظ وظيفهي شهروندي به آن ملزميم.
وي مهمترين مولفهي مدرنيسم را استدلالگرايي دانست و گفت: هر وقت استدلالگرايي مفقود شد به جاي آن دو عنصر فريبكاري و خشونتگرايي جايگزين ميشود. براي كساني كه هوش ذهني كمتري دارند و سادهلوحترند از ابزار فريبكاري استفاده ميكنند و براي ديرباوران، خشونت را به كار ميگيرند و فقط با استدلالگرايي ميتوان با فريبكاري و خشونتگرايي مقابله كرد.
ملكيان گفت: بايد به آثار و نتايج رياست جمهوري هركدام از كانديداها توجه كرد و به اين فكر كرد كه چه آثار و نتايجي مترتب بر پيروزي هركدام از كانديداها ايجاد خواهد شد. در جمعهي گذشته هم به عظمت خطر و هم به زودرس بودن آن پي برديم و ظاهرا هيچ چارهاي براي ما در اين مقطع جز حضور در انتخابات و راي دادن به شخص خاص وجود ندارد.
همچنين به گزارش خبرنگار ايسنا، دكتر «مسعود نيلي» در اين جلسه گفت: نميتوانيم بگوييم كسي بيشتر طرفدار عدالت اجتماعي است كه با صداي بلندتر به نفع فقرا فرياد ميكشد.
اين استاد اقتصاد دانشگاه صنعتي شريف با اشاره به اهميت شركت در انتخابات آتي گفت: در چند سال آينده در حوزهي مباحث اقتصادي با مسايل و مشكلات زيادي مواجه خواهيم بود كه مجموعهي اين شرايط ايجاب ميكند كه همهي توان علمي و كارشناسي خود را براي حل اين مشكلات به كار گيريم.
وي به مسالهي يارانهها در كشور اشاره كرد و گفت: در طول ساليان گذشته هيچكدام از مديران تصميمگيرندهي كشور به دليل پيشگيريهاي زيادي كه در بعد اقتصادي و شرايط نامساعد سياسي ـ اجتماعي كشور وجود داشته نتوانستهاند به اين موضوع بپردازند كه امروز اين مساله تبديل به مشكل بزرگي شده است و به طور اجتنابناپذيري مدير اجرايي كشور در چهار سال آينده بايد به حل اين مشكل بپردازد.
نيلي وضعيت بازار كار را در كشور قابل توجه دانست و گفت: تركيب جهشي نيروي كار در سالهاي آينده به نفع حضور زنان تغيير جدي خواهد كرد و ساختار توليد و سرمايهگذاري در كشور ما به هيچ وجه خود را آمادهي اين تغيير نكرده است.
وي در ادامه گفت: ما بعد از 10 سال پيگيري به عضويت سازمان تجارت جهاني پذيرفته شديم. فرآيند مذاكره، الحاق ما به سازمان تجارت جهاني يكي از پيچيدهترين دستور كارهاي دولت آينده خواهد بود. اين يكي از بزرگترين اتفاقاتي است كه در سالهاي آينده در حوزهي اقتصادي ما خواهد افتاد. مدير اجرايي آيندهي كشور ميتواند عملا كاري بكند كه همهي دستاوردها هدر برود و عضويت ما منتفي شود.
اين استاد دانشگاه با اشاره به عدم توانايي رقابت كالاي توليد شده در داخل كشور با كالاهاي توليد شدهي ساير كشورها افزود: اين مشكل ما ناشي از فقدان يك ارتباط خوب با دنياست. كشوري كه با دنيا درگير است نميتواند سرمايهي خارجي جذب كند. ما بايد بتوانيم ديپلماسياي در جهت تعامل با نظام جهاني برقرار كنيم تا از فرصتهايي كه در دنيا وجود دارد استفاده كنيم. يك رويكرد به تحولات جهاني آن را تهديد ميبيند و خواهان مقابله با آن است و رويكردي ديگر آن را فرصت ميپندارد و فكر ميكند كه بايد از آن استفاده كند. ما امروز در معرض انتخاب يكي از اين دو رويكرد هستيم.
مسعود نيلي با بيان اين كه «دنياي پيچيدهي امروز اقتضا ميكند كه نظامهاي تامين اجتماعي بتوانند ايجاد شوند» گفت: فقر پديدهي پيچيدهاي است كه اقتضا ميكند با يك سيستم اصولي به اين موضوع نگاه شود. اين خيلي فرق ميكند با اينكه يك نفر با سادهزيستي و شرايط شخصي بتواند يك قابليتي را نشان دهد كه بتواند با فقر مواجهه كند. ما نميتوانيم بگوييم كسي بيشتر طرفدار عدالت اجتماعي است كه با صداي بلندتر به نفع فقرا فرياد ميكند. آن كسي كه به نفع عدالت اجتماعي ميتواند كار كند كه بتواند يك سيستم تامين اجتماعي به وجود بياورد. نبايد با شعار عدالت، رانتجويي را ايجاد كنيم.
نيلي ضمن انتقاد از رويكردي كه امروز به كل عملكرد شانزده سال گذشته كشور نگاه منتقدانه دارد تصريح كرد: كل آنچه را كه ما امروز در كشور ميبينيم را نميشود به يك فرد خاص نسبت داد بلكه اينها قابليتهايي هستند كه به تدريج ايجاد شده و نيروي جوان و تحصيلكردهي ما اين زمينه را به وجود آورده است. تجربهي مديريتياي كه امروز در كشور وجود دارد از سرمايههاي اصلي ما محسوب ميشود. جرياني كه نگاه مشكوك به تمام توان مديريتي كشور دارد و آنها را عناصر رانتجو و فاسد ارزيابي كند توجه ندارد كه با چه سرمايهاي بازي ميكند.
وي در ادامه گفت: اميدوارم گروههاي سياسي موجود عليرغم انتقادهايي كه مطرح ميكنند همه در يك مجموعه قرار گيرند و فرصت گفت و گوي انتقادي را به زماني ديگر موكول كنند، زماني كه فرصت اول حفظ شود و بعد به اين شرايط بپردازيم.
به گزارش ايسنا، در پايان اين جلسه بيانيهاي در حمايت از هاشمي رفسنجاني از سوي تعدادي از دانشجويان دانشگاه صنعتي شريف قرائت شد كه در آن آمده است: اينك كه كشورمان از معبري خطير ميگذرد ما به عنوان دانشجويان دلسوز و حساس نسبت به آيندهي ميهن اسلاميمان بر خود واجب ديديم نكاتي را با مردم شريف كشورمان در ميان گذاريم.
گروهي از ما به عنوان حاميان دولت اصلاحات با اميد به بالندگي انديشههاي بلند و شكوفايي استعدادهاي درخشان و نخبگان سياسي در توسعهي فضاي سياسي كشور از جناب آقاي معين حمايت كرديم و گروه ديگر با دل بستن به شكوفايي اقتصادي، توسعهي زيرساختها و متعاقب آن گسترش بسترهاي نخبهپروري و آزادانديشي آقاي هاشمي رفسنجاني را برگزيديم. عليرغم تفاوت در ديدگاهها و روشها نهايتا هر دو به يك راه ميرسيديم.
اما حاصل آن در شرايط خطير كنوني ما را كه دغدغهي تنشهاي بينالمللي و چالشهاي دروني كشور راحتمان نميگذارد بر آن داشت تا بار ديگر حمايت خود را از جناب آقاي رفسنجاني به عنوان تنها مدير با تدبير باقي مانده در انتخابات كه ميتواند با بهرهگيري از تجارب ارزندهي خويش و با مشاركت ارزشمند مردم پرچم اصلاحات را به دوش گرفته، با تعامل سازنده با جهان بر مبناي حفظ منافع ملي در راستاي اعتلاي ايران زمين گام بردارد اعلام ميكنيم. از خداوند بزرگ سربلندي ايران و ايرانيان را آرزومنديم.
همچنين در اين جلسه جمعي از استادان دانشگاه صنعتي شريف بيانيهاي صادر كردند كه امضاي 60 تن از اساتيد در ذيل آن مشاهده ميشود.
به گزارش ايسنا در بخشي از اين نامه آمده است: ما امضاكنندگان اين بيانيه، ضمن هشدار نسبت به خطري كه كشور عزيز ايران را تهديد ميكند اعلام ميكنيم كه براي جلوگيري از سيطرهي تام و تمام يك ديدگاه بسته كه [از نظر ما] ميتواند كشور را از جنبهي داخلي و نيز بينالمللي به پرتگاههاي خطرناك بكشاند، به آقاي هاشمي رفسنجاني راي ميدهيم. اين راي كه عليرغم تفاوت ديدگاههايمان نسبت به نظرات و عملكرد آقاي هاشمي به ايشان داده ميشود راي به شخص نيست بلكه راي از سر دلسوزي براي كشور و حفظ آن از آيندهاي تاريك است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات