سه فعال دانشجويي: ـ نگاه مردم در دو هفتهي اخير تغيير كرده است ـ دموكراسي هشت ساله اتفاق نميافتد ـ 27 خرداد نقطهي عطف جريان اصلاحي است
دبير انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه بيرجند گفت: انتخابات به دور دوم كشيده خواهد شد و در دور دوم دكتر معين پيروز ميشود.
«سعيد فكوري» در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) افزود: هدف ما از شركت در انتخابات دو دليل دارد يكي اينكه قدرت را مستقيما با صولگرايان واگذار نكنيم و خود را به آنها تحميل كنيم و دليل ديگر مهار محافظه كاران است كه به واسطه انتخاباتي آزاد به آن است مييابيم.
وي افزود: شركت كردن در انتخابات حق هر فرد است كه ميتواند از اين حق استفاده كند يا نكند. البته نوع نگاه مردم در دو هفتهي اخير نسبت به انتخابات تغيير كرده و حضور دكتر معين در انتخابات انگيزهي مشاركت بخشي از اكثريت خاموش را برانگخته است.
فكوري گفت: سطح انتخابات با اينكه خيلي ايدهال نيست اما تا حدي قابل قبول است.
وي دليل مشاركت خود را حضور دكتر معين دانست و گفت: اساس جبههي دمكراسي حقوق بشر و نيز شعار عدالت جنسيتي جزو برنامههاي دكتر معين است كه متفاوت با ديگران است. كما اين كه بقيهي كانديداها از يك طيف هستند و كف مطالبات مردم و جامعهي دانشجويي حضور دكتر معين در انتخابات است.
وي گفت: فضاي فعلي انتخابات به سوي مشاركت گستردهتر نسبت به يك و دو ماه قبل پيش ميرود.
همچنين دبير انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه گيلان گفت: شركت در انتخابات حق هر ايراني است كه هر كس مختار است از حق خود استفاده كند.
«امير حبيبدوست» در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار داشت: قشر آراي خاموش را در جامعه دو دسته تشكيل ميدهند، يك گروه جواناني كه به خاطر دموكراسي از انتخابات نااميدند و دستهي ديگر ميانسالان يا افراد مسني هستند كه معتقدند تاثير خاصي در چندمين سال رياست جمهوري مشاهده نشده است و راي خود را بيتاثير ميدانند.
وي در ادامه گفت: دموكراسي چيزي نيست كه در هشت سال اتفاق بيفتد و ما انتظار شكلگيري كامل آن را در اين هشت سال داشته باشيم. البته ايران با توجه به تحولات فرهنگي ايجاد شده، در مرحلهي گذار دموكراسي است و عملا با همين منطق گروهي از افراد جامعه در انتخابات شركت خواهند كرد.
اين فعال دانشجويي افزود: راي دادن يك حق است كما اين كه بعضي معتقدند اگر از اين حق رايشان هم استفاده كنند، تاثيري نخواهد داشت.
وي افزود: در چند روز اخير مشاركت مردمي بالا رفته است و شور بيشتري در انتخابات احساس ميشود كه اين شور به دليل حضور دكتر معين در انتخابات است.
حبيبدوست در پايان گفت: انتخابات رياست جمهوري اين دوره آزادترين انتخاباتي است كه بعد از انقلاب صورت گرفته است چون اكثر گروهها در آن حضور دارند.
وي در پايان افزود: انجمن اسلامي گيلان از كانديداي خاصي حمايت نميكند ولي توصيه ميكند عدم يكدست شدن حاكميت را مدنظر داشته باشند يعني كاري نكنند كه حاكميت بگونهاي شود كه مجلس و دولت به لحاظ حزبي و سياسي در يك راستا قرار گيرند.
يكي ديگر از فعالان دانشجويي نيز اظهار داشت: اگر اين فرصت استثنايي و تاريخي را از دست دهيم با پيگيري نكردن مطالبات در چارچوب قواعد مدني جنبش دانشجويي با چالش مواجه خواهد شد.
«امير پاكزاد» در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: بر مبناي كيفيت و كميت حضور با صحبتها، ميتينگها و بيانيههاي صادره با تاكيد بر رسالت روشنگري جنبش دانشجويي و نقادي قدرت خواستار آن شديم تا كانديداي اصلاحطلبان پيشرو فاز جديد اصلاحات را نمايندگي كند.
وي خاطرنشان كرد: كسي كه انتخاب ميشود جانشين خاتمي خواهد بود، كسي كه دين بزرگي به گردنش داريم چرا كه باعث شكست فضاي سياسي بستهي جامعه شد. اين معمار اصلاحات جاي خود را به كسي ميدهد كه حداقل نزديكترين تفكرات سياسي را جهت حفظ حقوق شهروندي، آزادي بيان، ركن چهارم دموكراسي و حفظ امنيت دگرانديشان را داشته باشد و در راستاي نهادينه شدن قانون و تكيه بر آراي عمومي، حركت كند.
اين فعال دانشجويي گفت: 27 خرداد نقطهي عطفي در جريان اصلاحي است و هرچند، انتظار نداريم حماسهي ديگري رقم بخورد ولي باعث ميشود جريان اصلاحي با پشتوانهي آراي كيفي كه در برگيرندهي آراي كمي نخبگان جامعه خواهد بود وظيفهي دشواري را براي پيگيري مطالبات در لايههاي حاكميت و اجتماع بر دوش داشته باشد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات