ـ عضوبسيج دانشجويي: عدالتطلبي مقدم برتأمين معيشت است ـ عضوتحكيم شيراز: اصلاحات تدريجي و توام باتلخي است ـ عضوجامعه اسلامي: پشتوانه مردمي، نجات دهنده كشوراست
يازدهمين ميزگرد دانشجويي دربارهي انتخابات در محل خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، برگزار شد.
به گزارش ايسنا، در اين ميزگرد مهدي درويش (عضو طيف شيراز دفتر تحكيم وحدت)، شهسواري (عضو شوراي مركزي جامعهي اسلامي دانشجويان) و اعتماديان (مسؤول بسيج دانشجويي دانشگاه علم و صنعت) حضور داشتند.
درويش با بيان اينكه انتخابات سال 1384 بر خلاف تمام پيشبينيها به يكي از آزادترين، دموكراتيكترين و عقلانيترين انتخابات بدل شده است، اظهار داشت: با وجود ويژگي خاص انتخابات كه امكان حضور نمايندهي تمام گرايشات فكري موجود در عرصه نظام است، اين انتخابات از انتخابات گذشته متمايز ميشود.
وي افزود: جامعه امكان رويارويي با تفكرات موجود در جناحها را پيدا كرده است و ديگر از ائتلافهاي كلان خبري نيست. بر خلاف انتخابات گذشته كه نامزدها بر اساس شرايط موجود شعارهاي كلان ميدادند چه به طور منطقي و چه غيرمنطقي از احساسات مردم استفاده ميكردند، اين بار كانديداها بر سر برنامه با هم رقابت ميكنند و برنامهگرايي نمود بيشتري پيدا كرده است.
اين فعال دانشجويي افزود: نظرسنجيها فاصلهي كم رقبا را نشان ميدهد و طبق آنها هيچكس نتوانسته در مرحلهي اول رأي مردم را درو كند. پيشبيني من دو مرحلهاي شدن انتخابات است كه فرصتي طلايي بر آغاز دوران جديد در اين نظام و انقلاب به وجود آمده است.
شهسواري نيز گفت: هم تعدد كانديداها در اين انتخابات زياد است و هم طيف گستردهاي از سلايق و علايق شركت كردهاند، همچنين شعارهاي كانديداها بسيار به هم شبيه است و احزاب و گروههاي سياسي بر اين واقعيت دست پيدا كردهاند كه مشكلات مردم كدام است و مردم بايد با بررسي پيشينهي اين افراد و احزاب و گروهها بتوانند توانايي فرد را براي تحقق برنامههايش بسنجد.
وي همچنين بيان كرد: به خاطر طيف گستردهي كانديداها ميتوان با قطعيت حضور حداكثري را حدس زد هرچند كه مردم ما در بسياري مقاطع غيرقابل پيشبيني بودهاند. همچنين اينكه ميخواهند بگويند نتيجهي انتخابات معلوم است يك جنگ رواني است.
اعتماديان نيز در همين باره ابراز داشت: به دليل حضور همهي سلايق رقابت كانديداها نزديك است و در اين شرايط نميتوان پيشبيني كرد كه چه اتفاقي خواهد افتاد ولي اميدواريم شرايط از اين پيچيدهتر نشود و يا حداقل براي تصميمگيري راحتتر شود. اگرچه ممكن است در همين هفته اتفاقاتي براي سادهشدن تصميمگيري بيفتد كه بهترين آن اجماع است.
مهدي درويش اضافه كرد: قبل از بررسي صلاحيتها بارها اعلام كرديم كه بررسي قانوني ردصلاحيتها بيش از هر چيز ميتواند حضور مردم را تضمين كند كه اين اتفاق با تدبير مقام معظم رهبري افتاد و شاهد حضور همهي سلايق هستيم.
اين عضو طيف شيراز دفتر تحكيم ادامه داد: دستاورد 8 سالهي دولت اصلاحات و تدابير مسؤولان عاليرتبهي نظام اين است كه شاهد يك انتخابات پرشور و عقلگرايانه هستيم.
شهسواري نيز در ادامه گفت: با توجه به تبليغات مسموم استكبار بايد به مردم اين آگاهي را داد كه حضورشان اهميت دارد و رأيشان تأثيرگذار است تا شور و نشاط عقلاني در دانشگاهها ايجاد شود.
سپس اعتماديان، عضو شوراي تبيين مواضع بسيج دانشجويي گفت: شأن بسيج را بالاتر از آن ميدانيم كه وارد اين نوع رقابتهاي سياسي شود و تنها براي اينكه مردم از روي نيازهاي واقعي ملاكها را شناسايي كنند، ملاكها را تبيين ميكنيم تا به شفافتر شدن فضا كمكي كنيم ولي بسيج هيچگاه به سمت حمايت از كانديداي خاص نرفته است.
درويش دربارهي مطالبات دانشجويان از جايگاه رياست جمهوري اظهار داشت: خواستههاي دانشجويان با ساير اقشار تفاوت ماهيتي دارد و علت آن اين است كه وارد عرصهي جامعه نشدهاند و با فراغت بيشتري به اين بحثها مينگرند، همچنين دانشجويان به دليل تنفس در يك جو فرهنگي نوع نگاه و تفكر متفاوتي دارند و بيش از هرچيز عدالتطلب هستند.
وي افزود: دانشجويان فارغ از تمام گرايشهاي سياسي خواستار تحقق عدالت در جامعه هستند و اگر روزي دم از حقوق بشر ميزنند و خواستار آزادي كساني هستند كه به جرم افكارشان زنداني شدند حاكي از همين خاصيتهاست لذا با هيچكس عقد اخوت نبستهاند.
شهسواري نيز در همين باره گفت: مطالبات دانشجويان متفاوت از مردم نيست ولي بسيار نزديك است و سرلوحهي اين مطالبات در اين مقطع تحقق عدالت و رسيدگي به مشكلات معيشتي و اقتصادي است ضمن اينكه عدالت سياسي و آزادي بيان در حد مشروع و قانوني هميشه مطلوب دانشجويان است ولي در حيطهي وزارت علوم كه جو اختصاصي دانشجويان است مطالبات خاصي دارند كه آن هم استفاده از وزير عملگرا و مناسب و رفع مشكلات رفاهي و صنفي است.
اين فعال دانشجويي در ادامه گفت: ميخواهند فضاي كشور را طوري بحراني جلوه دهند كه بايد فرد خاصي كشور را به دست گيرد در حاليكه ما معتقديم در وضعيت بحراني شخص خاص نقش محوري ندارد و آنچه همواره كشور را از بحرانها نجات داده پشتوانهي مردمي است.
وي افزود: مردم از دانشجويان ميخواهند بلندگوي مطالبات باشند و به دور از فردگرايي كسي را به آنها معرفي كنند، جامعهي اسلامي دانشجويان هم طبق اساسنامه با رأيگيري و با اكثريت قاطع احمدينژاد را به عنوان كانديداي رسمي خود انتخاب كرد ولي اين انتخاب به معناي بستن عقد اخوت نيست و رييس جمهور هر كه باشد به عنوان فرزندان مردم نظارت خود را بر عملكرد دولت آينده خواهيم داشت.
اعتماديان نيز در اين باره ابراز داشت: ما ميتوانيم مطالبات آرماني و انقلابي خود را به عنوان چشمانداز آينده ترسيم كنيم.
وي افزود: مردم بيش از آنكه از فقر خود گلهمند باشند از وجود قلههاي ثروت در كنار درههاي فقر مينالند، به نظر ميرسد اصليترين خواسته مردم عدالت اجتماعي باشد ولي در جامعهي دانشگاهي عدالتطلبي مقدم بر تأمين معيشت است و ديگر مطالبهي دانشجويان ايجاد جنبش نرمافزاري براي برداشتن گام بلند به سوي دولت اسلامي است.
اعتماديان اضافه كرد: كانديداها بايد برنامهي مشخص و مدني براي تحقق سند چشمانداز 20 ساله ارائه كنند چراكه صرف سند نميتواند معجزه كند.
وي در تأييد گفتههاي شهسواري مبني بر بحراني نبودن وضعيت ادامه داد: فضا اگر هم بحراني باشد، از اين جهت بحراني است كه به خانههاي قبل بازگرديم، و اگر بحراني باشد بحران خارجي نيست، همچنين درگير شدن به مسائل حاشيهاي جامعه و مطالبات مردم ديگر جايي ندارد.
به گزارش ايسنا، در ادامه مهدي درويش با بيان اينكه در طول 27 سال گذشته جنبش دانشجويي مقتدري نداشتيم، بيان كرد: نبايد از دانشجويان انتظار تأثيري مثل سال 76 را داشت، سال 76 رسانهها اينقدر فعال نبودند و مردم هم اطلاعات كافي نداشتند، از طرف جريان دانشجويي پتانسيل و قدرتي داشت كه اكنون ندارد و مورد سرشكستگي و دلشكستگي از طرف جناحها واقع شد.
وي افزود: بزرگترين جفا كوي دانشگاه 78 بود كه باعث شكستن اميدها شد و پتانسيل را از بين برد، اگرچه اشتباهات و جريانات دانشجويي و تندرويها هم در اين افت پتانسيل تأثير داشته ولي با توجه به روحيات ويژهي دانشجويان ميتوانند به آگاهيبخشي جامعه بپردازند.
درويش اضافه كرد: سال 76 با جوي روبرو بوديم كه گويي انتخاب بين دو گزينهي حق و باطل است ولي الان شرايط رسانهاي تغيير كرده است و آزادتر و گستردهتر است و معيارهاي انتخاب بيشتري وجود دارد، همچنين مردم در اين 8 سال با تجربهي اصلاحات به نتايجي رسيدهاند كه بديهيترين آن اين است كه اصلاحات تدريجي است و با تلخيهايي همراه است.
وي در ادامه اظهار داشت: مردم حرفهاي مدعيان را شنيدهاند و اين بار بر اساس تجربه انتخاب ميكنند، در آغاز فصل تازهاي هستيم كه مهمترين چيز آزادي انتقاد، سخن گفتن و آزادي نسبي است كه در كشور حكفرماست ولي فقط وضع موجود و بهبود آن بر عهدهي ماست كه ميتوانيم اين وضعيت را حفظ كنيم يا به بنبست برسانيم، طبيعتا در اين بين رفتارها، ادب و تراكت در گفتوگو و عمل ميتواند منجر به بهبود شرايط شود و موجب دستيابي ما به آرمانهاي انقلاب شود.
اين عضو طيف شيراز معتقد است: جنبشي كه به نام اصلاحات حركت كرد و معروف شد اشتباهات زيادي داشت كه مهمترين آن افراط در خواستهها بود تا جايي كه به بنبستي رسيدهاند كه توان خروج از آن را ندارد و هرگونه حركت به عقب، عقبنشيني است و اينقدر شجاعت ندارند كه شكست خود را بپذيرند و همين امر باعث شد بدنهي جنبش دانشجويي از آنها فاصله بگيرد و تبديل به اقليت شدند.
درويش خاطرنشان كرد: اين طور گسستها از يك طرف و از طرف ديگر عدم تحقق شعارها و وعدهها باعث نوعي بدبيني و سياهبيني در قشر دانشجو شده كه نسبت به قاطبهي جامعه ايدهآلگراتر هستند.
شهسواري نيز اذعان داشت: ركود و عدم وجود پتانسيل در جنبش دانشجويي را نبايد به كليت اين جنبش نسبت داد. همچنين پايگاه اجتماعي دانشجوها و رسانهها گستردگي بيشتري پيدا كرده ولي غير از صدا و سيما هيچكدام گسترهي لازم را در حد مخاطب ندارند و نميتوانند با اكثريت عامهي مردم ارتباط داشته باشند و برد محدودي دارند.
اعتماديان نيز اظهار داشت: دانشجويان به عنوان مغز متفكر جامعه تأثيرات مشخصي دارند و تأثيرگذاريشان هم به لحاظ پاكي و بيآلايشي آنها بالاست و تغيير چنداني نكرده است و همان طور كه تجربه كرديم جريانات سياسي نسبتي با آرمانهاي دانشجويان ندارند.
اين مسؤول بسيج دانشجويي گفت: جريانات خرداد 76 در يك فضاي افسردگي سياسي اتفاق افتاد، از يك طرف شور و نشاط حاكم بر جامعه مقتضي آن بود و از طرفي نرسيدن به آمالي كه مطرح شد، قابل پيشبيني بود در هر حال اگرچه مصلحتسنجي مسؤولان اتفاق ميافتد دانشجو نبايد از آرمانگرايي خود كوتاه بيايد چراكه تعادلش را از دست ميدهد.
وي در پايان يكي از دلايل سرخوردگي جريانات دانشجويي را تبيين آرمانها بر اساس خواستههاي روبنايي و بدون پشتوانه دانست.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات